Gå til innhold

Brelett og dårlig kolesterol


Anbefalte innlegg

Har i alle år spist Brelett, men nylig vært hos lege og fått beskjed om at kolesterol verdiene ligger ved øvre normale grense og vil gjerne ha verdiene lavere. Og fikk beskjed om at jeg må være påpasselig med fettholdig mat fremover.

Min Ldl ligger på 4.0

Hvilke annet enn Brelett kan jeg spise? Vil ikke spise typ Meierismør og slikt, magen min tåler ikke det. 

Tenkte på kanskje Olivero eller Vita hjertego eller hva mener dere?

Anonymkode: 7e778...f97

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144447973-brelett-og-d%C3%A5rlig-kolesterol/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mi personlege meining er at brelett er einaste spiselege margarinen. Smør og bremykt er sjølvsagt betre på smak, men ikkje eit kolesterolvennleg alternativ. Eg vil heller ete brødskiva tørr enn å bruke margarin som smakar ille, og det gjer dei aller fleste margarinar. Det inkluderer Soft, Vita og Olivero. Majones er eit alternativ om du er av dei som må ha fett på brødet.

Endret av ☆☆☆
ReneRene skrev (14 minutter siden):

Dropp smør? Det er det beste. Det er jo helt overflødig å bruke. 

Hi bruker ikke smør, så hvorfor du skriver dette skjønner jeg ikke. Svarer du bare for å ha gjort det, liksom?

Hi, et tynt lag med margarin på skiven gjør vel ikke det store utslaget på kolesterolet uansett, så jeg ville tatt på så lite som mulig av den sorten du liker best. 

Anonymkode: 54da3...bdd

Hvor mange brødskiver spiser du i døgnet, og hvor mye Brelett har du på dem?

Tviler på at det er veldig mye å hente i å bytte ut Brelett altså. Se på andre ting i kosten din først, og se hvor mye det hjelper til neste prøve. Det er om du er veldig glad i Brelett da.

Jeg har også bittelitt for høyt kolesterol, ikke så høyt at det medisineres, men så høyt at jeg bør tenke på det. Jeg har sluttet med "smør" på skiva, bruker heller andre ting for å få fuktighet. Skal jeg ha et knekkebrød har jeg heller tomatskiver på toppen av pålegget enn smør under.

Ellers en god del tips her:

https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/kostrad-ved-forhoyet-kolesterolniva

Anonymkode: 22b9c...7c3

Anonym bruker skrev (41 minutter siden):

Hi bruker ikke smør, så hvorfor du skriver dette skjønner jeg ikke. Svarer du bare for å ha gjort det, liksom?

Hi, et tynt lag med margarin på skiven gjør vel ikke det store utslaget på kolesterolet uansett, så jeg ville tatt på så lite som mulig av den sorten du liker best. 

Anonymkode: 54da3...bdd

Smør, Bremykt, Olivero eller Vita.. eller Margarin.Det er like overflødig alt sammen. Det var nok i overkant vanskelig å forstå..beklager at jeg gjør det så vanskelig for enkelte av dere.

Endret av ReneRene

Annonse

☆☆☆ skrev (1 time siden):

Mi personlege meining er at brelett er einaste spiselege margarinen. Smør og bremykt er sjølvsagt betre på smak, men ikkje eit kolesterolvennleg alternativ. Eg vil heller ete brødskiva tørr enn å bruke margarin som smakar ille, og det gjer dei aller fleste margarinar. Det inkluderer Soft, Vita og Olivero. Majones er eit alternativ om du er av dei som må ha fett på brødet.

Og jeg som tenkte å prøve Olivero eller Vita 😏 Majones passer ikke på brødskiva om morgenen, det blir jeg kvalm av. 

Hi

Anonymkode: 7e778...f97

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Hi bruker ikke smør, så hvorfor du skriver dette skjønner jeg ikke. Svarer du bare for å ha gjort det, liksom?

Hi, et tynt lag med margarin på skiven gjør vel ikke det store utslaget på kolesterolet uansett, så jeg ville tatt på så lite som mulig av den sorten du liker best. 

Anonymkode: 54da3...bdd

Jeg smører mye tynnere nå enn før. Før kunne jeg smøre ganske tykt på for jeg synes at Brelett er så god, kunne spist den med skje liksom😅😅

Hi

Anonymkode: 7e778...f97

ReneRene skrev (24 minutter siden):

Smør, Bremykt, Olivero eller Vita.. eller Margarin.Det er like overflødig alt sammen. Det var nok i overkant vanskelig å forstå..beklager at jeg gjør det så vanskelig for enkelte av dere.

Men smør er noe helt annet enn margarin. Og at det er overflødig er din subjektive mening og ingen regel. 

Anonymkode: 54da3...bdd

Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Jeg smører mye tynnere nå enn før. Før kunne jeg smøre ganske tykt på for jeg synes at Brelett er så god, kunne spist den med skje liksom😅😅

Hi

Anonymkode: 7e778...f97

Da ville jeg fortsatt med å smøre på tynt og kose meg med det 👌🏼

Anonymkode: 54da3...bdd

Anonym bruker skrev (32 minutter siden):

Hvor mange brødskiver spiser du i døgnet, og hvor mye Brelett har du på dem?

Tviler på at det er veldig mye å hente i å bytte ut Brelett altså. Se på andre ting i kosten din først, og se hvor mye det hjelper til neste prøve. Det er om du er veldig glad i Brelett da.

Jeg har også bittelitt for høyt kolesterol, ikke så høyt at det medisineres, men så høyt at jeg bør tenke på det. Jeg har sluttet med "smør" på skiva, bruker heller andre ting for å få fuktighet. Skal jeg ha et knekkebrød har jeg heller tomatskiver på toppen av pålegget enn smør under.

Ellers en god del tips her:

https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/kostrad-ved-forhoyet-kolesterolniva

Anonymkode: 22b9c...7c3

Spiser 3 skiver på morgenen og kan finne på å spise 1 eller 2 på kvelden men det er sjeldent.

Takk for linken😊

Hi

Anonymkode: 7e778...f97

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...