Gå til innhold

Hvordan oppbevare bunnen til pavlova?


Anbefalte innlegg

Jeg har lest at den kan lages flere dager på forhånd, men overalt står det at den burde oppbevares i en lufttett boks. Problemet er at jeg har ikke så stor boks, kaken er rund og laget i form som er 24 cm. Finnes det noen annen smart måte å oppbevare den?

Anonymkode: 02057...104

Fortsetter under...

Du trenger ikke form, bare vanlig stelebrett med bakepapir. Marengsen er ikke en deig som skal stekes, den skal bare tørkes. Så du kan lage en stor bunn, eller du kan lage flere små bunner. Den kan være tykk eller tynn, alt etter hva du ønsker. Jo tykkere den er, jo lengre tid trenger den for å tørke. 
 
Hvis det bare er snakk om noen dager, pleier jeg bare ta hele stekebrette og dekker det med kjøkkenhanduk og legger hele greia i boden. Til jul lager jeg alltid pikekyss, og de oppbevarer jeg i lufttett boks, da det skal vare hele desember + litt til. 
 
Viktig å huske på: når du skal lage marengsen, bruk metall eller glassbolle hvis du har. Har du bare plast, vask den godt. Deretter strør du bollen med salt og spruter en god dæsj med sitronsaft. Bruk tørkerull til å vaske/tørke utav bollen. Ikke spyl den etterpå. Det går helt fint med salt og sitronrester i bollen. Det er vel egentlig å føretrekke når en lager marengs. 

Anonymkode: 4c6af...d27

Ikke bruk form, det blir ikke bra når du tar den av igjen.

Om du vil ha kaken akkurat 24 cm i diameter fordi det f.eks passer fatet du skal bruke, så tegn en runding rundt en form på bakepapir, snu papiret, og lag kaken etter rundingen du har tegnet.

Det ligger veldig mange videoer om hvordan du skal lage pavlova både på youtube og tiktok, se på et par stykker før du begynner så har du en ide om hvordan du skal gå frem.

Denne f.eks er en enkelt forklart oppskrivt og fremgangsmåte:

 

Anonymkode: 2e7c3...fc3

Jeg oppbevarer den forresten bare i ovnen, skrur den av og lar den bli kald, og lar kaka stå inni der til den skal brukes.

Men ikke noe problem å oppbevare den bare på fatet uten å pynte den heller. Trenger ingen tett boks.

Anonymkode: 2e7c3...fc3

Annonse

Anonym bruker skrev (11 timer siden):

Jeg oppbevarer den forresten bare i ovnen, skrur den av og lar den bli kald, og lar kaka stå inni der til den skal brukes.

Men ikke noe problem å oppbevare den bare på fatet uten å pynte den heller. Trenger ingen tett boks.

Anonymkode: 2e7c3...fc3

Sånn gjør jeg det og. Oppbevarer i kald ovn. 

Anonymkode: e9a3b...5de

Anonym bruker skrev (13 timer siden):

Jeg har lest at den kan lages flere dager på forhånd, men overalt står det at den burde oppbevares i en lufttett boks. Problemet er at jeg har ikke så stor boks, kaken er rund og laget i form som er 24 cm. Finnes det noen annen smart måte å oppbevare den?

Anonymkode: 02057...104

Anbefaler å gjøre som en annen her sier, ikke lag den i form, det blir ikke bra. Tegn en sirkel på et bakeark og smør den ut i den størrelsen. 

Anonymkode: e9a3b...5de

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...