Gå til innhold

Vil du dele din beste oppskrift på bærekraftig middagsrett?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

frk Nilsen skrev (25 minutter siden):

Restefest! Noe av poenget er jo å begrense matsvinn. Da passer det bra med en opprydning i grønnsaksskuff, fryser, brødboks etc.

Tenkte også skrive restemiddag. Det er bærekraftig

Anonymkode: f1a87...47e

Annonse

Pytt i panne og speilegg.

Laget av rester fra siste to dagers middager, kokte poteter, grønnsaker og hva man nå har hatt av kjøtt/pølse i stekepannen.

Omelett med rester fra gårsdagens middag i, eller pai.

Ungene her elsker også "gammelt" brød i stekepannen. Brød som har blitt gammelt og tørt blir som nytt når du har litt olivenolje og salt på skiva og steker det i stekepannen. Godt til pytt i panne, omelett e.l.

Anonymkode: 74b21...a37

Jeg langer noe ala dette

https://trinesmatblogg.no/recipe/farmers-pie-med-urteolje/

 

bruker opp det vi har i grønnsaksskuffen og lager denne retten ( i dag blir det med gulrot, div løk, selleri, sellerirot, paprika, hakket tomat og krydder )

potetstappelokket : Poteter og sellri

 

Anonymkode: 859a6...418

Anonym bruker skrev (14 timer siden):

Skoleoppgave å lage middag som er bærekraftig. Ser ut til å bli for dyrt for meg av det jeg finner på nett.

Vil du dele billig og bærekraftig oppskrift

Anonymkode: dfb0d...2ba

Ertesuppe! Legg gule erter i vann natta over. Slå av bløtevannet, ha på nytt, og kok dem møre i nytt vann (ca 2 timer). De siste minuttene av koketiden tilsetter du terninger av gulrot, sellerirot og potet, kanskje litt purreringer, hakka løk eller litt paprika. 
Serveres med godt grovt brød og et glass melk. Da dekkes alle næringsgrupper, og miljøavtrykket er lite. Ekstra bærekraftig om du lager en dobbel porsjon, da går det mindre strøm. Man kan toppe den med bittelitt ristet bacon, da blir miljøavtrykket litt større. 

Anonymkode: 1bd47...e18

grønnsakssuppe:

løk, gulrot, sellerirot, potet vert kåret (med det bruker jeg ikke så ofte fordi jeg ikke liker det ;)) . Bruker grønnsaksbuljong. Alle grønnsakene kan være kortreiste, og har lang holdbarhet (noe som gir mindre import og reisevei (potensielt). Server med bruschetta av restebrød.

Jeg bruker å hive litt pølse oppi (til ungene) men den kan jo med letthet droppes.

Anonymkode: d0026...423

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...