Gå til innhold

Er det dumt av meg å ikke varme frosne bær før jeg spiser de?


Anbefalte innlegg

Jeg spiser ganske mye frosne bær. Har alltid youghurt med frø eller havregryn sammen med bær til enten frokost eller lunch 4-5 ganger i uken. Jeg vet at man oppfordres til å varme disse, og har visst det ganske lenge. Likevel gjør jeg det ikke, sikkert fordi jeg er så vant til å bare røre de sammen med resten og for å spare tid(ja, jeg vet at det bare tar noen minutter) Unntaket er hvis jeg har glemt å tine de på forhånd, noe som er ganske sjeldent. 
Har aldri blitt syk av det. Er det bare snakk om tid før jeg blir det om jeg fortsetter som jeg har gjort? 
Og er det noen som har blitt syk av det? Fikk du "bare" oppkast eller mer alvorlig forløp?

Anonymkode: cc3ee...13d

Fortsetter under...

Det KAN være basilusker oppi der som ikke dør ved frysing, bare ved koking. Skal du drepe dem må bærene faktisk koke noen minutter.

Jeg har lest i avisen om at noen har blitt syke, men aldri opplevd det selv. Her i huset brukes det hele tiden, til smoothie o.l.

Jeg tenker det er like stor sjanse for å bli syk av norske jordbær, de er også plukket av folk som kan ha droppet å vaske seg på fingrene etter dobesøk....

Jeg tar sjansen. Skulle jeg blir dårlig en dag så får jeg heller ta det, er jo snakk om magevirus i tilfelle.

Anonymkode: 4990d...b6c

Frosne bær, spesielt importerte bør koke i et minutt før det spises. Spesielt utenlandske bær.  Dette med tanke på først og fremst norovirus og Hepatit A blant annet.  Man kan vel ikke 100% garantere norske bær heller, men sjansen er mye mindre for at de har med seg smitte,.  

Anonymkode: 41bbe...802

Eller svaret er vel egentlig:  Ja, det kan være dumt.  Det går jo bra i de fleste tilfeller, og Norovirus og Hepatitt og muligens andre ting er jo ikke akkurat det som står på ønskelista- De fleste av oss kommer jo greit gjennom Norovirus også...  men kjedelig å smitte hele familien som igjen smitter venner og annen familie - og så ar vi det gående. 

Anonymkode: 41bbe...802

Annonse

Jeg har blitt dårlig av friske bringebær engang. Fikk veldig vondt i magen og satt på do noen timer. Det var ikke så ille at jeg ikke har ikke har gjort det siden. Det kan være bakterier på alt en spiser som er produsert i naturen, så mye av det jeg putter i munnen kan gi en risiko for bakterier. 
 

Jeg har ellers aldri blitt dårlig av mat, aldri matforgiftet eller blitt dårlig av noe. 

Anonymkode: 95273...73a

oslofrk skrev (Akkurat nå):

Etter å ha blitt minnet på at bærplukkere sjeldent har toalettforhold i orden, eller toaletter overhode, fikk jeg blir det i hodet som aldri blekner - og kjøper ikke frosne bær lengre…

Det er ikke stort bedre for de som plukker bær i Norge.

Anonymkode: afaf0...2a4

Har aldri kokt bærene og lager til og med smoothie til toåringen med det. Har laget smoothies i over 20 år. 
 

Når det er sagt, så er vel de smoothieblandingene helt safe? De med banan, jordbær osv i samme pakke. Der er jo bærene delt opp. 

Anonymkode: 0d0c1...412

Som de andre sier: egentlig bør man. Men jeg gjør det ikke jeg heller. Jeg spiser også rå sukkererter fra Afrika, og har til og med fått e.coli-smitte av det 😆 Men det er en risiko jeg er villig til å ta. Spiser mengder med ubehandlede bær og grønnsaker, og har bare blitt syk den ene gangen. Tror helsegevinsten ved all spisingen veier opp risikoen en million ganger. 

Anonymkode: eba97...48e

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...