Gå til innhold

Duger billigvariantene til jul?


Anbefalte innlegg

Har lest noen tester der disse får lav score. Men de som tester er jo gjerne kokker eller lignende med ekstremt kresne ganer. 

Vi vanlige folk derimot, da mener jeg spesielt de som faktisk benytter billigprodukter fra first price, prima osv. Kunne dere spist ribbe eller pinnekjøtt fra disse på julaften? Er de ok?

Anonymkode: d9fb3...f6d

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144436316-duger-billigvariantene-til-jul/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mitt inntrykk er at det er litt tilfeldig hva man får når man kjøper de billigste variantene, man kan være heldig, og man kan være ekstremt uheldig.

Så akkurat på julaften gidder jeg ikke ta sjansen på å være uheldig...

Akkurat på julaften velger jeg å kjøpe dyrere kjøtt. 

Anonymkode: c326e...bce

Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Mitt inntrykk er at det er litt tilfeldig hva man får når man kjøper de billigste variantene, man kan være heldig, og man kan være ekstremt uheldig.

Så akkurat på julaften gidder jeg ikke ta sjansen på å være uheldig...

Akkurat på julaften velger jeg å kjøpe dyrere kjøtt. 

Anonymkode: c326e...bce

Men ser at flere av de dyre variantene får lavere score. Hvordan vet jeg hva jeg skal velge? Hva er sikrest? Tenker også at jeg vil ha noe ekstra godt på julaften, men å bruke tusenvis på en god ribbe som får terningkast 3 er litt risky 🤔

Har du (noen andre?) tips til en som er bra. Gjerne både ribbe og pinnekjøtt.

Anonymkode: d9fb3...f6d

Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Men ser at flere av de dyre variantene får lavere score. Hvordan vet jeg hva jeg skal velge? Hva er sikrest? Tenker også at jeg vil ha noe ekstra godt på julaften, men å bruke tusenvis på en god ribbe som får terningkast 3 er litt risky 🤔

Har du (noen andre?) tips til en som er bra. Gjerne både ribbe og pinnekjøtt.

Anonymkode: d9fb3...f6d

Vi har ribbe på julaften og pinnekjøtt 2.juledag.

Pinnekjøtt kjøper jeg alltid fra Henriettes, de har aldri fått bunnskår. De er som regel i øverste sjiktet og jeg tenker det er ganske safe å kjøpe. Vi har alltid vært fornøyd med det.

Ribbe kjøper jeg fra Kolonihagen, selges på Rema. Det er litt dyrt, men vi er ikke så mange på julaften så det holder med 3-4 kg, da har vi greit med rester neste dag. Det er "lykkelige og frittgående" griser som er slaktet på høsten og fryst ned, så du kjøper frossen ribbe som du tiner selv. Vi har vært veldig fornøyd med disse i mange år. Tror det koster 280 kr kiloen da, så det er dyr ribbe. Jeg tenker at type Gilde sikkert er like bra, men jeg kjøper ribbe bare en gang i året og velger legge litt penger i denne ene. Ville uansett kjøpt frossen da, den ferske ribba har noen ganger vært frosset tidligere, og er den ikke det er det en liten stund siden grisen ble slaktet. Frossen ribbe er ganske umiddelbart frosset ned etter slakting og er fersk og god når du tiner den.

Anonymkode: c326e...bce

Tror du heller burde se på kjøttet du skal kjøpe enn å gå etter ett merke. Les deg opp på hvordan kjøtt ribba burde ha, så kan du se på bitene i butikken. Selv om det står ribbe på gilde sine så er det ofte variasjon på hvor de er kutts på dyret. Om det er mye eller lite fett, bein eller ikke bein. 
 

Jeg har en kompis som er kokk, han bruker overraskende mye billige produkter. Ikke pga at de er billige, men pga smaken og innhold. Billig mais inneholder mindre sukker enn dyr mais feks, slik er det i endel ting så for de som skjønner seg på innholdsfortegnelser kan få noen overrasker. Det går jo begge veier. 

Anonymkode: dec39...209

Alt pirket profesjonelle legger merke til når de smaker ville jeg nok aldri kjent selv. Kan ikke huske at jeg har spist ribbe som har smakt vondt eller dårlig. Jeg har kun kjent når en har vært ekstra god. Vil se på terningkast men også ta noe av det de uttrykker med en klype salt. Det er mye godt tilbehør til ribba som medister og gode grønnsaker, gjerne også pølser, så uansett er det ikke krise om ribba ikke er perfekt på alle måter.

Anonymkode: 0e971...2aa

Annonse

Det er så mye matsnobberi at det halve kunne vært nok! Det er ikke store forskjellen på billig og dyrt, det smaker faktisk omtrent helt likt.

Det er fascinerende at kokkeyrket er så opphauset, det er en 2 årig yrkesfaglig utdanning med 2 år lærlingetid, akkurat som helsefagarbeider. Hvorfor denne veldige dyrkingen av akkurat kokkeyrket, mens helsefagarbeidere nærmest er lavest på rangstigen? 

Dessuten: husmødre på 50-60-70 tallet overgikk selv Hellstrøm i kunnskap om å tilberede mat, hvorfor anser man ikke husmødre på den tiden som skikkelig høykulturelle kunnskapsinstitusjoner??

Anonymkode: ebed3...b1c

Anonym bruker skrev (4 timer siden):

Vi har ribbe på julaften og pinnekjøtt 2.juledag.

Pinnekjøtt kjøper jeg alltid fra Henriettes, de har aldri fått bunnskår. De er som regel i øverste sjiktet og jeg tenker det er ganske safe å kjøpe. Vi har alltid vært fornøyd med det.

Ribbe kjøper jeg fra Kolonihagen, selges på Rema. Det er litt dyrt, men vi er ikke så mange på julaften så det holder med 3-4 kg, da har vi greit med rester neste dag. Det er "lykkelige og frittgående" griser som er slaktet på høsten og fryst ned, så du kjøper frossen ribbe som du tiner selv. Vi har vært veldig fornøyd med disse i mange år. Tror det koster 280 kr kiloen da, så det er dyr ribbe. Jeg tenker at type Gilde sikkert er like bra, men jeg kjøper ribbe bare en gang i året og velger legge litt penger i denne ene. Ville uansett kjøpt frossen da, den ferske ribba har noen ganger vært frosset tidligere, og er den ikke det er det en liten stund siden grisen ble slaktet. Frossen ribbe er ganske umiddelbart frosset ned etter slakting og er fersk og god når du tiner den.

Anonymkode: c326e...bce

Takk👍

Anonymkode: d9fb3...f6d

Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Det er så mye matsnobberi at det halve kunne vært nok! Det er ikke store forskjellen på billig og dyrt, det smaker faktisk omtrent helt likt.

Det er fascinerende at kokkeyrket er så opphauset, det er en 2 årig yrkesfaglig utdanning med 2 år lærlingetid, akkurat som helsefagarbeider. Hvorfor denne veldige dyrkingen av akkurat kokkeyrket, mens helsefagarbeidere nærmest er lavest på rangstigen? 

Dessuten: husmødre på 50-60-70 tallet overgikk selv Hellstrøm i kunnskap om å tilberede mat, hvorfor anser man ikke husmødre på den tiden som skikkelig høykulturelle kunnskapsinstitusjoner??

Anonymkode: ebed3...b1c

Ja, det er den følelsen jeg også sitter med.

Anonymkode: d9fb3...f6d

Jeg har flere ganger laget i stand julebord på jobb. Da har jeg kjøpt Nordfjordkjøtt sitt pinnekjøtt på Rema. Vannet det ut i minst 24 timer. Hatt potet i bunnen av grytene, vann opp slik at det besten dekker potetene. Hatt kjøttet i. Lar det dampe i 4-5 timer. Det blir ALLTID vellykket, selv om kjøttet er et av de billigste merkene.

Anonymkode: 04454...d48

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Jeg har flere ganger laget i stand julebord på jobb. Da har jeg kjøpt Nordfjordkjøtt sitt pinnekjøtt på Rema. Vannet det ut i minst 24 timer. Hatt potet i bunnen av grytene, vann opp slik at det besten dekker potetene. Hatt kjøttet i. Lar det dampe i 4-5 timer. Det blir ALLTID vellykket, selv om kjøttet er et av de billigste merkene.

Anonymkode: 04454...d48

Hva gjør du med potetene etterpå?

Anonymkode: aca72...c97

Annonse

Jeg har testet noen år og kjøpt ribbe fra litt ulike produsenter. Jeg kan ærlig si at jeg ikke smaker noen videre forskjell på dyr og billig, så jeg har landet på Gilde frossen ribbe. Det som utgjør langt større forskjell på smaken er riktig mengde salt og pepper og riktig steking. Om ribba er så mør at den faller av beinet, så er det ingen som spør meg hva den kostet for kiloen. 

Nå forutsetter jeg at alle seriøse kjøttleverandører overholder regler for oppbevaring etc sånn at ribba og pinnekjøttet ikke er bedervet, dermed skal jo smaken være ganske så like uansett om det er First price eller Most expensive price. Spesielt på ribbe som tross alt bare skal være et stykke med kjøtt, bein, fett og svor. Pinnekjøttet kan det nok være større forskjell på i og med at det krever mer enn å bare kutte det opp. 

Så i utgangspunktet bør det ikke være forskjell i smaken på dyr og billig ribbe. Her kommer det vel mer an på hva hver enkelt liker av fett, ikke fett og type kutt. Når jeg kjøper ribbe, ser jeg ikke på prisen, men standarden som passer til det vi ønsker.  Nå snakker jeg om vanlig "butikk-kjøtt", ikke om kjøtt fra "frittgående" dyr på spesielle og gjerne små gårder. 

Det er mye større forskjell på pinnekjøttet. Der er det mye å hente på tørking, f.eks, og at noe billig-kjøtt inneholder lite skikkelige  "pinner", men mer bog. En pakke med 2 kg pinnekjøtt er ofte ikke det samme som en pakke med 2 kg pinnekjøtt. Pinnekjøtt til 300 kroner kiloen, kan være dyrere enn pinnekjøtt til 350 kr kiloen. Så her er det lett å la seg lure. Jeg sier ikke at billigmerkene jukser med det, men det å tørke kjøttet for lite er absolutt en måte å jukse med kiloprisen på, i tillegg til at kjøttet ikke blir så godt, i noen tilfeller kan det til og med smake litt småsurt eller på kanten til surt. Jeg sier ikke at billigmerkene gjør det, men ved å tørke kjøttet mindre, kan de lett selge "billigere" kjøtt. 

 

Anonymkode: ca78a...dfb

Anonym bruker skrev (21 timer siden):

Men ser at flere av de dyre variantene får lavere score. Hvordan vet jeg hva jeg skal velge? Hva er sikrest? Tenker også at jeg vil ha noe ekstra godt på julaften, men å bruke tusenvis på en god ribbe som får terningkast 3 er litt risky 🤔

Har du (noen andre?) tips til en som er bra. Gjerne både ribbe og pinnekjøtt.

Anonymkode: d9fb3...f6d

Gilde er alltid safe. 

Anonymkode: e69fe...8b6

Selvsagt er dette like bra som alt annet. Vi har et rimelig strengt mattilsyn i dette landet, så maten er ikke dårlig. Mulig det ikke er så perfekte kjøttbiter, men det er på ingen måte dårlig mat. 

Anonymkode: 409f8...637

Anonym bruker skrev (24 minutter siden):

Selvsagt er dette like bra som alt annet. Vi har et rimelig strengt mattilsyn i dette landet, så maten er ikke dårlig. Mulig det ikke er så perfekte kjøttbiter, men det er på ingen måte dårlig mat. 

Anonymkode: 409f8...637

Det selges masse dårlig mat i Norge

Anonymkode: ec3fc...134

Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Det selges masse dårlig mat i Norge

Anonymkode: ec3fc...134

Nei, det gjør ikke det. Det er så strenge regler på dette at dersom noe skulle være dårlig - altså helseskadelig, så ryddes det opp i med en gang

Anonymkode: 409f8...637

Anonym bruker skrev (26 minutter siden):

Nei, det gjør ikke det. Det er så strenge regler på dette at dersom noe skulle være dårlig - altså helseskadelig, så ryddes det opp i med en gang

Anonymkode: 409f8...637

Tråden handler ikke akkurat om helseskadelig dårlig da, det handler om smak...

 

I testen til TV2 får First Prise terningkast en, og den ferdigkrydra luksusribba til Gilde seks

https://www.tv2.no/nyheter/forbruker/ribben-som-redder-julaften/15343036/

Anonymkode: c326e...bce

Anonym bruker skrev (33 minutter siden):

Nei, det gjør ikke det. Det er så strenge regler på dette at dersom noe skulle være dårlig - altså helseskadelig, så ryddes det opp i med en gang

Anonymkode: 409f8...637

Så det selges ikke helseskadelig mat i Norge? Brus og godteri og alt annet som er stappa med sukker og fett er ikke helseskadelig?

Anonymkode: ec3fc...134

On 12/10/2022 at 11:55 AM, Anonym bruker said:

Har lest noen tester der disse får lav score. Men de som tester er jo gjerne kokker eller lignende med ekstremt kresne ganer. 

Vi vanlige folk derimot, da mener jeg spesielt de som faktisk benytter billigprodukter fra first price, prima osv. Kunne dere spist ribbe eller pinnekjøtt fra disse på julaften? Er de ok?

Anonymkode: d9fb3...f6d

kommer helt an hva,men mye av det er ike godt, men pinnekjøttet og ribbe er faktisk greit

Anonymkode: ffa67...1f4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...