Gå til innhold

Hjelp! Må jeg smøre krumkakejernet? Røra sitter fast!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Æsj, ser nå i noen oppskrifter at det står at det må smøres… Min kollega som visstnok er ekspert sa at jeg ikke trengte det. 😝

Jaja, da prøver vi igjen - «Gorilla gjør ting hun ikke kan»😆🙈🤣

Kan det være at jernet ble vasket etter siste bruk? Det ser litt tørt ut. Jeg steker i et gammelt støpejernsjern og om jeg har vært litt for ivrig på å tørke av det (vasker det aldri) så kan de første sitte litt fast. Jeg ville smurt. 

 

Vi smører ikke, men vi bruker også et gammelt støpejernsjern.

Ser ut som du har et moderne jern på strøm og der er det nok litt forskjellig. Noen har et godt slipbelegg og andre ikke, så du må nok bare gjøre som ditt jern forlanger, og her ser det definitivt ut som du må smøre 😉

Anonymkode: 72243...683

Jeg har ikke peiling, har aldri laget krumkaker før 🙈 Prøver meg på mammas oppskrift med hennes gamle jern, men ja, det er jo et «moderne» et. Prøver med smøring og ser hvordan det går 😅

Annonse

Jeg har en gammel oppskrift fra min mormor, supplert med noen notater fra min mor. Men som vanlig i disse oppskriftene står det bare mengder, og ikke fremgangsmåte. 

4 egg, 250g sukker, smør og mel, 2ss potetmel, 1ts bakepulver. Samme oppskrift som mamma alltid brukte.

Googlet meg frem, vispet sukker og egg til eggedosis, hadde i smør og så det tørre. Men får ikke helt til. Smaken er der, men krumkakene sprekker enten opp eller blir for tjukke. Hjelper ikke at jeg har en gammel rulle, uten klype, så jeg strever med å få med meg krumkakene rundt rullen. 

Men det er nå en sakte og forsiktig forbedring her da 🤣

image.thumb.jpg.d7cf20a9716f0e11254eb6c263bbf3b6.jpg

 

Annonse

LillaGorilla♥♥ skrev (4 minutter siden):

Jeg har en gammel oppskrift fra min mormor, supplert med noen notater fra min mor. Men som vanlig i disse oppskriftene står det bare mengder, og ikke fremgangsmåte. 

4 egg, 250g sukker, smør og mel, 2ss potetmel, 1ts bakepulver. Samme oppskrift som mamma alltid brukte.

Googlet meg frem, vispet sukker og egg til eggedosis, hadde i smør og så det tørre. Men får ikke helt til. Smaken er der, men krumkakene sprekker enten opp eller blir for tjukke. Hjelper ikke at jeg har en gammel rulle, uten klype, så jeg strever med å få med meg krumkakene rundt rullen. 

Men det er nå en sakte og forsiktig forbedring her da 🤣

image.thumb.jpg.d7cf20a9716f0e11254eb6c263bbf3b6.jpg

 

Hvis de blir for tjukke så må du tynne ut røra. Jeg må gjerne det flere ganger underveis i stekinga. Litt kaldt vann, ei ss av gangen, og se om det ikke blir bedre.

Anonym bruker skrev (29 minutter siden):

Ingen er ekspert første gang. Du lærer. Se lyst på det, nå kan det bare bli bedre. Heier på deg! 😊

Anonymkode: 409f5...11c

Takk, det kommer seg, med deres gode tips og litt banning og steiking innimellom 😜

Tror jeg skal prøve en ny runde neste uke, i håp om at de blir penere 😆

Rent jern, smør i jernet til det er skikkelig impregnert, mer melk/vann i røra så kakene blir tynnere og ikke stek dem så mørke. De skal bære nesten gule, ikke brune.

Anonymkode: 66174...548

Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Rent jern, smør i jernet til det er skikkelig impregnert, mer melk/vann i røra så kakene blir tynnere og ikke stek dem så mørke. De skal bære nesten gule, ikke brune.

Anonymkode: 66174...548

Prøver, men jernet steker skjevt 😝

Bruker oppskrift der det er like deler egg, Sukker, melk og smør. Og en liten dæsj kardemomme. Veier eggene med skall, og tar utgangspunkt i den vekta. Har aldri opplevd at røra sitter fast i jernet med den oppskriften ihvertfall. Men er jo ikke sikkert det har noe med røra å gjøre, kan jo som nevnt lengre opp være jernet. Husk at det kun er noen sekunder røra skal være i jernet før de er ferdige. Tror kanskje jeg teller til 15-20 eller noe jeg. Prøver meg frem med de første 😅 Masse lykke til videre 🥰

Anonymkode: 764f9...8cb

Anonym bruker skrev (9 minutter siden):

Bruker oppskrift der det er like deler egg, Sukker, melk og smør. Og en liten dæsj kardemomme. Veier eggene med skall, og tar utgangspunkt i den vekta. Har aldri opplevd at røra sitter fast i jernet med den oppskriften ihvertfall. Men er jo ikke sikkert det har noe med røra å gjøre, kan jo som nevnt lengre opp være jernet. Husk at det kun er noen sekunder røra skal være i jernet før de er ferdige. Tror kanskje jeg teller til 15-20 eller noe jeg. Prøver meg frem med de første 😅 Masse lykke til videre 🥰

Anonymkode: 764f9...8cb

Takk, får håpe det blir bedre neste gang☺️
Har visst kardemomme i også ja- og smaken er absolutt god, de bare ser ut som flykræsj!

Får ta disse med opp til pappa, han bryr seg ikke om utseendet, bare de smaker som mamma sine 🥰

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Du har altfor tykk røre. Mer vann! 

Anonymkode: c1803...a33

Takk, får forsøke det neste runde 😊

Imorgen blir det Goro, da slipper jeg iallefall den helsikes rullinga! 🙈

LillaGorilla♥♥ skrev (1 minutt siden):

Takk, får forsøke det neste runde 😊

Imorgen blir det Goro, da slipper jeg iallefall den helsikes rullinga! 🙈

Kjevlar du goro eller juksar du? Eg brukar mormors oppskrift på det ho kalte falsk goro, settast med skei på jernet som krumkaker. 

Ser ut som du har litt høy tempratur på jernet også. 
 

Min oppskrift har mye smør i seg slik at jeg ikke må smøre, men det må litt finjusteringer til for å få røra til hver gang. Starter alltid med oppskriften der jeg skal veie egget og ha like deler med mye annet, men for å få riktig konsistens skal jeg blande i bittelitt vann så det må gjøres etter første er lagt i jernet.

Anonymkode: 9513c...e76

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...