Gå til innhold

Pizzadeig


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Ekstra godt når den blir stekt på pizza Stein, men ikke noe man må ha. 
pizza deigen her lages på slump😅

tippo 00 mel

vann

Olje

salt 

gjær

og litt sukker i gjæra. Lar den stå i 30min-1 time. 

Anonymkode: db697...8d7

 

Anonymkode: db697...8d7

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120625
Del på andre sider

Anbefaler å bruke prosent når du baker, da er det lett å skalere oppskriften opp og ned, og mindre feilmargin. 

Ta utgangspunkt i mengden mel du bruker, det tilsvarer 100%.  Jeg bruker 65-70% kaldt vann, 3 % gjær og 1% tørrgjær. Baker med tipo0/00 om jeg har det, men denne deigen blir like god med vanlig hvetemel.

Med en kg mel blir det 650 g vann, 30g salt og 1 gram tørrgjær. 

Sett deigen dagen før, elt ca 15 min i maskin, la hvile på benken et par timer, strekk deigen godt, sett i kjøleskap over natten, ta den ut i romtemperatur noen timer før du skal bake. 

Pizzastål er mer praktisk enn stein. Steinen kan kun vaskes forsiktig med vann, da såpe kan sette smak i maten, er var for temperaturendringer og sprekker etter en tid.
Stålet varer evig og kan vaskes på hvilken måte du vil. Stålet tar heller ikke noe særlig plass, det er kun noen mm tykt og kan ligge i samme skuff som ovnens rister og langpanner.

Forvarm stålet i stekeovnen minst en halvtime før første pizza går inn. Jeg steker på 300, over og undervarme, da det er Max i min ovn. Men om ovnen din går høyere i temperatur kan du med fordel steke opp mot 400. 

Ser forresten at du skriver «pizza i langpanne». Oppskrift og fremgangsmåte over er beregnet på tynne, italienske pizza, ikke den «norske» varianten med tykk deig og masse fyll i langpanne. Da har stein/stål heller ikke noe for seg. 

Anonymkode: 3affb...ca2

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120868
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker 500g pizza-mel, 1/2 pakke tørrgjær, endel olje på slump (det er oljen som gjør skorpen sprø, så heller for mye enn for lite), bruker kanskje 1 dl olje, og litt salt.

Lar heve 20-30 min.

Jeg foretrekker pizzastein, og syns egentlig ikke den tar så mye plass. Har den stående på høykant ved siden av skjærefjølene. Har en stor firkantet en som jeg legger oppå risten i ovnen, og den dekker hele risten så pizzaen blir langpanne-størrelse. (Bruker den også når jeg baker nan-brød)

Anonymkode: 0a8bc...b90

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120899
Del på andre sider

Alle er forskjellig, åpenbart. Når jeg lager til langpanne ( ikke veldig tykk bunn) tar jeg utgangspunkt i 3-3,5 dl vann. Litt salt litt gjær og litt olivenolje og mel til en relativt løs deig.  Jeg synes ikke man kan si nøyaktig mengde mel fordi det kommer så an på hvor mye fuktighet det er i melet, derfor blir det på slump og etter følelsen. Elter den sammen, venter litt og tar en runde strekk og fold. Venter litt og strekk og fold en gang til ( google stretch and fold) så får den heve i kjøleskapet til dagen etter ( men du kan bake den ut etter et par timer på benken om du vil.

Jeg har pizzastål men bruker det ikke så ofte. Steker den helt nederst i ovnen på høy varme.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120903
Del på andre sider

jeg kjevler så tynt jeg kan og bruker da 4 dl til 4,5 per stekebrett. 

 

Tar utgangspunkt i Viestad oppskrift, har gjort det en gang i uka i 15 år nå, så er dreven 🙂 

 Trenger kun en halv gjærpakke eller mindre. Hever i ca 1 time.

15 min elting viktig, men NB! må ikke elte hele tiden, poenget er at det skal vare i 15 minutter. Jeg bruker vanlig hvetemel.

 

 

Pizzadeig à la Viesta


1,5 dl vatn
15 g gjær
4 dl mjøl, helst finmalt durumkveite
4 ss olivenolje
1 ts salt
 
Varm vatnet, løys opp gjæra. Bland mjøl og salt, ha i gjærvatnet og olja. Elt. Lenge. Elt i 15 minutt, seier Viestad. Deigen skal ikkje vere klissete, så ha om nødvendig på meir mjøl. 

 

Anonymkode: 2d695...b34

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144448851-pizzadeig/#findComment-150120932
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...