Anonym bruker Skrevet 3. august 2024 #1 Del Skrevet 3. august 2024 Som vil fortelle litt om hva og hvordan du gjør det? Jeg prepper litt pga sykdom, og ønsker å gjøre det enda mer, så interessant å se hva andre gjør, fint med noen nye ideer. Anonymkode: 10133...e53 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. august 2024 #2 Del Skrevet 3. august 2024 Hva mener du med matpreppe? Anonymkode: a0c57...52d Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150123308 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #3 Del Skrevet 10. august 2024 Anonym bruker skrev (På 3.8.2024 den 19.18): Hva mener du med matpreppe? Anonymkode: a0c57...52d At man lager hele eller deler av maten på forhånd, og oppbevarer i kjøleskap eller fryser. Hi Anonymkode: 10133...e53 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125629 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #4 Del Skrevet 10. august 2024 Jeg lager syltetøy og saft, legger ned halvstekt sopp, baker brød og rundstykker ol. Noen ganger kjøper jeg en kilo kyllingfilet og fryser ned ferdigstekt. Anonymkode: 79a72...5b9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125630 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #5 Del Skrevet 10. august 2024 Anonym bruker skrev (8 minutter siden): Jeg lager syltetøy og saft, legger ned halvstekt sopp, baker brød og rundstykker ol. Noen ganger kjøper jeg en kilo kyllingfilet og fryser ned ferdigstekt. Anonymkode: 79a72...5b9 Steker du kyllingen i panne eller ovn, hvor lenge, evt grader? Ren kyllingfilet har jeg ikke prøvd meg på enda, er redd den skal bli tørr. Hi Anonymkode: 10133...e53 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125635 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #6 Del Skrevet 10. august 2024 Anonym bruker skrev (3 minutter siden): Steker du kyllingen i panne eller ovn, hvor lenge, evt grader? Ren kyllingfilet har jeg ikke prøvd meg på enda, er redd den skal bli tørr. Hi Anonymkode: 10133...e53 Steker strimler i panna. Det går helt greit, men kan bli litt tørrere enn å steke fra fersk. Ungene dynes det er bedre å lage middag når kjøttet er klart. Anonymkode: 79a72...5b9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #7 Del Skrevet 10. august 2024 Anonym bruker skrev (6 minutter siden): Steker strimler i panna. Det går helt greit, men kan bli litt tørrere enn å steke fra fersk. Ungene dynes det er bedre å lage middag når kjøttet er klart. Anonymkode: 79a72...5b9 Jeg gjør det mye med kjøttdeig, men skal teste med kylling og, har til nå bare kuttet filetene opp i passelige biter. Hi Anonymkode: 10133...e53 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Himmel og hav Skrevet 10. august 2024 #8 Del Skrevet 10. august 2024 Når jeg har ånden over meg eller har kommet over f. eks. høyrygg på tilbud eller i datodisken så lager jeg store porsjoner, 8-10 l, med gryte i en eller annen form og fryser ned i ferdige middagsporsjoner. Det er veldig deilig om det er en dag vi alle er litt slitne eller syke å bare fiske opp en pose fra fryseren og koke litt ris til. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125691 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #9 Del Skrevet 10. august 2024 Vet ikke om jeg kan kalles matprepper. Når det er tilbud på røyke knoker lager jeg store porsjoner med lapskaus som jeg fryser ned. Når det er tilbud på kjøttdeig lager jeg mange kjøttkaker og kjøttboller som fryses ned. Jeg lager også vårruller som fryses. Jeg har alltid hjemmelaget tomatsaus i kjøleskapet (brukes til pizza, lasagne, pasta med kjøttsaus). Jeg lager ofte i stand kvelden før. F. eks lager jeg en grønnsakssuppe. Da skjærer jeg opp dagen før, kan bare sette på når jeg kommer hjem og har god hjemmelaget middag på under 30 min. Potetmos er en vinner her - skjæres også opp kvelden før og blir ferdig på kort tid. Anonymkode: 3c9e2...6cc Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125742 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 10. august 2024 #10 Del Skrevet 10. august 2024 Matprepping vet jeg ikke, men jeg fyller fryseren med brød, rundstykker etc og lager store porsjoner (10 L) med tomatsaus og legger i 1-liters poser i stabler i fryseren. Eller steker opp kjøttboller til fryseren mens jeg er i gang uansett. I morgen skal vi ha lasagne til middag, da lager jeg én form til middagen i morgen og to til fryseren. Supper gjør jeg det samme med som med tomatsausen, da er det lett å ta opp rett antall poser til antallet rundt middagsbordet. Flate poser tiner fort. Jeg lager også ofte en «salatbase» med feks quinoa, kikerter, agurk, hele cherrytomater, urter og et glass vinaigrette som kan brukes utover i uken, bare å fylle på med salatblader/spinat etc. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125744 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Havhesten2017 Skrevet 10. august 2024 #11 Del Skrevet 10. august 2024 amandine skrev (41 minutter siden): Matprepping vet jeg ikke, men jeg fyller fryseren med brød, rundstykker etc og lager store porsjoner (10 L) med tomatsaus og legger i 1-liters poser i stabler i fryseren. Eller steker opp kjøttboller til fryseren mens jeg er i gang uansett. I morgen skal vi ha lasagne til middag, da lager jeg én form til middagen i morgen og to til fryseren. Supper gjør jeg det samme med som med tomatsausen, da er det lett å ta opp rett antall poser til antallet rundt middagsbordet. Flate poser tiner fort. Jeg lager også ofte en «salatbase» med feks quinoa, kikerter, agurk, hele cherrytomater, urter og et glass vinaigrette som kan brukes utover i uken, bare å fylle på med salatblader/spinat etc. Kan du tenke deg å dele tomatsausoppskriften din? Inspirerende, det du skrev! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125746 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 10. august 2024 #12 Del Skrevet 10. august 2024 Havhesten2017 skrev (1 minutt siden): Kan du tenke deg å dele tomatsausoppskriften din? Inspirerende, det du skrev! Nei altså den er på slump ha ha , men starter med et par tre løk, tre fire selleristenger, hvitløk, noen gulrøtter som jeg freser i olivenolje, så litt tomatpuré som jeg freser litt i, så heller jeg i kanskje 10 bokser tomat ( jeg liker hele flådde hermetiske tomater). Jeg bruker litt dijonsennep, oregano, rosmarin, timian, laurbærblad salt og pepper og litt kjøttkraft eller buljong. Enten er jeg nøye på kuttingen i små pene biter ( sjelden😅) eller så blir det grovere kuttet og en runde med stavmikseren. Jeg har av og til i en boks eller to med røde linser også, de smaker ikke noe særlig men gir litt ekstra tilskudd av protein. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125748 Del på andre sider Flere delingsvalg…
prekæs Skrevet 10. august 2024 #13 Del Skrevet 10. august 2024 Lager mye fra bunn, nå sist pesto. Har også poser med hjemmelaget tomatsaus/base fryseren jeg bruker til supper/sauser/ gryter. Bruker som regel godt modne tomater og gjør som Amandine over her. Hjemmebakt brød, hjemmelaget potetmos, selleripure og kålrotstappe. Eplemos fra bunn senest i dag. Skal i kake i morgen. Gjerne syltetøy fra bunn, men har ikke fokus på å lage digre porsjoner, heller mindre ved behov og/eller hva jeg får tak i. Det slår meg hvor lite tid det tar. 5 minutter å blande deig til brød, 5 minutter å bake ut. Dagens eplemos var klar på 15 minutter. Det viktigste for med er fravær av tilsetningstoffer, selv om jeg ikke er fanatiker. (Var på mc Donalds i dag ) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125753 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #14 Del Skrevet 10. august 2024 Tror kanskje ikke det teller, men jeg er stolt av meg selv som har bakt riktig fine brød i dag! Egentlig første gang jeg har fått til fine brød. Anonymkode: 4b82b...4d6 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 10. august 2024 #15 Del Skrevet 10. august 2024 Tar jeg feil, eller er det ikke matprepping du mener? Føler alle svarene her er tidsbesparende eller pengesparende tips. Matprepping er vel å lage mat ferdig for flere dager av gangen. Feks søndag kveld prepper du for neste uke ved å kutte opp salat, agurk, paprika etc. Steke opp kylling, kjøttdeig o.l. slik at du har ferdig middag, lunsj etc. Kjøleskapsgrøt el.l til frokost. Da jeg proppet så preppet jeg man-fre fordi vil ville ha helgene fri til å velge. Jeg stekte kyllingfilet, laksefilet og kjøttdeig. Brukte det til middag og lunsj, så om vi spiste laks til middag så var lunsjen kyllingsalat. Men hadde vi kylling til middag kunne lunsjen være tacosalat. Alt var preppet og klart i kjøleskapet. Anonymkode: 7d3df...3bb Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448996-er-det-noen-her-som-matprepper/#findComment-150125772 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå