Gå til innhold

Ribbe uten ben


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Skulle krydre ribba i dag og oppdaget at jeg hadde kjøpt juleribbe,  ikke tynnribbe. Denne er tydeligvis uten ben. Noen som har erfaring med denne ribba? Smaker den som vanlig ribbe? 

Anonymkode: c7198...1ec

Ja, den smaker helt likt. Mye bedre uten ben. 

Anonymkode: 8772f...8cc

Annonse

Anonym bruker skrev (12 minutter siden):

Den er ræva. De selger alt mulig rart som ribbe nå, men det blir aldri samme smak som ribba siden du ikke har RIBBER, dvs bein.

Anonymkode: f9f55...21d

 

Anonym bruker skrev (11 minutter siden):

Det er ikke noe som heter ribbe uten bein.

Anonymkode: f9f55...21d

Ikke bry deg om dette, Hi. Er bare en som kjeder seg. 

Anonymkode: 8772f...8cc

Tenker at vi her kanskje snakker om en ribbenstek. Det er akkurat samme type kjøtt, akkurat samme egenskaper og smak som ribbe. Forskjellen er at fettet er mer konsentrert, og dermed enklere å fjerne etter steking, og at ribbenstek er enklere å skjære opp, siden den ikke har bein. 

Anonymkode: 30f27...84b

Tipper du har kjøpt buklist. Den er mindre marmorert i kjøttet og blir tørrere. Svoren er også seigere og vanskelig å få sprø pga manglende fettlag under. Og beina på ribba er viktig for meg, det er der smaken er best. At kjedene få lov til å selge buklist og sideflesk som ribbe er en uting. 

Det du har kjøpt heter egentlig buklist, men produsentene er så kyniske at de selger alt som ribbe fordi de vet at folk flest ikke sjekker hva de kjøper. Smaken er god, men kjøttet er tørrere og det er vanskelig å få sprø svor. Det er rett og slett ikke ribbe. 

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Tenker at vi her kanskje snakker om en ribbenstek. Det er akkurat samme type kjøtt, akkurat samme egenskaper og smak som ribbe. Forskjellen er at fettet er mer konsentrert, og dermed enklere å fjerne etter steking, og at ribbenstek er enklere å skjære opp, siden den ikke har bein. 

Anonymkode: 30f27...84b

Ribbenstek er vel ytrefilet? 

Det er buklist, og ikke ribbe.

Om du ser for deg grisen går ikke ribbena helt rundt, de har ribben på begge sider av kroppen og litt avrundet, men de møtes ikke under magen. Det du har kjøpt er stykket under magen, som ikke har ben i seg.

Noen ganger får du de to nederste ribbena og resten av stykket er uten ben, andre ganger får du stykket midt under som er helt uten ben. Jeg synes det er veldig rart at de får lov til å kalle det ribbe, for det er jo ikke det når bena ikke er med...

Det smaker helt ok, men det mangler litt synes jeg. En del av marmoreringen er borte, og mye av fettet mellom kjøtt og svor mangler så det blir ikke så sprøtt. Jeg ville langtidsstekt den for å få den mørest mulig, og krydre godt, for den mangler litt av smaken som jo kommer fra nedsmeltet fett og ben i en vanlig ribbe.

Anonymkode: f84d7...0d6

Annonse

Anonym bruker skrev (3 timer siden):

 

Ikke bry deg om dette, Hi. Er bare en som kjeder seg. 

Anonymkode: 8772f...8cc

Har det rabla for deg? jeg sier at kyniske firmaer merker som RIBBE noe som er helt andre kjøttstykker. Oftest er det buklist. 

Anonymkode: f9f55...21d

Anonym bruker skrev (7 minutter siden):

Ribbenstek er noe annet, det er vel det vi i Norge kaller kotelettkammen på familieribba. 

Anonymkode: f84d7...0d6

Ja, det er det, men står det ikke i HI at hun har kjøpt familier be, eller leser jeg så feil? 

Snakker vi om buklist, så er det svært langt fra å være ribbe. 

Anonymkode: 30f27...84b

Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Ja, det er det, men står det ikke i HI at hun har kjøpt familier be, eller leser jeg så feil? 

Snakker vi om buklist, så er det svært langt fra å være ribbe. 

Anonymkode: 30f27...84b

Hjelpes... Autocorrekt, my ass! 

Familier be = familieribbe! 

Anonymkode: 30f27...84b

Anonym bruker skrev (9 minutter siden):

Ja, det er det, men står det ikke i HI at hun har kjøpt familier be, eller leser jeg så feil? 

Snakker vi om buklist, så er det svært langt fra å være ribbe. 

Anonymkode: 30f27...84b

Hun skriver at hun har kjøpt «juleribbe»

Anonymkode: d5aab...378

Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Hun skriver at hun har kjøpt «juleribbe»

Anonymkode: d5aab...378

Gilde selger noe de kaller "juleribbe" i år, ja. Det er ikke ribbe.

Heller ikke lavprisvarianten til Rema. (Prima? Ett eller annet sånt.) Den er faktisk merket som tynnribbe, men er helt beinløs.

Anonymkode: f9f55...21d

Anonym bruker skrev (7 minutter siden):

Gilde selger noe de kaller "juleribbe" i år, ja. Det er ikke ribbe.

Heller ikke lavprisvarianten til Rema. (Prima? Ett eller annet sånt.) Den er faktisk merket som tynnribbe, men er helt beinløs.

Anonymkode: f9f55...21d

På Gildes egne sider beskriver de "juleribbe" som "Svin sideflesk med kam".

Endret av Himmel og hav
Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Da har jeg kjøpt ordentlig tynnribbe, så får vi spise juksevarianten en annen gang😅 og ja..skal se nøyere etter neste gang😄 HI

Anonymkode: c7198...1ec

Google sylteflesk. 

Kokt buklist som legges i saltlake.

Veldig godt pålegg. Trenger ikke nellikspiker i hvis du ikke liker det. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...