Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #1 Skrevet 3. juni 2024 Har i alle år spist Brelett, men nylig vært hos lege og fått beskjed om at kolesterol verdiene ligger ved øvre normale grense og vil gjerne ha verdiene lavere. Og fikk beskjed om at jeg må være påpasselig med fettholdig mat fremover. Min Ldl ligger på 4.0 Hvilke annet enn Brelett kan jeg spise? Vil ikke spise typ Meierismør og slikt, magen min tåler ikke det. Tenkte på kanskje Olivero eller Vita hjertego eller hva mener dere? Anonymkode: 7e778...f97
ReneRene Skrevet 3. juni 2024 #2 Skrevet 3. juni 2024 Dropp smør? Det er det beste. Det er jo helt overflødig å bruke.
☆☆☆ Skrevet 3. juni 2024 #3 Skrevet 3. juni 2024 (endret) Mi personlege meining er at brelett er einaste spiselege margarinen. Smør og bremykt er sjølvsagt betre på smak, men ikkje eit kolesterolvennleg alternativ. Eg vil heller ete brødskiva tørr enn å bruke margarin som smakar ille, og det gjer dei aller fleste margarinar. Det inkluderer Soft, Vita og Olivero. Majones er eit alternativ om du er av dei som må ha fett på brødet. Endret 3. juni 2024 av ☆☆☆
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #4 Skrevet 3. juni 2024 ReneRene skrev (14 minutter siden): Dropp smør? Det er det beste. Det er jo helt overflødig å bruke. Hi bruker ikke smør, så hvorfor du skriver dette skjønner jeg ikke. Svarer du bare for å ha gjort det, liksom? Hi, et tynt lag med margarin på skiven gjør vel ikke det store utslaget på kolesterolet uansett, så jeg ville tatt på så lite som mulig av den sorten du liker best. Anonymkode: 54da3...bdd
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #5 Skrevet 3. juni 2024 Hvor mange brødskiver spiser du i døgnet, og hvor mye Brelett har du på dem? Tviler på at det er veldig mye å hente i å bytte ut Brelett altså. Se på andre ting i kosten din først, og se hvor mye det hjelper til neste prøve. Det er om du er veldig glad i Brelett da. Jeg har også bittelitt for høyt kolesterol, ikke så høyt at det medisineres, men så høyt at jeg bør tenke på det. Jeg har sluttet med "smør" på skiva, bruker heller andre ting for å få fuktighet. Skal jeg ha et knekkebrød har jeg heller tomatskiver på toppen av pålegget enn smør under. Ellers en god del tips her: https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/kostrad-ved-forhoyet-kolesterolniva Anonymkode: 22b9c...7c3
ReneRene Skrevet 3. juni 2024 #6 Skrevet 3. juni 2024 (endret) Anonym bruker skrev (41 minutter siden): Hi bruker ikke smør, så hvorfor du skriver dette skjønner jeg ikke. Svarer du bare for å ha gjort det, liksom? Hi, et tynt lag med margarin på skiven gjør vel ikke det store utslaget på kolesterolet uansett, så jeg ville tatt på så lite som mulig av den sorten du liker best. Anonymkode: 54da3...bdd Smør, Bremykt, Olivero eller Vita.. eller Margarin.Det er like overflødig alt sammen. Det var nok i overkant vanskelig å forstå..beklager at jeg gjør det så vanskelig for enkelte av dere. Endret 3. juni 2024 av ReneRene
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #7 Skrevet 3. juni 2024 ☆☆☆ skrev (1 time siden): Mi personlege meining er at brelett er einaste spiselege margarinen. Smør og bremykt er sjølvsagt betre på smak, men ikkje eit kolesterolvennleg alternativ. Eg vil heller ete brødskiva tørr enn å bruke margarin som smakar ille, og det gjer dei aller fleste margarinar. Det inkluderer Soft, Vita og Olivero. Majones er eit alternativ om du er av dei som må ha fett på brødet. Og jeg som tenkte å prøve Olivero eller Vita 😏 Majones passer ikke på brødskiva om morgenen, det blir jeg kvalm av. Hi Anonymkode: 7e778...f97
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #8 Skrevet 3. juni 2024 Anonym bruker skrev (1 time siden): Hi bruker ikke smør, så hvorfor du skriver dette skjønner jeg ikke. Svarer du bare for å ha gjort det, liksom? Hi, et tynt lag med margarin på skiven gjør vel ikke det store utslaget på kolesterolet uansett, så jeg ville tatt på så lite som mulig av den sorten du liker best. Anonymkode: 54da3...bdd Jeg smører mye tynnere nå enn før. Før kunne jeg smøre ganske tykt på for jeg synes at Brelett er så god, kunne spist den med skje liksom😅😅 Hi Anonymkode: 7e778...f97
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #9 Skrevet 3. juni 2024 ReneRene skrev (24 minutter siden): Smør, Bremykt, Olivero eller Vita.. eller Margarin.Det er like overflødig alt sammen. Det var nok i overkant vanskelig å forstå..beklager at jeg gjør det så vanskelig for enkelte av dere. Men smør er noe helt annet enn margarin. Og at det er overflødig er din subjektive mening og ingen regel. Anonymkode: 54da3...bdd
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #10 Skrevet 3. juni 2024 Anonym bruker skrev (Akkurat nå): Jeg smører mye tynnere nå enn før. Før kunne jeg smøre ganske tykt på for jeg synes at Brelett er så god, kunne spist den med skje liksom😅😅 Hi Anonymkode: 7e778...f97 Da ville jeg fortsatt med å smøre på tynt og kose meg med det 👌🏼 Anonymkode: 54da3...bdd
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #11 Skrevet 3. juni 2024 Anonym bruker skrev (32 minutter siden): Hvor mange brødskiver spiser du i døgnet, og hvor mye Brelett har du på dem? Tviler på at det er veldig mye å hente i å bytte ut Brelett altså. Se på andre ting i kosten din først, og se hvor mye det hjelper til neste prøve. Det er om du er veldig glad i Brelett da. Jeg har også bittelitt for høyt kolesterol, ikke så høyt at det medisineres, men så høyt at jeg bør tenke på det. Jeg har sluttet med "smør" på skiva, bruker heller andre ting for å få fuktighet. Skal jeg ha et knekkebrød har jeg heller tomatskiver på toppen av pålegget enn smør under. Ellers en god del tips her: https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/kostrad-ved-forhoyet-kolesterolniva Anonymkode: 22b9c...7c3 Spiser 3 skiver på morgenen og kan finne på å spise 1 eller 2 på kvelden men det er sjeldent. Takk for linken😊 Hi Anonymkode: 7e778...f97
Anonym bruker Skrevet 3. juni 2024 #12 Skrevet 3. juni 2024 Anonym bruker skrev (1 minutt siden): Da ville jeg fortsatt med å smøre på tynt og kose meg med det 👌🏼 Anonymkode: 54da3...bdd Tror jeg gjør det, også ser jeg hvordan neste prøve blir Takk. Hi Anonymkode: 7e778...f97
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå