Gå til innhold

Noen som er eksperter på mengde julemat, og vil komme med noen gode råd?


Anbefalte innlegg

Skal ha julaften hjemme for første gang, og første gang med min nye samboer. Vår familie, 10 stk, spiser vanligvis ribbe og han spiser pinnekjøtt. Så jeg lager begge deler. Men mange av min familie foretrekker allikevel pinnekjøtt, så kommer til å spise begge deler. Vi blir 8 voksne og 3 barn. Hvor mye ribbe ville dere kjøpt inn og hvor mye pinnekjøtt? 🙈🙈

Anonymkode: 234e4...23c

Fortsetter under...

Jeg tror jeg ville ha hørt med hver enkelt hvorvidt de foretrekker pinnekjøtt eller ribbe, så får du ca antall porsjoner. Og så kan du heller planlegge en til to porsjoner ekstra per rett hvis mange sier «jeg tar nok litt x også). Da har du nok til at alle evt kan ta litt.

Anonymkode: 587db...9a9

Jeg tenker at det ikke gjør noe om man tar i litt på julaften, restene spiser vi i dagene som kommer.

Regelen sier vel 3-500 g pr stk, siden det er litt svinn, men om du skal ha begge deler trenger du litt mindre 

Jeg ville ikke betegnet noe mindre enn 300 g pr pers, men ville nok tatt i litt.

Hadde ikke beregnet med barna, bare 8 voksne. Det blir nok til barna også.

Jeg hadde tatt en så stor ribbe jeg fikk plass til i ovnen, 3-4 kg minst.

Minst 3-4 kg pinnekjøtt.

Medisterkaker av 4-500 gram medisterdeig.

Morrpølse om de pleier ha det ved siden av pinnekjøttet.

Jeg synes at akkurat julaften kan man fråtse litt og ha mye mat, også spiser man rester etterpå. Har aldri kastet julemiddagrester.

 

Anonymkode: 120cb...384

MissSaigon skrev (6 minutter siden):

Da hadde jeg regnet en porsjon av begge deler til alle, pluss litt ekstra. 

Både ribbe og pinnekjøtt er super restemat. 

Dette! 👆 

Er ikke vant med pinnekjøtt, men ribbe steker jeg alltid mye mer enn det som trengs på julaften. Vi skal jo ha kald ribbe på lefse til frokost de fleste dagene i jula. 

Anonymkode: 40e91...06d

Annonse

MissSaigon skrev (3 timer siden):

Da hadde jeg regnet en porsjon av begge deler til alle, pluss litt ekstra. 

Både ribbe og pinnekjøtt er super restemat. 

Dette hadde jeg også gjort. Da har dere til restemat i romjula eller så kan både ferdig dampa pinnekjøtt og ferdigstekt ribbe fint fryses. 

Vi har ribbe på julaften. Vi blir 10 voksne og jeg steker 6-7kg ribbe. Da har jeg rester til frokosten på 1. dag. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...