Gå til innhold

Noen her som lager gele av bær?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage ripsgele, men hvilken stivelse bruker jeg? Jams fruktpektin?  Eller noe annet?

Anonymkode: e2d99...4e4

Skrevet

Med rips og rognebær (og sikkert flere) trenger du ikke tilsette noe, de er fulle av pektin.

Skrevet

Trenger ikke bruke noe annet enn sukker. 

Skrevet

Leste litt nå, og ser at du kanskje trenger noe om bæra er veldig modne.

Jeg har alltid laget gelé så fort bærene er røde, men om de blir veldig søte og (over)modne inneholder de mindre pektin.

Godt forklart her:

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/ripsgele

Anonymkode: 1bf23...22f

Skrevet
Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Leste litt nå, og ser at du kanskje trenger noe om bæra er veldig modne.

Jeg har alltid laget gelé så fort bærene er røde, men om de blir veldig søte og (over)modne inneholder de mindre pektin.

Godt forklart her:

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/ripsgele

Anonymkode: 1bf23...22f

Tusen takk. det var en utrolig bra side med mange gode tips og god forklaring 😊 

Ja, de er ganske søte og modne, så regner med at jeg må ha noe stivelse. 

Hi

Anonymkode: e2d99...4e4

Skrevet
sug lut skrev (1 time siden):

Med rips og rognebær (og sikkert flere) trenger du ikke tilsette noe, de er fulle av pektin.

 

prekæs skrev (44 minutter siden):

Trenger ikke bruke noe annet enn sukker. 

De er ganske modne. så jeg regner med å måtte bruke noe stivelse.

Hi

Anonymkode: e2d99...4e4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...