Gå til innhold

Er det noen næringsmessig forskjell på om jeg koker eller ovnsbaker fisk og grønnsaker?


Anbefalte innlegg

Begge deler uten noe annet tilsatt?

Jeg skal begynne på et opplegg i morgen for å gå ned i vekt i samarbeid med spesialisthelsetjenesten. Så ser jeg i dag at det står at fisk skal kokes og grønnsaker spises rå eller kokes. Men kokt fisk og grønnsaker er noe jeg ikke er noe særlig glad i, synes det er bedre når det er ovnsbakt. har det noe å så egentlig om jeg ovnsbaker det i stedet for?

Anonymkode: 19b24...af9

Fortsetter under...

Revet gulrot, salat med mais og ananas eller agurkskiver er veldig godt til fisk hvis du ikke er glad i kokte grønnsaker. :)

Det med at det skal kokes kan kanskje ha noe å gjøre med at du koker bort stoffer du ikke trenger(?).. Du kan sikkert spørre de som hjelper deg med dette og få andre alternativer. De er garantert fullstendig klar over at alle ikke klarer å spise alt mulig. 

 

Anonymkode: 3ef5c...b91

Det kan ikke være noen forskjell så lenge du unngår olje og smør, som en over sier. Det er det ingen logikk i. Du kan grille de også. 

Blir veldig overrasket om det skulle være en annen grunn til at de ikke kan tilbederes som du ønsker. 

ReneRene skrev (8 minutter siden):

Det kan ikke være noen forskjell så lenge du unngår olje og smør, som en over sier. Det er det ingen logikk i. Du kan grille de også. 

Blir veldig overrasket om det skulle være en annen grunn til at de ikke kan tilbederes som du ønsker. 

Men vet du dette, eller tipper du bare? 

Anonymkode: ceb5f...571

Annonse

Anonym bruker skrev (9 minutter siden):

Men vet du dette, eller tipper du bare? 

Anonymkode: ceb5f...571

Jeg bruker noe som heter logisk sans, og så konkluderer jeg med kunnskap jeg innehar. Det er en smart måte å finne ut av ting på ☺️

Grønnsaker har ingen uønskede stoffer mm du overdriver helt ekstremt ned å fks spise det som bla innholder mye A- vitamin. Overdrivelser er sjelden lurt i det store og hele. Ikke kan jeg se at noen vitaminer skulle forsvinne ved å bake den i stekeovn heller. Ergo er konklusjonen at det umulig kan være verre enn å koke. Jeg vil jo heller tro at vitaminer kan forsvinne ved koking.

Endret av ReneRene

Ja, ved å koke grønnsaker vil en del av vitaminene og andre næringsstoffer delvis forsvinne i vannet. Det er ingen grunn til at du skal koke de fremfor å bake de ut fra ett vektperspektiv så lenge du ikke bruker olje, fra ett ernæringsmessig perspektiv er ovnsbaking/damping en bedre metode å bearbeide for å beholde viktige plantestoffer og vitaminer. 
 

Vil gjette de anbefaler koke/dampe fordi mange bruker olje eller smør ved ovnsbaking,  

Anonymkode: 822f1...8ab

Anonym bruker skrev (7 timer siden):

Vil gjette de anbefaler koke/dampe fordi mange bruker olje eller smør ved ovnsbaking,  

Jeg tenkte og på om det kunne være pga det. Da kjører jeg ovnsbaking ☺️

Hi

Anonymkode: 19b24...af9

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...