Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #1 Del Skrevet 19. januar 2023 Snakket med ei venninne, og vi kom inn på mat. Jeg sa vi ofte hadde en erter og gulrot saus når har hadde kjøttpølser til middag (og andre grønnsaker selvfølgelig) Hun lurte på hva erter og gulrot saus er. Svarte at man tar en boks hermetiske erter og gulrøtter og lager det litt som fiskeboller. Smelter litt smør i en gryte, har i litt mel, kraften fra boksen og litt melk til den er passe tykk. Manker til med salt og pepper, lar melsmaken koke ut og har i ertene og gulrøttene. Hun syns det hørtes fryktelig ekkelt ut. Jeg personlig klarer ikke helt hvorfor det er ekkelt, når fiskeboller i hvit saus, som hun gjerne spiser, ikke er det. Hva tenker dere? Anonymkode: 22937...185 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #2 Del Skrevet 19. januar 2023 Jeg syns ikke det høres ekkelt ut, men kanskje gammeldags? Det er ikke så vanlig å bruke hermetiske grønnsaker (utenom tomater) lenger tror jeg, og da blir dette ganske uvant. Anonymkode: d75b9...fc9 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904099 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #3 Del Skrevet 19. januar 2023 Det hørtes ekkelt ut ja Anonymkode: ae6b0...ab2 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904100 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #4 Del Skrevet 19. januar 2023 Det blir jo bare som en slags erter og gulrot stuing? Som makkaronistuing. Anonymkode: a689f...865 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904102 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #5 Del Skrevet 19. januar 2023 Blir ikke det litt som stuing da, gulrotstuing bare med erter i og? For meg er det uvant, men ikke ekkelt. Anonymkode: ce719...496 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904103 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #6 Del Skrevet 19. januar 2023 Anonym bruker skrev (20 minutter siden): Jeg syns ikke det høres ekkelt ut, men kanskje gammeldags? Det er ikke så vanlig å bruke hermetiske grønnsaker (utenom tomater) lenger tror jeg, og da blir dette ganske uvant. Anonymkode: d75b9...fc9 Er det ikke vanlig med hermetiske grønnsaker lenger, hva med mais, ananas, minimais, vannkastanjer, bønnespirer, bambusskudd da? Jeg bruker mange av de grønnsakene, stuer de ikke da. Hmm, det er kanskje meg som er uvanlig 😁 Anonymkode: ce719...496 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904104 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #7 Del Skrevet 19. januar 2023 Vi kaller det stuing, men da er den litt tykkere enn vanlig saus. Har det i perioder her i huset og kan lages i mange varianter. Ene ungen elsker den når jeg har litt hvitløk i når jeg smelter smøret, har raspa gulrot, finkuttet brokkoli og evt rester av annet vi har. Har det oppi stuingen når den er ferdig. Blander godt, uten st det står og putter. Da blir grønnsakene varme, men fortsatt sprø som de er rå. Har vel også gressløk i, det har jeg alltid i frysen så det hars i for fargens skyld og litt smaken. Denne ungen er ikke så glad i erter, lillesøster som kun vil ha brunsaus spiser om det er mye erter i. Så må se ann hvem unge som er hjemme når jeg lager den. Mamma laget det alltid med sukkererter før. Jeg lager lignende med poteter, hadde det her omdagen. Er overaskende godt, men glemmer det. Nå siden ungene har fått smaken på hvitløk har jeg hvitløk (bruker den kinesiske siden en ikke får den hvitløk den dagen etter) Lager tykk hvit saus, har oppi gressløk og blander inn kokte poteter i terninger. Laget det her om dagen og da gadd jeg ikke skrelle potetene igjen, ene ungen var så fornøyd for hun er glad i potetskall. Da må en ikke ha melene poteter, for da faller det av potetene. Hun har også varmet restene i ovnen før. Slengt de i en ildfast form og hatt på ost, da ble det som fløtegratinerte poteter sa hun. Så for meg er det ikke rart, men det blir rart om den hvite sausen er like tynn som vanlig saus. Vi pleier ofte å ikke ha mer saus enn dette, men kommer litt ann på hva vi har til. Har vi kjøttkaker og slikt inntil, så må vi også ha brunsaus siden jeg lager kjøttkaker fra bunnen og lar de puttre lenge i sausen. Men til ting som passer til hvit saus, så har vi ikke noe annet. Anonymkode: 94c17...c5b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904109 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #8 Del Skrevet 19. januar 2023 Det er vel i tilfelle hva du kaller retten det er noe rart med. Erter- og gulrot saus. Det er jo erter- og gulrot stuing du mener. Og det er vel noe folk er mer vant til. Erter- og gulrotsaus høres både rart og ikke så godt ut. Anonymkode: 0bf6d...e01 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904114 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #9 Del Skrevet 19. januar 2023 Jeg synes at det høres ekkelt ut, for jeg liker ikke hermetiske erter og gulrøtter, og jeg liker absolutt ikke vannet som det ligger i. Og skal jeg ha saus til pølser eller fiskekaker, så skal den være brun, ikke hvit / lys. Men jeg kunne laget gulrotstuing eller annen stuing til. Normalt kaller jeg ikke andres mat ekkel eller, kun om de ikke spør direkte. Det synes jeg er unødvendig. Jeg hadde nok brukt andre ord for å fortelle at vi ikke bruker det / liker det. Anonymkode: 907da...db0 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904115 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 19. januar 2023 #10 Del Skrevet 19. januar 2023 Jeg forstår ikke helt hva du mener med at du lager grønnsakene som fiskeboller? Hvordan får du dem til å henge sammen? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904130 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #11 Del Skrevet 19. januar 2023 Den perfekte mor, påan igjen skrev (4 minutter siden): Jeg forstår ikke helt hva du mener med at du lager grønnsakene som fiskeboller? Hvordan får du dem til å henge sammen? Hun mener vel i hvit saus som man gjør med fiskeboller, sånn forstod jeg det i hvert fall. Anonymkode: ce719...496 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #12 Del Skrevet 19. januar 2023 Altså, jeg vet det høres gammeldags ut, jeg elsket det som liten når mamma lagde det. Prøvde å lage det her hjemme og ungene elsker det. Er ikke stuing, har i melk til den blir om trent tykk som en Béarnaisesaus. Skjønner at andre kan synes det høres rart ut, eller ikke godt, men den ekkelt skjønner jeg ikke Anonymkode: 22937...185 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904139 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #13 Del Skrevet 19. januar 2023 Anonym bruker skrev (5 minutter siden): Hun mener vel i hvit saus som man gjør med fiskeboller, sånn forstod jeg det i hvert fall. Anonymkode: ce719...496 Det stemmer HI Anonymkode: 22937...185 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. januar 2023 #14 Del Skrevet 19. januar 2023 Anonym bruker skrev (1 time siden): Er det ikke vanlig med hermetiske grønnsaker lenger, hva med mais, ananas, minimais, vannkastanjer, bønnespirer, bambusskudd da? Jeg bruker mange av de grønnsakene, stuer de ikke da. Hmm, det er kanskje meg som er uvanlig 😁 Anonymkode: ce719...496 Jeg bruker masse hermetikk og mat på glass. Det kan handles inn og stå lenge. Lafer ofte hermetikksalat jeg med masse grønnsaker fra boks og glass, bogskinke fra boks og det som måtte være av friske grønnsaker. Ikke alltid den skuffen i kjøleskapet er like full når jeg vil ha salat. Anonymkode: a689f...865 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904146 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2023 #15 Del Skrevet 20. januar 2023 Låter godt, skal prøve det. Anonymkode: 1cc63...c65 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904476 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2023 #16 Del Skrevet 20. januar 2023 Jeg tror problemet er måten du beskriver på. Gulrot og ertestuing eller gulrot og erter i hvit saus høres mye bedre ut. De fiskebollene gjør alt litt ugreit. Anonymkode: 8ba84...958 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904487 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 21. januar 2023 #17 Del Skrevet 21. januar 2023 Anonym bruker skrev (På 19.1.2023 den 19.14): Er det ikke vanlig med hermetiske grønnsaker lenger, hva med mais, ananas, minimais, vannkastanjer, bønnespirer, bambusskudd da? Jeg bruker mange av de grønnsakene, stuer de ikke da. Hmm, det er kanskje meg som er uvanlig 😁 Anonymkode: ce719...496 Litt nittitalls å bruke hermetiske grønnsaker. Jeg gjør det en sjelden gang, da oftest hermetiske sjampinjonger. Jeg foretrekker ellers ferske eller frosne grønnsaker. Jeg kjøper økologiske gulrøtter, kutter opp i biter og fryser, og bruker når jeg lager bolognese Anonymkode: cce7d...1d1 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149904860 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. januar 2023 #18 Del Skrevet 23. januar 2023 Anonym bruker skrev (På 21.1.2023 den 18.35): Litt nittitalls å bruke hermetiske grønnsaker. Jeg gjør det en sjelden gang, da oftest hermetiske sjampinjonger. Jeg foretrekker ellers ferske eller frosne grønnsaker. Jeg kjøper økologiske gulrøtter, kutter opp i biter og fryser, og bruker når jeg lager bolognese Anonymkode: cce7d...1d1 Nittitalls å bruke hermetiske grønnsaker...det må være noe av det rareste jeg har hørt. Anonymkode: ce719...496 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149905843 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. januar 2023 #19 Del Skrevet 23. januar 2023 Jeg tenker også at det er beskrivelsen din som er rar. Du lager hvit saus med erter og gulerøtter i Jeg synes ikke det høres ekkelt ut, det er noe svigermor kunne laget og ungene likt. Jeg personlig har aldri kjøpt hermetiske erter eller gulerøtter, og synes det høres mindre godt ut å bruke kraften de ligger i, men jeg har aldri prøvd, så kanskje det er godt. Jeg lager brun saus til pølser og har bare litt smeltet smør og/eller aoli til fiskekaker, så jeg lager rettene litt annerledes enn deg, men ville aldri sagt at det du lager er ekkelt. Anonymkode: e591f...599 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149905875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. januar 2023 #20 Del Skrevet 23. januar 2023 Anonym bruker skrev (På 21.1.2023 den 18.35): Litt nittitalls å bruke hermetiske grønnsaker. Jeg gjør det en sjelden gang, da oftest hermetiske sjampinjonger. Jeg foretrekker ellers ferske eller frosne grønnsaker. Jeg kjøper økologiske gulrøtter, kutter opp i biter og fryser, og bruker når jeg lager bolognese Anonymkode: cce7d...1d1 Og så, gjør det noe om det er 90-talls? Hermetisk sjampinjonger må i jo være SÅÅÅÅÅ 80-talls i så tilfelle. Uten at det betyr noe som helst. Jeg elsker terteskjell, selv om det sikkert er 60-talls eller noe. Anonymkode: 907da...db0 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149905881 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 23. januar 2023 #21 Del Skrevet 23. januar 2023 Tror egentlig problemet er at du er dårlig til å forklare HI😅 Anonymkode: cf7a3...d5d Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144437440-erter-og-gulrot-saus-laget-som-fiskekaker-er-det-ekkelt/#findComment-149905956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå