Gå til innhold

Spiser dere fullkornsvarianten av forskjellig pasta, spagetti, ris, couscous og nudler?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fullkornscouscous er heilt greit, resten av pastaprodukt av fullkorn er blanding av papp og lim. Men med den couscousmengda vi et er det lite poeng å velge fullkorn. 

Eg synes fullkornsris er godt også, men der er eg i mindretal i heimen. Eg prøvar meg av og til med å kjøpe basmatiris, og tenker den er sunnare en jasminris. Men den andre voksne i heimen er ikkje glad i det, og det er han som lagar mest middagar med ris. Han kjøper inn jasminrisen sin og let basmatirisen stå att. Så då er eg like langt.

Litt kjekt å høre at det er andre som også ikke synes fullkornspasta smaker som "normal" pasta. Synes lasagneplatene kan brukes, men de andre fullkornsalternativene skiller seg negativt ut smaksmessig.

Savner havrepasta og fibermakaroni, jeg. Det var litt sunnere alternativer som ikke smaker så stramt som fullkornspasta. 

Anonymkode: 8c75f...e9c

Nei, fullkornspasta og fullkornris brukes ikke her i huset.  Det er rett og slett ikke godt. Men fiberrikt knekkebrød, fiberbrød, grovt brød og frokostblandinger med fiber, havregryn, grønnsaker  etc er vi ganske gode til å spise.

Anonymkode: 75ca9...8ac

Annonse

Vi spiser lys pasta og langkornet kvalitetsris. Som så mange andre spiser vi ikke pasta særlig ofte.  Ris er det fryktelig mye dårlig av på markedet, så der har vi funnet en type vi liker godt og holder oss til det. Ris og poteter er en langt større del av kostholdet enn pasta.

Vi hadde makaroni i hjemmelaget fiskegrateng i dag. Det er i hvert fall to uker siden sist, da lagde vi lasagne med lyse plater, med mengder av grønnsaker i tomatsausen. 
Vi spiser råvarebasert, det aller meste laget fra bunnen av, og med mye grønnsaker. Det er totalen av alt vi spiser som er viktig, ikke akkurat de makaroniene. 

Anonymkode: 3d552...5b8

Oi! Overraskende mange som ikke spiser fullkornsvariantene- jeg trodde «alle» gjorde det. Vi har det sånn at om jeg handler så blir det fullkorn, om mannen gjør det blir det de fine variantene. Ungene er glad i pasta/ris el og kyllling i matpakka, der er det grovt. Ergo- vi er ikke slaviske den ene el andre veien, men prøver få inn mer fullkorn. For smaken så lager jeg alltid en saus el noe tilbehør type stekte grønnsaker el noe så smaksforskjellen er ikke stor tenker jeg. 

Anonymkode: 60cac...07a

☆☆☆ skrev (På 11.8.2024 den 11.14):

Fullkornscouscous er heilt greit, resten av pastaprodukt av fullkorn er blanding av papp og lim. Men med den couscousmengda vi et er det lite poeng å velge fullkorn. 

Eg synes fullkornsris er godt også, men der er eg i mindretal i heimen. Eg prøvar meg av og til med å kjøpe basmatiris, og tenker den er sunnare en jasminris. Men den andre voksne i heimen er ikkje glad i det, og det er han som lagar mest middagar med ris. Han kjøper inn jasminrisen sin og let basmatirisen stå att. Så då er eg like langt.

Å! Her i huset synes vi basmatiris er myyye bedre enn jasminris. Elsker de lange riskornene. Så har bare det. Men visste ikke at det var sunnere enn Jasmin?☺️

Anonymkode: afca1...f46

tante grusom master of law skrev (På 10.8.2024 den 14.56):

Bruker ikke fullkornsvariantene, nei. De smaker som de er laget av bark. Når jeg lager mat, vil jeg at det skal smake godt. 

Sagflis bolognese er ikke like godt...

Anonym bruker skrev (4 timer siden):

Å! Her i huset synes vi basmatiris er myyye bedre enn jasminris. Elsker de lange riskornene. Så har bare det. Men visste ikke at det var sunnere enn Jasmin?☺️

Anonymkode: afca1...f46

Vi bruker bare basmatiris, bortsett fra en svært sjelden gang hvor vi "leker Kina-restaurant" og spiser med pinner.  Det egner basmatien seg dårligere til. Så helt enig i at den er bedre, myyye bedre!

Anonymkode: 75ca9...8ac

Annonse

Anonym bruker skrev (6 timer siden):

Å! Her i huset synes vi basmatiris er myyye bedre enn jasminris. Elsker de lange riskornene. Så har bare det. Men visste ikke at det var sunnere enn Jasmin?☺️

Anonymkode: afca1...f46

Den er ikke det. Ris er ikke sunt

Anonymkode: 4ef04...377

Svært lite. Har cøliaki, og det finnes ikke fullkornspasta. Har prøvd å lage selv, men det smakte jo spon. Ris spiser vi kanskje tre ganger i året, og da tar vi bare en random boil-in-bag. Vi spiser greit ellers, da. Får nok greit med fiber og slikt uansett. 

Anonymkode: 4fd9e...fbe

Nei, når vi først skal ha ris, pasta eller couscous så blir det de fine variantene. Vi har prøvd flere ganger opp gjennom årene med fullkornspasta i håp om at de skal ha utviklet produkter som er like gode som originalen, men blir skuffa hver gang. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...