Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #1 Skrevet 27. august 2024 Jeg har brukt samme oppskrift i alle år, men nå blir de harde og kompakte. Jeg prøver meg frem med tykkelsen på røren, men de blir bare ikke som før Hva er din hemmelighet for gode vafler? Anonymkode: 351f5...a8f
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #2 Skrevet 27. august 2024 Har du et nytt vaffeljern, eller et veldig gammelt et som kanskje kan være ved å ryke? Det kan skje dersom jernet er for varmt Anonymkode: bafc3...c6a
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #3 Skrevet 27. august 2024 Anonym bruker skrev (23 minutter siden): Har du et nytt vaffeljern, eller et veldig gammelt et som kanskje kan være ved å ryke? Det kan skje dersom jernet er for varmt Anonymkode: bafc3...c6a Jernet er nytt. Kan det hjelpe å skru ned varmen litt, altså? hi Anonymkode: 351f5...a8f
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #4 Skrevet 27. august 2024 Har du nok egg i? Anonymkode: c5ea4...6cb
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #5 Skrevet 27. august 2024 Anonym bruker skrev (4 minutter siden): Jernet er nytt. Kan det hjelpe å skru ned varmen litt, altså? hi Anonymkode: 351f5...a8f Mulig du har for mye smør i røren for nytt jern Anonymkode: bde93...4bd
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #6 Skrevet 27. august 2024 Anonym bruker skrev (7 minutter siden): Har du nok egg i? Anonymkode: c5ea4...6cb Tror det. Fire egg til ca en liter melk (halvt om halvt med lettmelk og kulturmelk) Anonym bruker skrev (5 minutter siden): Mulig du har for mye smør i røren for nytt jern Anonymkode: bde93...4bd Det er også et tips jeg skal sjekke ut. Gutten min er så tynn og småspist at jeg tar litt ekstra i for at han skal få i seg fett. Skal prøve å minke det litt. Dere er gull, altså 🥰 hi Anonymkode: 351f5...a8f
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #7 Skrevet 27. august 2024 Anonym bruker skrev (Akkurat nå): Tror det. Fire egg til ca en liter melk (halvt om halvt med lettmelk og kulturmelk) Det er også et tips jeg skal sjekke ut. Gutten min er så tynn og småspist at jeg tar litt ekstra i for at han skal få i seg fett. Skal prøve å minke det litt. Dere er gull, altså 🥰 hi Anonymkode: 351f5...a8f Kanskje gi han sunt fett heller... Anonymkode: 4c194...d57
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #8 Skrevet 27. august 2024 Anonym bruker skrev (13 minutter siden): Jernet er nytt. Kan det hjelpe å skru ned varmen litt, altså? hi Anonymkode: 351f5...a8f Ja, husk at det som vil være en innstilling på et jern er ikke nødvendigvis samme varme på et nytt, og et nytt er oftere varmere enn et gammelt. Dersom man steker på høyere varme enn vanlig kan de bli overstekte og harde og kompakte Anonymkode: bafc3...c6a
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #9 Skrevet 27. august 2024 Anonym bruker skrev (2 minutter siden): Ja, husk at det som vil være en innstilling på et jern er ikke nødvendigvis samme varme på et nytt, og et nytt er oftere varmere enn et gammelt. Dersom man steker på høyere varme enn vanlig kan de bli overstekte og harde og kompakte Anonymkode: bafc3...c6a Takk 🥰 Anonymkode: 351f5...a8f
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #10 Skrevet 27. august 2024 Jeg har det motsatte problemet. Skylle gjerne hatt stive vafler, ikke myke lefser 😅 Anonymkode: e48ec...586
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #11 Skrevet 27. august 2024 Stive vafler har vann i røra. Jeg bruker sjømannskirken i Københavns oppskrift. Myke. Anonymkode: ec4a8...44d
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #12 Skrevet 27. august 2024 Ha farris eller vann i røra då får du dem stive. Klipp de opp med saks rett etter at du tar de ut av jernet -legg dem deretter på rist Anonymkode: 4422e...cfe
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #13 Skrevet 27. august 2024 Legg vaflene på et fat med et håndkle over da dampes væsken ned i vaflene og blir mye når de ligger oppå hverandre. Men husk håndkle Anonymkode: 28145...774
Anonym bruker Skrevet 27. august 2024 #14 Skrevet 27. august 2024 Å få myke vafler er verdens enkleste sak. Legg ferdigstekte vaffelplater i stabel på en tallerken, med et klede (gjerne et bomulls- eller linhåndkle) over. Litt sprø vafler er mye bedre. Med en god slump fløte (eller rømme) i røra, og vaffelplater som avkjøles individuelt på rist. Mmmmmmm! Anonymkode: fcb5c...d0b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå