Anonym bruker Skrevet 25. juli 2024 #1 Del Skrevet 25. juli 2024 Hei damer, vil dere dele deres oppskrift på pizzadeig i langpanne, gjerne med kort og lang hevingstid 😊 Er det verdt å kjøpe pizzastein? Tenker ikke på pengene, men plass. Anonymkode: cdf94...298 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2024 #2 Del Skrevet 25. juli 2024 Ca 4 dl lunkent vann Litt salt Litt olje I underkant av en halv pakke gjær Mel til passe deig Hev til dobbelt størrelse. Her står den gjerne et par timer. Anonymkode: d60a4...c71 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120623 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2024 #3 Del Skrevet 25. juli 2024 Ekstra godt når den blir stekt på pizza Stein, men ikke noe man må ha. pizza deigen her lages på slump😅 tippo 00 mel vann salt gjær og litt sukker i gjæra. Lar den stå i 30min-1 time. Anonymkode: db697...8d7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2024 #4 Del Skrevet 25. juli 2024 Anonym bruker skrev (Akkurat nå): Ekstra godt når den blir stekt på pizza Stein, men ikke noe man må ha. pizza deigen her lages på slump😅 tippo 00 mel vann Olje salt gjær og litt sukker i gjæra. Lar den stå i 30min-1 time. Anonymkode: db697...8d7 Anonymkode: db697...8d7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120625 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2024 #5 Del Skrevet 25. juli 2024 Jeg har ca 6 dl tipo mel, 1 ts salt, 2 ts olje, ca en halv pakke tørrgjær og ca 2-2,5 dl lunket vann. Passer til fem små eller en stor langpanne. Anonymkode: 2cdfd...091 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120632 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 25. juli 2024 #6 Del Skrevet 25. juli 2024 Anbefaler å bruke prosent når du baker, da er det lett å skalere oppskriften opp og ned, og mindre feilmargin. Ta utgangspunkt i mengden mel du bruker, det tilsvarer 100%. Jeg bruker 65-70% kaldt vann, 3 % gjær og 1% tørrgjær. Baker med tipo0/00 om jeg har det, men denne deigen blir like god med vanlig hvetemel. Med en kg mel blir det 650 g vann, 30g salt og 1 gram tørrgjær. Sett deigen dagen før, elt ca 15 min i maskin, la hvile på benken et par timer, strekk deigen godt, sett i kjøleskap over natten, ta den ut i romtemperatur noen timer før du skal bake. Pizzastål er mer praktisk enn stein. Steinen kan kun vaskes forsiktig med vann, da såpe kan sette smak i maten, er var for temperaturendringer og sprekker etter en tid. Stålet varer evig og kan vaskes på hvilken måte du vil. Stålet tar heller ikke noe særlig plass, det er kun noen mm tykt og kan ligge i samme skuff som ovnens rister og langpanner. Forvarm stålet i stekeovnen minst en halvtime før første pizza går inn. Jeg steker på 300, over og undervarme, da det er Max i min ovn. Men om ovnen din går høyere i temperatur kan du med fordel steke opp mot 400. Ser forresten at du skriver «pizza i langpanne». Oppskrift og fremgangsmåte over er beregnet på tynne, italienske pizza, ikke den «norske» varianten med tykk deig og masse fyll i langpanne. Da har stein/stål heller ikke noe for seg. Anonymkode: 3affb...ca2 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120868 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. juli 2024 #7 Del Skrevet 26. juli 2024 Jeg bruker 500g pizza-mel, 1/2 pakke tørrgjær, endel olje på slump (det er oljen som gjør skorpen sprø, så heller for mye enn for lite), bruker kanskje 1 dl olje, og litt salt. Lar heve 20-30 min. Jeg foretrekker pizzastein, og syns egentlig ikke den tar så mye plass. Har den stående på høykant ved siden av skjærefjølene. Har en stor firkantet en som jeg legger oppå risten i ovnen, og den dekker hele risten så pizzaen blir langpanne-størrelse. (Bruker den også når jeg baker nan-brød) Anonymkode: 0a8bc...b90 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 26. juli 2024 #8 Del Skrevet 26. juli 2024 Alle er forskjellig, åpenbart. Når jeg lager til langpanne ( ikke veldig tykk bunn) tar jeg utgangspunkt i 3-3,5 dl vann. Litt salt litt gjær og litt olivenolje og mel til en relativt løs deig. Jeg synes ikke man kan si nøyaktig mengde mel fordi det kommer så an på hvor mye fuktighet det er i melet, derfor blir det på slump og etter følelsen. Elter den sammen, venter litt og tar en runde strekk og fold. Venter litt og strekk og fold en gang til ( google stretch and fold) så får den heve i kjøleskapet til dagen etter ( men du kan bake den ut etter et par timer på benken om du vil. Jeg har pizzastål men bruker det ikke så ofte. Steker den helt nederst i ovnen på høy varme. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120903 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. juli 2024 #9 Del Skrevet 26. juli 2024 Takk alle sammen, virker som det å lage litt på "feelingen" er det vanlige, lurer mest på hvor mye mel jeg skal bruke, siden jeg finner på 5 og 7 dl på nett. Hi Anonymkode: cdf94...298 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120927 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. juli 2024 #10 Del Skrevet 26. juli 2024 jeg kjevler så tynt jeg kan og bruker da 4 dl til 4,5 per stekebrett. Tar utgangspunkt i Viestad oppskrift, har gjort det en gang i uka i 15 år nå, så er dreven 🙂 Trenger kun en halv gjærpakke eller mindre. Hever i ca 1 time. 15 min elting viktig, men NB! må ikke elte hele tiden, poenget er at det skal vare i 15 minutter. Jeg bruker vanlig hvetemel. Pizzadeig à la Viesta 1,5 dl vatn 15 g gjær 4 dl mjøl, helst finmalt durumkveite 4 ss olivenolje 1 ts salt Varm vatnet, løys opp gjæra. Bland mjøl og salt, ha i gjærvatnet og olja. Elt. Lenge. Elt i 15 minutt, seier Viestad. Deigen skal ikkje vere klissete, så ha om nødvendig på meir mjøl. Anonymkode: 2d695...b34 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120932 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå