Gå til innhold

Bort i sommer og har fått


Anbefalte innlegg

Jeg ville også ringt. Prat litt generelt først, og så kommer du inn på mat og sier at du har fått vite at du har cøliaki, men forter deg å legge til at de ikke må stresse med det når du kommer fordi du selvfølgelig skal ordne med mat selv.  Hvis det er veldig gode venner og de er litt nysgjerrig på hva cøliaki er for noe, så er det greit å forklare at det er veldig viktig at du ikke får i deg noe, slik at du slipper mas om å bare smake en bit el. 

Anonymkode: a6c77...c32

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

For en merkelig tankegang. Som vert så ville jeg synes det uendelig mye mer stress at jeg ikke visste at gjesten hadde cøliaki før hun stod på døra, og pizzaen sto i ovnen, mat var handlet inn, og hi ikke kunne spise middagen. og kanskje ikke mange av de andre tingene heller. Det hadde vært unødvendig stress det.

Anonymkode: 16038...6cf

Ja, veldig merkelig tankegang, så jeg kan forklare

Det jeg prøver å si er at info kan føles som krav i denne konteksten, mens om det formidles mer tilfeldig, så handler det mer om å ville ta hensyn fordi en noterer seg hva som blir sagt.

ReneRene skrev (4 minutter siden):

Ja, veldig merkelig tankegang, så jeg kan forklare

Det jeg prøver å si er at info kan føles som krav i denne konteksten, mens om det formidles mer tilfeldig, så handler det mer om å ville ta hensyn fordi en noterer seg hva som blir sagt.

Men det er jo et krav, man kan ikke spise gluten eller feks smør brukt til vanlig skive osv. det er ikke en liksomdiett man velger fordi vil ned et par kilo i vekt osv

Anonymkode: ea39e...5ab

ReneRene skrev (6 minutter siden):

Ja, veldig merkelig tankegang, så jeg kan forklare

Det jeg prøver å si er at info kan føles som krav i denne konteksten, mens om det formidles mer tilfeldig, så handler det mer om å ville ta hensyn fordi en noterer seg hva som blir sagt.

Jeg gir opp, du vil virkelig ikke skjønne.

Anonymkode: 16038...6cf

Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Men det er jo et krav, man kan ikke spise gluten eller feks smør brukt til vanlig skive osv. det er ikke en liksomdiett man velger fordi vil ned et par kilo i vekt osv

Anonymkode: ea39e...5ab

Ja. Du må gjerne stille krav til vertskap. Jeg er muligens i overkant høflig. 

 

Annonse

ReneRene skrev (22 minutter siden):

Ja. Du må gjerne stille krav til vertskap. Jeg er muligens i overkant høflig. 

 

Så viss du hadde hatt cøliaki ville du spist maten til vertskapet for å være høflig? Fordi du ikke ville gi beskjed at du har cøliaki? 
som vert hadde jeg blitt veldig lei meg viss gjester ikke tør å si fra om reelle behov til meg. Venninna mi har cøliaki og ho tilbyr alltid å ta ned seg mat. Jeg synes det er hyggeligst at alle gjestene mine kan spise samme mat, uten å bli syke.

Anonymkode: ea39e...5ab

ReneRene skrev (37 minutter siden):

Ja, veldig merkelig tankegang, så jeg kan forklare

Det jeg prøver å si er at info kan føles som krav i denne konteksten, mens om det formidles mer tilfeldig, så handler det mer om å ville ta hensyn fordi en noterer seg hva som blir sagt.

 

Anonym bruker skrev (3 minutter siden):

Så viss du hadde hatt cøliaki ville du spist maten til vertskapet for å være høflig? Fordi du ikke ville gi beskjed at du har cøliaki? 
som vert hadde jeg blitt veldig lei meg viss gjester ikke tør å si fra om reelle behov til meg. Venninna mi har cøliaki og ho tilbyr alltid å ta ned seg mat. Jeg synes det er hyggeligst at alle gjestene mine kan spise samme mat, uten å bli syke.

Anonymkode: ea39e...5ab

Les kommentaren over.

Jeg tror de fleste unntatt mer skada mennesker syns det er hyggeligst om gjester kan spise uten å bli syke 🙂 

ReneRene skrev (1 time siden):

 

Les kommentaren over.

Jeg tror de fleste unntatt mer skada mennesker syns det er hyggeligst om gjester kan spise uten å bli syke 🙂 

Men da er det vel best å si fra. Så man ikke risikerer å sitte der og verken kunne spise middag, dessert, frokost eller lunsj. 

Anonymkode: 25fc1...b84

ReneRene skrev (På 22.5.2024 den 15.45):

Ja. Du må gjerne stille krav til vertskap. Jeg er muligens i overkant høflig. 

 

Man kan være glutenintolerant på en slik måte at det skal en viss mengde til for å få reaksjon, og det er tilstrekkelig at man holder seg unna bakverk. Da er det et mindre problem å spise hos andre.

Om man har cøliaki, er det mer komplisert. Det holder ikke å vite at det er mel i sausen og unngå den. Man må vite at salaten ikke er skåret opp på ei fjøl som har vært brukt til brød. Man må vite at kniven som brukes i smøret ikke har vært borti ei skive.

Det er snakk om at mikroskopiske mengder kan gi varig skade på tarmen. Da må man enten si ifra til verten, eller la være å spise mat tilberedt på kjøkkenet til den uvitende verten.

Det handler ikke om å være kravstor, for man kan tilrettelegge ved å ta med mat selv. Men verten må faktisk vite hvor lite som skal til for å kontaminere glutenfri mat. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...