Gå til innhold

Kjøkkenmaskin, hvilken anbefaler du, og hvorfor?


Anbefalte innlegg

Jeg har en Kenwood nå, 1200 watt, og har vært veldig fornøyd med den. Men den har gjort nytta si nå, mye brukt over sikkert 10-15 år og er sliten. Virker enda, men knirker og "går opp i sømmene" når den elter.

Så nå skal jeg investere i en ny og er i tvil. Skal jeg kjøpe en ny Kenwood, eller skal jeg bytte til noe annet. Ser på Ankarsrum, men den er jo ganske annerledes bygget opp, vil det uvante ved det gjøre meg mindre fornøyd tro?

Og hva med andre merker, Bosch f.eks har jo kjøkkenmaskiner i samme priskategori, med større motor (rundt 7.000 kr), får man mer for pengene fordi de ikke er så kjent på kjøkkenmaskinfronten?

Jeg er interessert i å høre dine synspunkt :)

Jeg baker litt brød, baker litt, og visker krem o.l. selvfølgelig. Så den må være allsidig.

 

Anonymkode: cccf0...61d

Fortsetter under...

Har Electrolux assistent, som nå er Ankarskum. Min svigermor har en som er 50 år, som funker like godt i dag. Jeg baker store gjærdeiger, og der er assistenten suveren, baker lett 4 brød, eller 90 boller i samme deig. Min mor har Kenwood, så har bakt mye i den også, men den kan ikke måle seg med Electrolux altså. Så jeg anbefaler virkelig ankarskum om du baker gjærdeiger.

Anonymkode: 2c4c8...9d4

Jeg har Ankarsrum nå og er strålende fornøyd. Før hadde jeg en Bosch som varte i omtrent 25 år uten problemer av noe slag, og den var jeg også veldig godt fornøyd med. 

Ankarsrum-en er jo helt annerledes enn Bosch som jeg hadde før, men det tok virkelig ikke lang tid å bli vant til den.

Jeg har kitchen Aid. Fin å se på, har den fremme på kjøkkenbenken. Men den er nok ikke den beste. Flytter på seg om det er en bolledeig f eks. Men helt ok til mindre ting. Tror nok Kenwood er den beste. 
 

Anonymkode: 285de...856

Annonse

Tusen takk for svar dere :)

Jeg er fremdeles litt i tenkeboksen kjenner jeg...

Har to tenåringsjenter som baker hver helg, og de bruker K-vispen mye, og pisker mye. Går en del i type muffins, kjeks, sjokoladekaker o.l. Så for dem er nok Kenwood'en best.

Jeg baker litt gjærdeig, men ikke enorme deiger. Kan ikke huske sist jeg lagde mer enn to brød om gangen, og maks en deig på 36 boller/kanelboller.

Litt sugen på å teste Ankarsrum, men samtidig tenker jeg at Kenwood kanskje er bra til vårt bruk.

Haha, beslutsomhetsvegring deluxe.

HI

Anonymkode: cccf0...61d

Ankarsum er genial på store deiger. Men egner seg dårlig på små deiger eller pisking. God maskin abselutt , men stor og klumpete. Har en Bosch som jeg bruker til annet enn gjær deig hatt den i 16 fungere helt utmerket

Anonymkode: 11f8f...ef2

Jeg hadde en Bosch tidligere og likte den aldri. 

Nå har jeg Ankarsum og et veldig fornøyd med den. Jeg bruker den mest til deig og baker alltid fire brød av gangen og det har den ingen problemer med. Lager også kaker i den uten problemer. Til pisking er det med en annen bolle som fungerer helt bra til det. Skal jeg piske lite, har jeg en håndmikser som er mye enklere å bruke (og rengjøre) enn en hel maskin, uavhengig av hvilken maskin det er. 

Anonymkode: 11636...c25

Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Ankarsum er genial på store deiger. Men egner seg dårlig på små deiger eller pisking. God maskin abselutt , men stor og klumpete. Har en Bosch som jeg bruker til annet enn gjær deig hatt den i 16 fungere helt utmerket

Anonymkode: 11f8f...ef2

Jeg har ankarsrum, og er ikke helt enig. Etter å ha hatt/brukt flere andre maskiner, deriblant kitchen aid og Kenwood, er ankarsrum på en klar førsteplass for min del.
Deigkrok funker bare til store deiger, men med deigrullen funker det fint med små deiger, og løsere rører/deiger.
Pisking gjør den også supert, både krem, marengs, smørkrem osv. Hvis du ser på tester så ser du at den fikser det raskere enn f.eks. Kenwood. 
Jeg har ikke behov for en annen maskin til «alt annet enn gjærdeig», men du gjør selvfølgelig som du vil☺️

 

Anonymkode: b612c...e75

Rhapsody in blue skrev (1 time siden):

Uten tvil - Kenwood. Stor og god maskin over 1500 watt. De er også mer stillegående de som lages i dag. Fantastiske maskiner, kan lage omtrent alt med dem. 

- bortsett fra en stor brøddeig, da. 

Anonymkode: eac18...0d0

Annonse

Jeg har en kitchen Aid. Jeg er super fornøyd med den, den er pen ikle for stor og funker til mitt bruk. 
Jeg baker ikke brød så mulig den ikke er aå god der, de gangene jeg baker boller fungerer den supert. Jeg bruker den mest til kaker og diverse kremer, smør og ost og der fungerer den helt topp.

Anonym bruker skrev (På 15.9.2024 den 23.11):

- bortsett fra en stor brøddeig, da. 

Anonymkode: eac18...0d0

Da er jeg djevelens advokat og mener bestemt at til en stor brøddeig er det ingenting som slår armene. Du må kjenne deigen, kjenne følelsen mot hendene for å få best resultat.

Anonymkode: 94830...205

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...