Gå til innhold

Ribbespørsmål


Anbefalte innlegg

Mannen vil prøve å langtidssteke ribba i år, men aldri prøvd det før. Lest om det, og det er mange måter å gjøre det på. En av måtene er å steke den på 80 grader i 10 timer. Vil den virkelig bli gjennomstekt? Han fant også en oppskrift som viser 60 grader i 24 timer. En annen sier 120 grader i 6 timer.

Hva hadde dere evt gjort? Vi heller litt mot å sette den på før vi legger oss lille julaften, og vi spiser kl 17 på julaften. Så ca 16 timer da. Orker ikke stå opp på natta eller tidlig julaften for å sette på ribba. Barna sover til 10, og jeg står ikke frivillig opp 06.00 feks😅 dvs mannen gjør det heller ikke 😅

Anonymkode: 09364...87b

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144436313-ribbesp%C3%B8rsm%C3%A5l/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Poenget med langtidssteking er å bryte ned noe av proteinet slik at kjøttet blir veldig mørt. Det får ikke høyere temperatur enn ovnen står på, så du er trygg på at det ikke blir tørt selv om det står lenge. Så lenge ovnen står på kjernetemperaturen du ønsker kan det godt stå over natten, for eksempel, bare pass på at ikke du har en ovn som skrur seg av etter 12 timer. Det gjør nemlig min😂 og da er det litt dumt om det er kl 04. Jeg beregner etter når jeg vil stå opp. Har ikke gjort dette med ribbe, men gjør det for eksempel med lammelår.

amandine skrev (2 minutter siden):

Poenget med langtidssteking er å bryte ned noe av proteinet slik at kjøttet blir veldig mørt. Det får ikke høyere temperatur enn ovnen står på, så du er trygg på at det ikke blir tørt selv om det står lenge. Så lenge ovnen står på kjernetemperaturen du ønsker kan det godt stå over natten, for eksempel, bare pass på at ikke du har en ovn som skrur seg av etter 12 timer. Det gjør nemlig min😂 og da er det litt dumt om det er kl 04. Jeg beregner etter når jeg vil stå opp. Har ikke gjort dette med ribbe, men gjør det for eksempel med lammelår.

Ååå, takk for svar! 75 grader skal kjernetemperatur være leste vi. 

Så om den står på 60 grader vil vi aldri oppnå kjernetemperatur/gjennomstekt ribbe uansett om den står i et døgn? Beklager, er litt dum, så jeg må ha det inn med teskje 😩

Feks 80 grader over flere timer vil være idiotsikkert altså? 😊

Ovnen min slår seg ikke av, men takk for tips, hadde neppe tenkt over det hvis det var tilfelle 😅

Anonymkode: 09364...87b

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Ååå, takk for svar! 75 grader skal kjernetemperatur være leste vi. 

Så om den står på 60 grader vil vi aldri oppnå kjernetemperatur/gjennomstekt ribbe uansett om den står i et døgn? Beklager, er litt dum, så jeg må ha det inn med teskje 😩

Feks 80 grader over flere timer vil være idiotsikkert altså? 😊

Ovnen min slår seg ikke av, men takk for tips, hadde neppe tenkt over det hvis det var tilfelle 😅

Anonymkode: 09364...87b

Er det 60 grader i ovnen kan det ikke bli høyere enn det i kjernen uansett.  Kanskje dere skulle lage dere en prøvemiddag?

Annonse

Anonym bruker skrev (3 timer siden):

Det er ikke noe problem å sette den på 60 grader kvelden før og så øker temperaturen senere. 

Anonymkode: c51cb...672

Orker ikke 60 grader uansett siden det står at den skal stå i 24 timer, men ja vi kan jo steke den lenge på lav varme og øke temp senere 😊 får prøve, aldri gjort det før, og dumt å prøve første gang på julaften 😅

Anonymkode: 09364...87b

Vi langtidssteker alltid, men ikke så lenge som du snakker om her da.

Vi setter den inn når vi står opp om morgenen.

Bruker ikke steketermometer, men bruker omtrent denne oppskriften.

https://www.nrk.no/mat/langtidsstekt-ribbe-1.13282509

Anonymkode: 3eacb...448

Denne blir perfekt hver gang. Han har en video om hvordan han gjør det nederst om du skroller deg ned. 

Damping i tre kvarter, fire timer i ovnen på 90 grader og puffing av svor til slutt. 

https://gladkokken.no/oppskrifter/ribbe-jul-sprøsvor-perfektribbe-saftig-salt

Anonymkode: 3eacb...448

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...