Gå til innhold

Jeg har tint blokker med torskefilet. Kan jeg fryse de igjen?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skulle lage noe av det, så la de til tining i dag tidlig. Kan fryse de igjen? Skal brukes til fiskegrateng….ble bare litt endring i planer

Anonymkode: e580a...438

Fortsetter under...

Skrevet

Nei, fisk skal ikke fryses igjen når de er tint fra rå tilstand.

Selv om Findus sender sin fisk til Kina for filetering, hvor den frosne fisken blir tint opp, filetert og så sendt tilbake til Norge og solgt som "kvalitetsprodukt". En norsk restaurant som gjorde det samme hadde i beste fall fått advarsel fra Mattilsynet.

Selv om det kan gå bra mtp. bakterier (eller ikke...), så vil det forringe smaken veldig. Ikke ta sjansen, HI, for i verste fall kan dere bli syke.

Du kan ev. lage en enkel fiskegryte og koke denne og så servere den i morgen, det går fint. (Løk, hvitløk, tomat, krydder, gulrot, selleri, potet og fisk - i ildfast form, avkjøl når ferdig og varm opp igjen i morgen.)

Anonymkode: 947a6...8cd

Skrevet
Anonym bruker skrev (20 minutter siden):

Nei, fisk skal ikke fryses igjen når de er tint fra rå tilstand.

Selv om Findus sender sin fisk til Kina for filetering, hvor den frosne fisken blir tint opp, filetert og så sendt tilbake til Norge og solgt som "kvalitetsprodukt". En norsk restaurant som gjorde det samme hadde i beste fall fått advarsel fra Mattilsynet.

Selv om det kan gå bra mtp. bakterier (eller ikke...), så vil det forringe smaken veldig. Ikke ta sjansen, HI, for i verste fall kan dere bli syke.

Du kan ev. lage en enkel fiskegryte og koke denne og så servere den i morgen, det går fint. (Løk, hvitløk, tomat, krydder, gulrot, selleri, potet og fisk - i ildfast form, avkjøl når ferdig og varm opp igjen i morgen.)

Anonymkode: 947a6...8cd

Hvis jeg koker den, avkjøler og så fryser?

Anonymkode: e580a...438

Skrevet
Anonym bruker skrev (15 minutter siden):

Hvis jeg koker den, avkjøler og så fryser?

Anonymkode: e580a...438

Nei. 

Anonymkode: b213f...d67

Skrevet
Anonym bruker skrev (33 minutter siden):

Hvis jeg koker den, avkjøler og så fryser?

Anonymkode: e580a...438

Ja, det går også. Kan hende det taper seg litt, men langt mindre enn om du fryser den rå igjen. Men jeg ville laget den som en tomatgryte eller lignende, fordi den da holder seg bedre enn om du bare koker fisken alene og fryser den.

Anonymkode: 947a6...8cd

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Nei. 

Anonymkode: b213f...d67

Selvfølgelig!! Er fisken kokt etter tining kan den fryses for å bruke senere 

Annonse

Skrevet

Har vi fisk til middag og det er rester så fryser jeg ned rester og bruker det til supper, grateng senere. 

Skrevet

Nei

Anonymkode: c050b...28b

Skrevet

Det er ikke farlig så lenge den blir skikkelig varmebehandlet og til bruk i fiskegrateng ol tror jeg ikke du merker noe pm smak eller konsistens.

Anonymkode: 1e858...7df

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...