Gå til innhold

Beste gløgg


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som kan anbefale en god gløgg. Skal serveres uten alkohol. Tips gjerne om tilbehør også (mandler og rosiner har jeg kjennskap til). 

Anonymkode: 05366...310

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tusen takk for svar. Dere har ikke tips til ferdiglagede gløgg også? Eller er det tabu?

Anonymkode: 05366...310

Skrevet
Anonym bruker skrev (10 minutter siden):

Tusen takk for svar. Dere har ikke tips til ferdiglagede gløgg også? Eller er det tabu?

Anonymkode: 05366...310

Selvfølgelig er det ikke tabu 😀

Har bare smakt denne tomtegløggen de har over alt, helt grei

Anonymkode: 587ed...f32

Skrevet

Jakobs eplegløgg med nøtter og rosinblandingen som hører til. Den er kjempegod. Finnes på Spar, Meny osv

Anonymkode: a1f30...826

Skrevet
Anonym bruker skrev (27 minutter siden):

Tusen takk for svar. Dere har ikke tips til ferdiglagede gløgg også? Eller er det tabu?

Anonymkode: 05366...310

Absolutt ikke tabu, men det er jo veldig kunstig smak på mye av det ferdiglagde. Tomtegløgg inneholder masse sukker, ingen ekte krydder, men mye annet rart. De andre jeg har smakt, Jacobs og eldorado, er i samme gate.
Har flere kollegaer som anbefaler gløggen fra Helios, om du ikke vil lage selv. Den er visst ganske nær hjemmelaget, men jeg har ikke testet selv😊👍🏻

(Og bare så det er sagt; hjemmelaget gløgg tar bare 2-3 minutter å lage, og så står den og trekker for seg selv en stund, i tillegg til at det er både billigere og bedre enn det meste man får kjøpt, så strengt tatt ER det best å lage selv😂)
 

 

Anonymkode: 07d61...e80

Skrevet
Anonym bruker skrev (40 minutter siden):

Tusen takk for svar. Dere har ikke tips til ferdiglagede gløgg også? Eller er det tabu?

Anonymkode: 05366...310

Tabu er det ikke, men det har vært flere negative artikler om det i år. Både at de ikke inneholder de forventede krydderne og at de er rene sukkerbomber/kaloribomber...

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/kundene-blir-lurt/16277496/

Hjemmelaget smaker helt annerledes, man kan nesten ikke sammenligne engang.

Men stort sett er folk fornøyd med å få ferdigvare altså, så du skal ikke skamme deg over å servere det. Vil du overraske positivt lager du selv :)

 

Anonymkode: 41424...d61

Skrevet

Drit Forbanna sin er best.

Anonymkode: d631a...1a8

Skrevet

Hvis du vil gjøre ferdig gløgg bedre, legger du oppi kanelstenger og stjerneanis når du varmer den opp. Da får den mer smak 😊

Anonymkode: c3bbd...571

Skrevet

Tusen takk for svar. Da skal jeg vurdere hjemmelaget. Har aldri smakt gløgg, så da blir det jo ekstra spennende å lage egen. 

Anonymkode: 05366...310

Skrevet
Anonym bruker skrev (36 minutter siden):

Tusen takk for svar. Da skal jeg vurdere hjemmelaget. Har aldri smakt gløgg, så da blir det jo ekstra spennende å lage egen. 

Anonymkode: 05366...310

Det kan ikke sammenlignes, man kan like det ene og ikke det andre faktisk.

Anonymkode: 41424...d61

Skrevet
Anonym bruker skrev (12 timer siden):

Tabu er det ikke, men det har vært flere negative artikler om det i år. Både at de ikke inneholder de forventede krydderne og at de er rene sukkerbomber/kaloribomber...

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/kundene-blir-lurt/16277496/

Hjemmelaget smaker helt annerledes, man kan nesten ikke sammenligne engang.

Men stort sett er folk fornøyd med å få ferdigvare altså, så du skal ikke skamme deg over å servere det. Vil du overraske positivt lager du selv :)

 

Anonymkode: 41424...d61

Vet du, jeg blir faktisk irritert over den slags artikler. "Smaker ikke slik den skal smake", hvem er det som bestemmer hva den skal smake? Jeg, og 90 % av Norges befolkning er vokst opp med tomtegløgg på flaske, jeg hadde ikke smakt noe annet før jeg ble voksen. Gløgg var ikke noen vanlig drikk i Norge før tomtegløgg ble introdusert fra Sverige. (Det fantes noe som het bisp som ligner.)

Jeg har drukket både gluhwein og mulled wine (og alkoholfrie varianter av dette) som objektivt sett helt sikkert har vært bedre enn tomtebrygg, men for å gi den rette nostalgiske julefølelsen må det tomtegløgg til. Det er den vi alle (de 90 prosentene) forbinder med gløgg. 

Vi blir ikke lurt når vi kjøper denne gløggen, vi vet selvfølgelig godt at den er laget med enorme mengder sukker og kunstig smak. Slik har den alltid vært.

For HI, som ikke har vokst opp med denne smaken, er det sikkert lurt å velge hjemmelaget, men vi som har vokst opp med tomtegløgg må ha det for at "det skal smake som det skal". 

Litt som med julekaker. Ekte meierismør er vel og bra, men skal de smake som bestemor sine, må jeg bruke margarin. 

Anonymkode: c7429...380

Skrevet
Anonym bruker skrev (18 timer siden):

Tabu er det ikke, men det har vært flere negative artikler om det i år. Både at de ikke inneholder de forventede krydderne og at de er rene sukkerbomber/kaloribomber...

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/kundene-blir-lurt/16277496/

Hjemmelaget smaker helt annerledes, man kan nesten ikke sammenligne engang.

Men stort sett er folk fornøyd med å få ferdigvare altså, så du skal ikke skamme deg over å servere det. Vil du overraske positivt lager du selv :)

 

Anonymkode: 41424...d61

Det med sukkermengden er det stor forskjell på. Tomtegløgg som vel er den vanligste, den som selges i alle butikker til 3-4 kr nå har 13  g sukker og  52 kcal pr 100 g, noe som er en brøkdel av sukkermengden mange av de dyrere gløggtypene har.

Anonymkode: 46a2c...020

Skrevet

Lerum sin er kjempegod. Den beste jeg har smakt. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...