Gå til innhold

Pålegg til jul?


Anbefalte innlegg

Jeg vil ikke avspore den andre tråden og jrg har sett her flere ganger at tolk skriver at de lager pålegg til jul. 

Hva lager dere? Er det snakk om kryddersild eller noe sånt? Sylte? Leverpostei? Er det til frokost første dag? 

Det er mulig dere ikke tror dette er oppriktige spørsmål, men dette er faktisk en helt ukjent tradisjon for meg, så jeg vil gjerne vite hva det egentlig går ut på.

Anonymkode: dd692...31b

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg lager svinerull, roastbiff og remulade.
Mamma lager sylte og leverpostei.
Og så bytter vi litt.

Smaker på det etter vi har pyntet juletreet på lille juleaften, og har det til frokost/lunsj gjennom hele julen

Anonymkode: ee2d3...8a6

Anonym bruker skrev (17 minutter siden):

Jeg lager svinerull, roastbiff og remulade.
Mamma lager sylte og leverpostei.
Og så bytter vi litt.

Smaker på det etter vi har pyntet juletreet på lille juleaften, og har det til frokost/lunsj gjennom hele julen

Anonymkode: ee2d3...8a6

Og så glemte jeg selvfølgelig svigermor som jeg også bytter med.
Hun lager hønsesalat og sildesalat

Anonymkode: ee2d3...8a6

Annonse

Lager ikke pålegg selv. Det får jeg kjøpt i butikken. Pleier å bake potetlefse, tror ikke det blir noe av dette året. 

Går ikke så mye pålegg, spiser stort sett potetlefse med sylte (fra butikken) og kald ribbe til typiske brødmåltider uansett. 

Anonymkode: 2ca88...d6c

Annonse

Jeg lager en juleskinke, en sildesalat, en rekesalat, remulade, lammerull og tomatsild, og så har vi noe kjøpt pålegg og litt forskjellig syltetøy fra sommeren. Vi kjøper en del oster og leverpostei og litt sånt i tillegg. 1. juledag har vi stor frokost/ brunsj/ lunsj, vi kaller det frokost men det begynner i 12-tiden og varer lenge.

amandine skrev (28 minutter siden):

Jeg lager en juleskinke, en sildesalat, en rekesalat, remulade, lammerull og tomatsild, og så har vi noe kjøpt pålegg og litt forskjellig syltetøy fra sommeren. Vi kjøper en del oster og leverpostei og litt sånt i tillegg. 1. juledag har vi stor frokost/ brunsj/ lunsj, vi kaller det frokost men det begynner i 12-tiden og varer lenge.

Bor dere på gård? Så koselig det må være. 

Anonymkode: 28a40...02d

Anonym bruker skrev (9 timer siden):

Lager ikke pålegg selv. Det får jeg kjøpt i butikken. Pleier å bake potetlefse, tror ikke det blir noe av dette året. 

Går ikke så mye pålegg, spiser stort sett potetlefse med sylte (fra butikken) og kald ribbe til typiske brødmåltider uansett. 

Anonymkode: 2ca88...d6c

Ja, sånn er det hos oss også, vi spiser mest potetlefse med sylte eller ribberester i jula. Noen ganger kryddersild eller noe sånt også, men ikke noe av det hjemmelaget. Syltetøy har jeg laget tidligere i høst, men jeg har ikke tenkt på det i forbindelse med jula.

Så koselig at mange holder på med sånt! Kanskje jeg skal prøve en gang jeg også? HI.

Anonymkode: dd692...31b

Anonym bruker skrev (4 timer siden):

Ja, sånn er det hos oss også, vi spiser mest potetlefse med sylte eller ribberester i jula. Noen ganger kryddersild eller noe sånt også, men ikke noe av det hjemmelaget. Syltetøy har jeg laget tidligere i høst, men jeg har ikke tenkt på det i forbindelse med jula.

Så koselig at mange holder på med sånt! Kanskje jeg skal prøve en gang jeg også? HI.

Anonymkode: dd692...31b

Potetlefse med sylte eller ribberester, er det en lokal ting? Jeg vet ikke om noen som spiser det her, har ikke hørt om det før.

Anonymkode: 642d0...e9b

Anonym bruker skrev (4 timer siden):

Potetlefse med sylte eller ribberester, er det en lokal ting? Jeg vet ikke om noen som spiser det her, har ikke hørt om det før.

Anonymkode: 642d0...e9b

Jeg er fra Innlandet, men tror dette er vanlig over hele Østlandet. Korriger meg gjerne her.

Sylte skjæres opp i passende biter og pakkes inn i lefse. Jeg bruker alltid rødbeter og sennep også, faren min liker å smøre smør på lefsene i tillegg, men det syns jeg blir i overkant. Også spiser man det som en lefserull, eller lefsebuss som faren min sier.

Hi

Anonymkode: dd692...31b

Anonym bruker skrev (36 minutter siden):

Jeg er fra Innlandet, men tror dette er vanlig over hele Østlandet. Korriger meg gjerne her.

Sylte skjæres opp i passende biter og pakkes inn i lefse. Jeg bruker alltid rødbeter og sennep også, faren min liker å smøre smør på lefsene i tillegg, men det syns jeg blir i overkant. Også spiser man det som en lefserull, eller lefsebuss som faren min sier.

Hi

Anonymkode: dd692...31b

Høres godt ut, det må testes  😊 Kald ribbe og vanlige potetlomper/sånne pølselomper?

Anonymkode: 642d0...e9b

Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Høres godt ut, det må testes  😊 Kald ribbe og vanlige potetlomper/sånne pølselomper?

Anonymkode: 642d0...e9b

Det går sikkert også, men potetlefser (de store) er ofte bedre og saftigere. 

Anonymkode: dd692...31b

Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Høres godt ut, det må testes  😊 Kald ribbe og vanlige potetlomper/sånne pølselomper?

Anonymkode: 642d0...e9b

Lefser er større og firkantede, smaker bedre enn vanlige lomper. Disse kjøper vi, men tror de bare selges på østlandet

https://www.olalompa.no/produkter/lefserull

Jeg lunker gjerne litt på middagrester og spiser de i lefse, fantastisk godt. Både julepølse, (hjemmelagde) medisterkaker, ribbe, tyttebærsyltetøy og (hjemmelaget) rødkål stappes i lefser.

Jeg er fra innlandet, og i min familie var lefser en selvsagt del av jula, får aldri nok lefser. Mannen min som er fra sør synes dette er en rar skikk og vil heller varme middagsrestene og spise de som en vanlig middag. Så jeg og ungene spiser lefser, de liker det like godt som meg, og gubben spiser vanlig middag ;)

 

Anonymkode: 46f0f...cc1

Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Lefser er større og firkantede, smaker bedre enn vanlige lomper. Disse kjøper vi, men tror de bare selges på østlandet

https://www.olalompa.no/produkter/lefserull

Jeg lunker gjerne litt på middagrester og spiser de i lefse, fantastisk godt. Både julepølse, (hjemmelagde) medisterkaker, ribbe, tyttebærsyltetøy og (hjemmelaget) rødkål stappes i lefser.

Jeg er fra innlandet, og i min familie var lefser en selvsagt del av jula, får aldri nok lefser. Mannen min som er fra sør synes dette er en rar skikk og vil heller varme middagsrestene og spise de som en vanlig middag. Så jeg og ungene spiser lefser, de liker det like godt som meg, og gubben spiser vanlig middag ;)

 

Anonymkode: 46f0f...cc1

Jeg er fra sør jeg og, kanskje derfor dette var ukjent for meg 😁 Varme restene og spise som middag er jeg og vant til. Sånne olalpmpa lefser har jeg aldri sett her.

Anonymkode: 642d0...e9b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...