Gå til innhold

Kake til bryllup- fryse?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal bake en sitronkake i anledning min bror sitt bryllup. Både dagen før og på selve dagen blir det travelt for meg. Lurer på om jeg skal bake kaken uken i forveien og fryse den, så er det bare glasuren igjen. Men vil det kunne kjennes på smaken/konsistensen? Jeg er ingen erfaren baker,vil gjerne ha innspill.

Dette er kaken jeg skal bake: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sitronkake

Har laget den bare en gang før, men min bror ble veldig begeistret 😅. En ting til, forresten: noen som vet hvorfor jeg ikke fikk den like høy som på bildet? Jeg var veldig nøye med piskingen.

Anonymkode: 36286...df5

Skrevet

Eneste måten å vite om det blir bra for sikkert, er å gjøre en prøvebaking der du fryser. Mange kaker tåler godt å fryses, noen smaker bedre etterpå, og noen verre. 
Høyde på kaka kan ha med flere faktorer å gjøre, blandet du for mye etterpå, er formen din litt større, hadde du andre egg osv. vanskelig å si for sikkert med andre ord 😊

Skrevet

Hun bruker i oppskriften en form på 22 cm, det er en mindre form enn e vanlige bløtkakeformene. Så om du brukte en form på 24 eller 26 cm ble den lavere.

Slike formkaker kan fint fryses 

Anonymkode: 9df7e...043

Skrevet

Tusen takk for begge svar! 

Anonymkode: 36286...df5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...