Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #1 Del Skrevet 5. desember 2023 Jeg vil ikke avspore den andre tråden og jrg har sett her flere ganger at tolk skriver at de lager pålegg til jul. Hva lager dere? Er det snakk om kryddersild eller noe sånt? Sylte? Leverpostei? Er det til frokost første dag? Det er mulig dere ikke tror dette er oppriktige spørsmål, men dette er faktisk en helt ukjent tradisjon for meg, så jeg vil gjerne vite hva det egentlig går ut på. Anonymkode: dd692...31b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #2 Del Skrevet 5. desember 2023 Jeg lager svinerull, roastbiff og remulade. Mamma lager sylte og leverpostei. Og så bytter vi litt. Smaker på det etter vi har pyntet juletreet på lille juleaften, og har det til frokost/lunsj gjennom hele julen Anonymkode: ee2d3...8a6 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040448 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ReneRene Skrevet 5. desember 2023 #3 Del Skrevet 5. desember 2023 Lager ikke selv, og tror ikke at jeg starter den tradisjonen heller, men får hjemmelaget leverpostei, div sild i lake og syltet løk og litt forskjellig. Også italiensk salat som nok er det beste sammen med lasagne og sild. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040457 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #4 Del Skrevet 5. desember 2023 Takk for svar, nå skjønner jeg i hvertfall litt mer om hva det går ut på. Hi. Anonymkode: dd692...31b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040462 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #5 Del Skrevet 5. desember 2023 Anonym bruker skrev (17 minutter siden): Jeg lager svinerull, roastbiff og remulade. Mamma lager sylte og leverpostei. Og så bytter vi litt. Smaker på det etter vi har pyntet juletreet på lille juleaften, og har det til frokost/lunsj gjennom hele julen Anonymkode: ee2d3...8a6 Og så glemte jeg selvfølgelig svigermor som jeg også bytter med. Hun lager hønsesalat og sildesalat Anonymkode: ee2d3...8a6 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040463 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #6 Del Skrevet 5. desember 2023 Vi kjøper inn roastbiff, ulikt kjøttpålegg fra ferskvaredisken, diverse oster… Anonymkode: 5b6ea...df7 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040464 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iiiiik Skrevet 5. desember 2023 #7 Del Skrevet 5. desember 2023 Jeg lager gravlaks og lammerull. Har lagd leverpostei noen ganger, men både mann og barn foretrekker den som er kjøpt på butikken. Lager i tillegg waldorfsalat og rekesalat, men det er jo fort gjort 😊 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040467 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #8 Del Skrevet 5. desember 2023 Jeg plukker molter på sensommeren. Rørt molter på brødskiven mens man leser den mye boken man fikk på morgenen 1. juledag. Blir ikke bedre enn det. Anonymkode: d8bac...851 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040493 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #9 Del Skrevet 5. desember 2023 Nå har jeg nedskalert og lager kun lammerull, sursild og plukker multer på sommeren. Lammerull MÅ jeg sy til jul! I år har jeg sydd 6 stk, så har vi til påske også. Anonymkode: bb9f6...0dd Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040525 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sug lut Skrevet 5. desember 2023 #10 Del Skrevet 5. desember 2023 Har fortløpende en ambisjon om å lage leverpostei. Hittil blir det til at moderen gjør det, samt sursild og sylte. Jeg lager sursild når jeg har spist opp moderens (som blir bedre enn min), ellers bytter vi sild og sånt mot ting jeg baker. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040526 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 5. desember 2023 #11 Del Skrevet 5. desember 2023 Lager ikke pålegg selv. Det får jeg kjøpt i butikken. Pleier å bake potetlefse, tror ikke det blir noe av dette året. Går ikke så mye pålegg, spiser stort sett potetlefse med sylte (fra butikken) og kald ribbe til typiske brødmåltider uansett. Anonymkode: 2ca88...d6c Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040543 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Himmel og hav Skrevet 5. desember 2023 #12 Del Skrevet 5. desember 2023 Jeg lager sylteflesk og tomatsild. Jeg steker også medisterkaker og ribbe og det bruker vi også på brødskiva eller i lefse. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #13 Del Skrevet 6. desember 2023 Lager ingenting. Butikken har det pålegget jeg trenger. Anonymkode: 28a40...02d Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040586 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #14 Del Skrevet 6. desember 2023 Jeg lager sylte sammen med mamma hvert år. Noen år lager vi også tomatsild sammen. Veldig koselig,og veldig godt! Anonymkode: 4db13...3b9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040590 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 6. desember 2023 #15 Del Skrevet 6. desember 2023 Jeg lager en juleskinke, en sildesalat, en rekesalat, remulade, lammerull og tomatsild, og så har vi noe kjøpt pålegg og litt forskjellig syltetøy fra sommeren. Vi kjøper en del oster og leverpostei og litt sånt i tillegg. 1. juledag har vi stor frokost/ brunsj/ lunsj, vi kaller det frokost men det begynner i 12-tiden og varer lenge. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #16 Del Skrevet 6. desember 2023 amandine skrev (28 minutter siden): Jeg lager en juleskinke, en sildesalat, en rekesalat, remulade, lammerull og tomatsild, og så har vi noe kjøpt pålegg og litt forskjellig syltetøy fra sommeren. Vi kjøper en del oster og leverpostei og litt sånt i tillegg. 1. juledag har vi stor frokost/ brunsj/ lunsj, vi kaller det frokost men det begynner i 12-tiden og varer lenge. Bor dere på gård? Så koselig det må være. Anonymkode: 28a40...02d Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040595 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #17 Del Skrevet 6. desember 2023 Lager alltid eggesalat, på samme vis som mamma alltid gjorde. Det gir meg skikkelig julestemning. Anonymkode: 61c10...21f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040597 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #18 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (9 timer siden): Lager ikke pålegg selv. Det får jeg kjøpt i butikken. Pleier å bake potetlefse, tror ikke det blir noe av dette året. Går ikke så mye pålegg, spiser stort sett potetlefse med sylte (fra butikken) og kald ribbe til typiske brødmåltider uansett. Anonymkode: 2ca88...d6c Ja, sånn er det hos oss også, vi spiser mest potetlefse med sylte eller ribberester i jula. Noen ganger kryddersild eller noe sånt også, men ikke noe av det hjemmelaget. Syltetøy har jeg laget tidligere i høst, men jeg har ikke tenkt på det i forbindelse med jula. Så koselig at mange holder på med sånt! Kanskje jeg skal prøve en gang jeg også? HI. Anonymkode: dd692...31b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #19 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (4 timer siden): Ja, sånn er det hos oss også, vi spiser mest potetlefse med sylte eller ribberester i jula. Noen ganger kryddersild eller noe sånt også, men ikke noe av det hjemmelaget. Syltetøy har jeg laget tidligere i høst, men jeg har ikke tenkt på det i forbindelse med jula. Så koselig at mange holder på med sånt! Kanskje jeg skal prøve en gang jeg også? HI. Anonymkode: dd692...31b Potetlefse med sylte eller ribberester, er det en lokal ting? Jeg vet ikke om noen som spiser det her, har ikke hørt om det før. Anonymkode: 642d0...e9b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040671 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #20 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (4 timer siden): Potetlefse med sylte eller ribberester, er det en lokal ting? Jeg vet ikke om noen som spiser det her, har ikke hørt om det før. Anonymkode: 642d0...e9b Jeg er fra Innlandet, men tror dette er vanlig over hele Østlandet. Korriger meg gjerne her. Sylte skjæres opp i passende biter og pakkes inn i lefse. Jeg bruker alltid rødbeter og sennep også, faren min liker å smøre smør på lefsene i tillegg, men det syns jeg blir i overkant. Også spiser man det som en lefserull, eller lefsebuss som faren min sier. Hi Anonymkode: dd692...31b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040828 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #21 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (4 timer siden): Potetlefse med sylte eller ribberester, er det en lokal ting? Jeg vet ikke om noen som spiser det her, har ikke hørt om det før. Anonymkode: 642d0...e9b Helt vanlig. Anonymkode: b4e3d...3de Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #22 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (36 minutter siden): Jeg er fra Innlandet, men tror dette er vanlig over hele Østlandet. Korriger meg gjerne her. Sylte skjæres opp i passende biter og pakkes inn i lefse. Jeg bruker alltid rødbeter og sennep også, faren min liker å smøre smør på lefsene i tillegg, men det syns jeg blir i overkant. Også spiser man det som en lefserull, eller lefsebuss som faren min sier. Hi Anonymkode: dd692...31b Høres godt ut, det må testes 😊 Kald ribbe og vanlige potetlomper/sånne pølselomper? Anonymkode: 642d0...e9b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040853 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #23 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (2 minutter siden): Høres godt ut, det må testes 😊 Kald ribbe og vanlige potetlomper/sånne pølselomper? Anonymkode: 642d0...e9b Det går sikkert også, men potetlefser (de store) er ofte bedre og saftigere. Anonymkode: dd692...31b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040858 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #24 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (6 minutter siden): Høres godt ut, det må testes 😊 Kald ribbe og vanlige potetlomper/sånne pølselomper? Anonymkode: 642d0...e9b Lefser er større og firkantede, smaker bedre enn vanlige lomper. Disse kjøper vi, men tror de bare selges på østlandet https://www.olalompa.no/produkter/lefserull Jeg lunker gjerne litt på middagrester og spiser de i lefse, fantastisk godt. Både julepølse, (hjemmelagde) medisterkaker, ribbe, tyttebærsyltetøy og (hjemmelaget) rødkål stappes i lefser. Jeg er fra innlandet, og i min familie var lefser en selvsagt del av jula, får aldri nok lefser. Mannen min som er fra sør synes dette er en rar skikk og vil heller varme middagsrestene og spise de som en vanlig middag. Så jeg og ungene spiser lefser, de liker det like godt som meg, og gubben spiser vanlig middag Anonymkode: 46f0f...cc1 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040865 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. desember 2023 #25 Del Skrevet 6. desember 2023 Anonym bruker skrev (1 minutt siden): Lefser er større og firkantede, smaker bedre enn vanlige lomper. Disse kjøper vi, men tror de bare selges på østlandet https://www.olalompa.no/produkter/lefserull Jeg lunker gjerne litt på middagrester og spiser de i lefse, fantastisk godt. Både julepølse, (hjemmelagde) medisterkaker, ribbe, tyttebærsyltetøy og (hjemmelaget) rødkål stappes i lefser. Jeg er fra innlandet, og i min familie var lefser en selvsagt del av jula, får aldri nok lefser. Mannen min som er fra sør synes dette er en rar skikk og vil heller varme middagsrestene og spise de som en vanlig middag. Så jeg og ungene spiser lefser, de liker det like godt som meg, og gubben spiser vanlig middag Anonymkode: 46f0f...cc1 Jeg er fra sør jeg og, kanskje derfor dette var ukjent for meg 😁 Varme restene og spise som middag er jeg og vant til. Sånne olalpmpa lefser har jeg aldri sett her. Anonymkode: 642d0...e9b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144444521-p%C3%A5legg-til-jul/#findComment-150040866 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå