Gå til innhold

Hvorfor blir ikke vaflene mine myke?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har brukt samme oppskrift i alle år, men nå blir de harde og kompakte. Jeg prøver meg frem med tykkelsen på røren, men de blir bare ikke som før

Hva er din hemmelighet for gode vafler?

Anonymkode: 351f5...a8f

Skrevet

Har du et nytt vaffeljern,  eller et veldig gammelt et som kanskje kan være ved å ryke?

Det kan skje dersom jernet er for varmt 

Anonymkode: bafc3...c6a

Skrevet
Anonym bruker skrev (23 minutter siden):

Har du et nytt vaffeljern,  eller et veldig gammelt et som kanskje kan være ved å ryke?

Det kan skje dersom jernet er for varmt 

Anonymkode: bafc3...c6a

Jernet er nytt. Kan det hjelpe å skru ned varmen litt, altså?

 

hi

Anonymkode: 351f5...a8f

Skrevet

Har du nok egg i?

Anonymkode: c5ea4...6cb

Skrevet
Anonym bruker skrev (4 minutter siden):

Jernet er nytt. Kan det hjelpe å skru ned varmen litt, altså?

 

hi

Anonymkode: 351f5...a8f

Mulig du har for mye smør i røren for nytt jern

Anonymkode: bde93...4bd

Skrevet
Anonym bruker skrev (7 minutter siden):

Har du nok egg i?

Anonymkode: c5ea4...6cb

Tror det. Fire egg til ca en liter melk (halvt om halvt med lettmelk og kulturmelk)

Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Mulig du har for mye smør i røren for nytt jern

Anonymkode: bde93...4bd

Det er også et tips jeg skal sjekke ut. Gutten min er så tynn og småspist at jeg tar litt ekstra i for at han skal få i seg fett. Skal prøve å minke det litt. 
 

Dere er gull, altså 🥰

hi

Anonymkode: 351f5...a8f

Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Tror det. Fire egg til ca en liter melk (halvt om halvt med lettmelk og kulturmelk)

Det er også et tips jeg skal sjekke ut. Gutten min er så tynn og småspist at jeg tar litt ekstra i for at han skal få i seg fett. Skal prøve å minke det litt. 
 

Dere er gull, altså 🥰

hi

Anonymkode: 351f5...a8f

Kanskje gi han sunt fett heller...

Anonymkode: 4c194...d57

Skrevet
Anonym bruker skrev (13 minutter siden):

Jernet er nytt. Kan det hjelpe å skru ned varmen litt, altså?

 

hi

Anonymkode: 351f5...a8f

Ja, husk at det som vil være en innstilling på et jern er ikke nødvendigvis samme varme på et nytt, og et nytt er oftere varmere enn et gammelt.
Dersom man steker på høyere varme enn vanlig kan de bli overstekte og harde og kompakte

Anonymkode: bafc3...c6a

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Ja, husk at det som vil være en innstilling på et jern er ikke nødvendigvis samme varme på et nytt, og et nytt er oftere varmere enn et gammelt.
Dersom man steker på høyere varme enn vanlig kan de bli overstekte og harde og kompakte

Anonymkode: bafc3...c6a

Takk 🥰

Anonymkode: 351f5...a8f

Skrevet

Jeg har det motsatte problemet. Skylle gjerne hatt stive vafler, ikke myke lefser 😅

Anonymkode: e48ec...586

Skrevet

Stive vafler har vann i røra. Jeg bruker sjømannskirken i Københavns oppskrift. Myke.

Anonymkode: ec4a8...44d

Skrevet

Ha farris eller vann i røra då får du dem

stive. Klipp de opp med saks rett etter at du tar de ut av jernet -legg dem deretter på rist

Anonymkode: 4422e...cfe

Skrevet

Legg vaflene på et fat med et håndkle over da dampes væsken ned i vaflene og blir mye når de ligger oppå hverandre. Men husk håndkle 

Anonymkode: 28145...774

Skrevet

Å få myke vafler er verdens enkleste sak. Legg ferdigstekte vaffelplater i stabel på en tallerken, med et klede (gjerne et bomulls- eller linhåndkle) over. 

Litt sprø vafler er mye bedre. Med en god slump fløte (eller rømme) i røra, og vaffelplater som avkjøles individuelt på rist. Mmmmmmm! 

Anonymkode: fcb5c...d0b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...