Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #26 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (På 2.11.2023 den 16.12): Hvorfor liker du ikke Vita Hjertego`? Er det den hvite du mener da? Hi Anonymkode: 0252a...1c2 I grunn både den grønne og hvite. Det er en syrlig bismak jeg ikke liker. Jeg vil at smøret skal smake minst mulig, og skal være godt til all slags pålegg jeg vil ha det under. Anonymkode: 68004...0d8 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026039 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #27 Del Skrevet 3. november 2023 Bremyk og meierismør er det eneste vi bruker. Anonymkode: 45ba5...3ca Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026095 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #28 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (2 timer siden): I grunn både den grønne og hvite. Det er en syrlig bismak jeg ikke liker. Jeg vil at smøret skal smake minst mulig, og skal være godt til all slags pålegg jeg vil ha det under. Anonymkode: 68004...0d8 Unnskyld at jeg spør, men hvorfor kaller dere margarin for smør? Det er som om jeg skulle kalt saft for melk eller melk for øl, bare fordi det kan drikkes. Smør og margarin er to vidt forskjellige ting. Anonymkode: 40059...af9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026097 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #29 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (52 minutter siden): Unnskyld at jeg spør, men hvorfor kaller dere margarin for smør? Det er som om jeg skulle kalt saft for melk eller melk for øl, bare fordi det kan drikkes. Smør og margarin er to vidt forskjellige ting. Anonymkode: 40059...af9 Som forbruker er det helt innafor å bruke betegnelsen smør om alt som er smørbart på et annet næringsmiddel, fks brød. Kun i markedsføringsøyemed er det regler mot dette. Det skilles også på smør og " setersmør/meierismør" så hvis man eksplisitt mener sistnevnte, bør det være enkelt å presisere. Anonymkode: 62ffe...194 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026122 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #30 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (33 minutter siden): Som forbruker er det helt innafor å bruke betegnelsen smør om alt som er smørbart på et annet næringsmiddel, fks brød. Kun i markedsføringsøyemed er det regler mot dette. Det skilles også på smør og " setersmør/meierismør" så hvis man eksplisitt mener sistnevnte, bør det være enkelt å presisere. Anonymkode: 62ffe...194 Innafor og innafor. Det blir jo likevel litt som jeg skulle gå hundre meter og kalle det trening, eller kalle min lille hytte for en villa. Det er villedende, og det ser ut som man forsøker å gjøre seg langt bedre enn man er. Anonymkode: 40059...af9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026129 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #31 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (4 minutter siden): Innafor og innafor. Det blir jo likevel litt som jeg skulle gå hundre meter og kalle det trening, eller kalle min lille hytte for en villa. Det er villedende, og det ser ut som man forsøker å gjøre seg langt bedre enn man er. Anonymkode: 40059...af9 Prøver smøret å gjøre seg bedre enn man er? Eller er man bedre om man spiser ekte smør? Anonymkode: feddc...69a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026133 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #32 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (7 minutter siden): Innafor og innafor. Det blir jo likevel litt som jeg skulle gå hundre meter og kalle det trening, eller kalle min lille hytte for en villa. Det er villedende, og det ser ut som man forsøker å gjøre seg langt bedre enn man er. Anonymkode: 40059...af9 Fnis. Vi snakker om et fettprodukt til rundt 30 kroner. Vi sammenligner ikke akkurat papir og diamanter. Det høres ut som du innbiller deg at meierismørspiserne er en elitær liten gruppe som er høyt hevet over den gemene hop som tillater seg å kjøpe noe så groteskt som plantebaserte varianter. Det blir bare komisk. Anonymkode: 62ffe...194 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026139 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #33 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (2 minutter siden): Vi snakker om et fettprodukt til rundt 30 kroner. Vi sammenligner ikke akkurat papir og diamanter. Vel…jo 🤨 Anonym bruker skrev (3 minutter siden): Det høres ut som du innbiller deg at meierismørspiserne er en elitær liten gruppe som er høyt hevet over den gemene hop som tillater seg å kjøpe noe så groteskt som plantebaserte varianter. Så klart, ellers hadde man jo kalt det margarin, ikke smør. Anonymkode: 40059...af9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 3. november 2023 #34 Del Skrevet 3. november 2023 Anonym bruker skrev (2 timer siden): Unnskyld at jeg spør, men hvorfor kaller dere margarin for smør? Det er som om jeg skulle kalt saft for melk eller melk for øl, bare fordi det kan drikkes. Smør og margarin er to vidt forskjellige ting. Anonymkode: 40059...af9 Smørbart fett da. Er det bedre? Alle VET hva man mener i denne sammenhengen. De anvendes til det samme. Bl.a. som fettilsetning i bakeprodukter, til steking eller som bindemiddel mellom brød og pålegg Hvis du i trass kaller melk for øl for å poengtere hvor uinformert det er å kalle margarin for smør, så brukes ikke de produktene om hverandre på lik linje. Selv om begge kan drikkes, så bruker du ikke sjokoladepulver i øl, eller gir toåringen øl til leverposteiskiva. Det er heller ikke vanlig å drikke melk i sola på uteserveringer, og de færreste gjærer melka så den blir alkoholholdig så de kan ta seg ei fyllekule (bortsett fra hestemelk i Mongolia). Men for all del... Anonymkode: 68004...0d8 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026144 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 4. november 2023 #35 Del Skrevet 4. november 2023 Anonym bruker skrev (6 minutter siden): Smørbart fett da. Er det bedre? Selvfølgelig ikke. Poenget mitt er jo hvorfor man på død og liv ikke skal kalle det ved sitt rette navn; margarin. Hvorfor er det så viktig å la være å kalle det det det faktisk heter. Margarin margarin margarin. Det lyder litt hult å late som man ikke er flau over å spise margarin, når man vegrer så hardt mot å bruke ordet. Anonymkode: 40059...af9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026147 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 4. november 2023 #36 Del Skrevet 4. november 2023 Anonym bruker skrev (58 minutter siden): Selvfølgelig ikke. Poenget mitt er jo hvorfor man på død og liv ikke skal kalle det ved sitt rette navn; margarin. Hvorfor er det så viktig å la være å kalle det det det faktisk heter. Margarin margarin margarin. Det lyder litt hult å late som man ikke er flau over å spise margarin, når man vegrer så hardt mot å bruke ordet. Anonymkode: 40059...af9 Svaret er vel såpass enkelt som at smør er et kortere ord som er godt innarbeidet lenge før margarin ble vanlig. Moren min, bestemoren min og de fleste jeg kjenner, velger å kalle det smør i dagligtalen. Flau av å spise margarin? Hvorfor? Er ikke flau over å bruke olivenolje eller rapsolje heller, og margarin er laget på vegetabilske oljer. Jeg skammer meg ikke fordi jeg velger å bruke margarin, altså. Rett som det er bruker jeg meierismør også. Står det 50g smør i oppskriften, så bruker jeg det jeg måtte ha stående i kjøleskapet. Og jeg kommer nok til å kalle det smør i fremtiden også, selv om du synes jeg burde gå i skammekroken for det. Anonymkode: 68004...0d8 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026153 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 4. november 2023 #37 Del Skrevet 4. november 2023 Anonym bruker skrev (6 timer siden): Selvfølgelig ikke. Poenget mitt er jo hvorfor man på død og liv ikke skal kalle det ved sitt rette navn; margarin. Hvorfor er det så viktig å la være å kalle det det det faktisk heter. Margarin margarin margarin. Det lyder litt hult å late som man ikke er flau over å spise margarin, når man vegrer så hardt mot å bruke ordet. Anonymkode: 40059...af9 Flau? Nå tror jeg du trekker det kitt langt. Kan du forklare hvorfor det er flaut å velge bort meierismør? Jeg liker det ikke, og kjøper det da naturlig nok ikke. Anonymkode: feddc...69a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026160 Del på andre sider Flere delingsvalg…
☆☆☆ Skrevet 4. november 2023 #38 Del Skrevet 4. november 2023 Berre smør er smør. Brelett er einaste margarinen eg ville brukt på skiva, med alle andre alternativ et eg skiva tørr. Det er ikkje det at eg er kategorisk motstandar av margarin, i enkelte småkaler brukar eg det fordi smørsmaken blir for framtredande i kakene. I andre småkaker er det nettop smørsmaken som gjer kakene etandes. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026180 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 4. november 2023 #39 Del Skrevet 4. november 2023 ☆☆☆ skrev (2 timer siden): Berre smør er smør. Brelett er einaste margarinen eg ville brukt på skiva, med alle andre alternativ et eg skiva tørr. Det er ikkje det at eg er kategorisk motstandar av margarin, i enkelte småkaler brukar eg det fordi smørsmaken blir for framtredande i kakene. I andre småkaker er det nettop smørsmaken som gjer kakene etandes. Dette! Når man velger å kalle to helt ulike produkter for det samme skaper det misforståelser og rot. Og det er ganske mye bakverk som virkelig ikke smaker godt når smør erstattes av margarin. Brune pinner f.eks. kan jeg ikke spise når det lages uten smør🫣 Folk står selvsagt helt fritt til å velge å bruke margarin både på brødskiva og i baking, men det hadde vært greit om man kunne benevne det riktig🤷🏻♀️ Anonymkode: 0b0ee...0cb Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026215 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 4. november 2023 #40 Del Skrevet 4. november 2023 Alle dere som blr så indignerte fordi jeg kalte det for smør, takk for at dere dytter tråden min. Hi Anonymkode: 0252a...1c2 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026218 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 4. november 2023 #41 Del Skrevet 4. november 2023 Anonym bruker skrev (3 timer siden): Dette! Når man velger å kalle to helt ulike produkter for det samme skaper det misforståelser og rot. Og det er ganske mye bakverk som virkelig ikke smaker godt når smør erstattes av margarin. Brune pinner f.eks. kan jeg ikke spise når det lages uten smør🫣 Folk står selvsagt helt fritt til å velge å bruke margarin både på brødskiva og i baking, men det hadde vært greit om man kunne benevne det riktig🤷🏻♀️ Anonymkode: 0b0ee...0cb Hvor stort problem er det egentlig? Hvilke praktiske konsekvenser opplever du i hverdagen av at noen kaller alt for smør? Anonymkode: feddc...69a Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026263 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. november 2023 #42 Del Skrevet 6. november 2023 Anonym bruker skrev (På 2.11.2023 den 19.13): Brelett er i alle fall noe i nærheten av smør. Alt det andre som er nevnt, er margarin. Brelett funker bra. Anonymkode: b90d2...b17 Enig, brelett. Har det på skiva. Til alt annet bruker vi smør. Anonymkode: 8e85f...218 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026926 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 6. november 2023 #43 Del Skrevet 6. november 2023 Anonym bruker skrev (På 4.11.2023 den 1.10): Selvfølgelig ikke. Poenget mitt er jo hvorfor man på død og liv ikke skal kalle det ved sitt rette navn; margarin. Hvorfor er det så viktig å la være å kalle det det det faktisk heter. Margarin margarin margarin. Det lyder litt hult å late som man ikke er flau over å spise margarin, når man vegrer så hardt mot å bruke ordet. Anonymkode: 40059...af9 Som små kalte vi det smør og kusmør. Bare kusmør var laget av fløte. Det andre var margarin, men ble kalt smør. Mamma vokste opp på femtitallet, samme historie. Da het det smør eller godt smør. Det sistnevnte var ekte smør, så klart. Jeg vil anta at det som bare gikk under "smør" var diverse rasjoneringsprodukter som Per eller Melange. Anonymkode: 8e85f...218 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144443823-hvilket-lett-sm%C3%B8r-smaker-best/page/2/#findComment-150026927 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå