Gå til innhold

Er det noen her som matprepper?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (8 minutter siden):

Jeg lager syltetøy og saft, legger ned halvstekt sopp, baker brød og rundstykker ol. Noen ganger kjøper jeg en kilo kyllingfilet og fryser ned ferdigstekt.

Anonymkode: 79a72...5b9

Steker du kyllingen i panne eller ovn, hvor lenge, evt grader? Ren kyllingfilet har jeg ikke prøvd meg på enda, er redd den skal bli tørr.

Hi

Anonymkode: 10133...e53

Anonym bruker skrev (3 minutter siden):

Steker du kyllingen i panne eller ovn, hvor lenge, evt grader? Ren kyllingfilet har jeg ikke prøvd meg på enda, er redd den skal bli tørr.

Hi

Anonymkode: 10133...e53

Steker strimler i panna. Det går helt greit, men kan bli litt tørrere enn å steke fra fersk. Ungene dynes det er bedre å lage middag når kjøttet er klart.

Anonymkode: 79a72...5b9

Annonse

Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Steker strimler i panna. Det går helt greit, men kan bli litt tørrere enn å steke fra fersk. Ungene dynes det er bedre å lage middag når kjøttet er klart.

Anonymkode: 79a72...5b9

Jeg gjør det mye med kjøttdeig, men skal teste med kylling og, har til nå bare kuttet filetene opp i passelige biter.

Hi

Anonymkode: 10133...e53

Når jeg har ånden over meg eller har kommet over f. eks. høyrygg på tilbud eller i datodisken så lager jeg store porsjoner, 8-10 l, med gryte i en eller annen form og fryser ned i ferdige middagsporsjoner. Det er veldig deilig om det er en dag vi alle er litt slitne eller syke å bare fiske opp en pose fra fryseren og koke litt ris til. 

Vet ikke om jeg kan kalles matprepper. Når det er tilbud på røyke knoker lager jeg store porsjoner med lapskaus som jeg fryser ned. Når det er tilbud på kjøttdeig lager jeg mange kjøttkaker og kjøttboller som fryses ned. Jeg lager også vårruller som fryses. Jeg har alltid hjemmelaget tomatsaus i kjøleskapet (brukes til pizza, lasagne, pasta med kjøttsaus).

Jeg lager ofte i stand kvelden før. F. eks lager jeg en grønnsakssuppe. Da skjærer jeg opp dagen før, kan bare sette på når jeg kommer hjem og har god hjemmelaget middag på under 30 min. Potetmos er en vinner her - skjæres også opp kvelden før og blir ferdig på kort tid. 

Anonymkode: 3c9e2...6cc

Matprepping vet jeg ikke, men jeg fyller fryseren med brød, rundstykker etc og lager store porsjoner (10 L) med tomatsaus og legger i 1-liters poser i stabler i fryseren. Eller steker opp kjøttboller til fryseren mens jeg er i gang uansett. I morgen skal vi ha lasagne til middag, da lager jeg én form til middagen i morgen og to til fryseren. 

Supper gjør jeg det samme med som med tomatsausen, da er det lett å ta opp rett antall poser til antallet rundt middagsbordet. Flate poser tiner fort.
Jeg lager også ofte en «salatbase» med feks quinoa, kikerter, agurk, hele cherrytomater, urter og et glass vinaigrette som kan brukes utover i uken, bare å fylle på med salatblader/spinat etc.

 

 

amandine skrev (41 minutter siden):

Matprepping vet jeg ikke, men jeg fyller fryseren med brød, rundstykker etc og lager store porsjoner (10 L) med tomatsaus og legger i 1-liters poser i stabler i fryseren. Eller steker opp kjøttboller til fryseren mens jeg er i gang uansett. I morgen skal vi ha lasagne til middag, da lager jeg én form til middagen i morgen og to til fryseren. 

Supper gjør jeg det samme med som med tomatsausen, da er det lett å ta opp rett antall poser til antallet rundt middagsbordet. Flate poser tiner fort.
Jeg lager også ofte en «salatbase» med feks quinoa, kikerter, agurk, hele cherrytomater, urter og et glass vinaigrette som kan brukes utover i uken, bare å fylle på med salatblader/spinat etc.

 

 

Kan du tenke deg å dele tomatsausoppskriften din?

Inspirerende, det du skrev!

 

Havhesten2017 skrev (1 minutt siden):

Kan du tenke deg å dele tomatsausoppskriften din?

Inspirerende, det du skrev!

 

Nei altså den er på slump ha ha , men starter med et par tre løk, tre fire selleristenger, hvitløk, noen gulrøtter som jeg freser i olivenolje, så litt tomatpuré som jeg freser litt i, så heller jeg i kanskje 10 bokser tomat ( jeg liker hele flådde hermetiske tomater). Jeg bruker litt dijonsennep, oregano, rosmarin, timian, laurbærblad salt og pepper og litt kjøttkraft eller buljong. 
Enten er jeg nøye på kuttingen i små pene biter ( sjelden😅) eller så blir det grovere kuttet og en runde med stavmikseren. Jeg har av og til i en boks eller to med røde linser også, de smaker ikke noe særlig men gir litt ekstra tilskudd av protein. 
 

Lager mye fra bunn, nå sist pesto. Har også poser med hjemmelaget tomatsaus/base fryseren jeg bruker til supper/sauser/ gryter. Bruker som regel godt modne tomater og gjør som Amandine over her. Hjemmebakt brød, hjemmelaget potetmos, selleripure og kålrotstappe. Eplemos fra bunn senest i dag. Skal i kake i morgen. Gjerne syltetøy fra bunn, men har ikke fokus på å lage digre porsjoner, heller mindre ved behov og/eller hva jeg får tak i. Det slår meg hvor lite tid det tar. 5 minutter å blande deig til brød, 5 minutter å bake ut. Dagens eplemos var klar på 15 minutter. Det viktigste for med er fravær av tilsetningstoffer, selv om jeg ikke er fanatiker. (Var på mc Donalds i dag :D )

Annonse

Tar jeg feil, eller er det ikke matprepping du mener? Føler alle svarene her er tidsbesparende eller pengesparende tips. 

Matprepping er vel å lage mat ferdig for flere dager av gangen. Feks søndag kveld prepper du for neste uke ved å kutte opp salat, agurk, paprika etc. Steke opp kylling, kjøttdeig o.l. slik at du har ferdig middag, lunsj etc. 

Kjøleskapsgrøt el.l til frokost. 

Da jeg proppet så preppet jeg man-fre fordi vil ville ha helgene fri til å velge. Jeg stekte kyllingfilet, laksefilet og kjøttdeig. Brukte det til middag og lunsj, så om vi spiste laks til middag så var lunsjen kyllingsalat. Men hadde vi kylling til middag kunne lunsjen være tacosalat. Alt var preppet og klart i kjøleskapet.

Anonymkode: 7d3df...3bb

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...