Gå til innhold

Kutte teflon, trenger tips om nye brukbare stekepanner!


Anbefalte innlegg

Teflon er giftig tross lovlighet. Skal kjøpe nye panner, men hva funker egentlig? Husker med gru pannekaker som setter seg fast i jernpannene i barndommen. Stålpanner, er de non-stick? Hvilke panner fungerer egentlig??

Tips mottas med stor takk!

 

 

Anonymkode: 38041...a5f

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (42 minutter siden):

Vi er veldig fornøyd med Onyx sine.

Anonymkode: 57f99...339

Vi også men de er ikke like non stick som en ny teflonpanne og det tror jeg folk forventer. De holder seg godt og når jeg fikk teken på varme og mengde olje og smør, fungerer de veldig godt.

Anonymkode: ff311...4f8

 

Anonym bruker skrev (17 minutter siden):

Vi også men de er ikke like non stick som en ny teflonpanne og det tror jeg folk forventer. De holder seg godt og når jeg fikk teken på varme og mengde olje og smør, fungerer de veldig godt.

Anonymkode: ff311...4f8

Takk for svar! Men, det belegget som er på, det er helt ufarlig/ikke giftig?

Anonymkode: 38041...a5f

Annonse

Anonym bruker skrev (1 time siden):

 

Takk for svar! Kan man lage pannekaker uten problem?

Anonymkode: 38041...a5f

Du kan det, men det er litt annerledes og krever litt trening.

Mine tenåringer velger bort panna fordi "alt sitter fast". Har en liten teflonpanne som de bruker når de lager mat. De gidder overhodet ikke styre med panna og velger da heller bort å lage mat 🙈

Anonymkode: 1a4bf...2d1

Anonym bruker skrev (9 timer siden):

Vi er veldig fornøyd med denne 😀

https://www.ikea.com/no/no/p/ikea-365-stekepanne-rustfritt-stal-slippbelegg-70580703/

Anonymkode: 9f9ac...b0f

Men, denne Ikea-pannen, er ikke dette belegget i kategorien farlig? 

Anonymkode: 38041...a5f

Optatium skrev (47 minutter siden):

Vil bare si at det går helt fint å lage pannekaker i jernpanne😅 Jeg har bare jernpanne og jerngryte, lager all mat i det😊

Takk for svar! Hva er hemmeligheten, må man behandle dem først eller noe? Bruke masse fett og lav varme ved pannekakesteking?

Anonymkode: 38041...a5f

Anonym bruker skrev (10 timer siden):

Takk for svar! Hva er hemmeligheten, må man behandle dem først eller noe? Bruke masse fett og lav varme ved pannekakesteking?

Anonymkode: 38041...a5f

Først og fremst må du aldri bruke såpe når du veker pannen.  Så må du la den bli skikkelig varm før du begynner å steke og bruke litt fett for hver pannekake.

Anonymkode: 1741b...903

Annonse

Anonym bruker skrev (21 timer siden):

Du kan det, men det er litt annerledes og krever litt trening.

Mine tenåringer velger bort panna fordi "alt sitter fast". Har en liten teflonpanne som de bruker når de lager mat. De gidder overhodet ikke styre med panna og velger da heller bort å lage mat 🙈

Anonymkode: 1a4bf...2d1

Så rart. Jeg har overhodet ikke den erfaringen. Her har vi etter hvert byttet ut alle panner og gryter med Onyx og synes ikke det er styr eller at ting sitter fast. Eldstemann på 20 år elsker dem og sier at han kun vil ha slike når han flytter ut. Vi bruker dem akkurat som andre panner. 

Anonymkode: 57f99...339

Anonym bruker skrev (36 minutter siden):

Så rart. Jeg har overhodet ikke den erfaringen. Her har vi etter hvert byttet ut alle panner og gryter med Onyx og synes ikke det er styr eller at ting sitter fast. Eldstemann på 20 år elsker dem og sier at han kun vil ha slike når han flytter ut. Vi bruker dem akkurat som andre panner. 

Anonymkode: 57f99...339

Når min ukyndige 13 åring lager eggerøre i onyx, blir det belegg i pannen. Tror kanskje det er fordi han bruker for høy varme og for lite fett. Kjøtt kan også sette seg fast om en bruker for lite fett og legger kjøttet i pannen før det er skikkelig varmt i den.

Anonymkode: ff311...4f8

Anonym bruker skrev (12 timer siden):

Men, denne Ikea-pannen, er ikke dette belegget i kategorien farlig? 

Anonymkode: 38041...a5f

Beklager, hadde ikke briller på meg om klarte å linke til feil stekepanne.
Mente denne:
https://www.ikea.com/no/no/p/ikea-365-stekepanne-rustfritt-stal-50582736/

IKEA 365+ Stekepanne, rustfritt stål, 28 cm

Anonymkode: 9f9ac...b0f

Anonym bruker skrev (13 timer siden):

Takk for svar! Hva er hemmeligheten, må man behandle dem først eller noe? Bruke masse fett og lav varme ved pannekakesteking?

Anonymkode: 38041...a5f

Jeg vasker min jernpanne med zalo og varmt vann hver gang og setter den ikke inn med smør/olje. Når jeg steker pannekaker bruker jeg en fingernegstørrelse med smør mellom hver pannekake, og svir aldri. Det vanskeligste med jernpanne er å finne rett temperatur, særlig om du har induksjonsovn. Er det for varmt må du snu pannekaka tidlig for at den ikke skal svi seg, og da er den ikke stekt på toppen. Da blir det rot. Passe lav varme, la den stivne helt, ha tynn nok røre, og en god stekespade i metall så du får snudd lett. 
Det fine med jernpanne er at den er ypperlig til å steke sånt som hjemmelagde tortillalefser i også, den er allsidig, uten skumle stoffer, h du får til og med litt jern i deg😊

Jeg prøvde både stål panne og fancy jernpanne fra Le Creuset, men det ble så mye mer komplisert… egg orket jeg aldri lage lenger for umulig å vaske bort.

Så etterhvert kjøpte jeg Le Creuset sin teflon-panne. Toughened Non Stick.

De er et bra merke, og jeg håper de prøver å velge så ordentlige materialer som mulig.

 

Anonymkode: 10c01...372

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...