Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 9. november 2022 #1 Del Skrevet 9. november 2022 Jeg har alltid laget med hermetiske tomater, men har nå noen ferske som jeg må bruke opp. De er ikke så store, men navnet på dem kjenner jeg ikke. Jeg trodde tidligere jeg hadde lest noe om at de måtte skoldes, men når jeg leter nå, så finner jeg ikke noe om det. Jeg har ikke lett så mye altså. Men hvordan gjør dere det? Blir det ikke seigt tomatskinn i sausen om man ikke tar det bort? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 9. november 2022 #2 Del Skrevet 9. november 2022 Hvis du kutter dem opp før du varmebehandler dem så går det helt fint. Er vel ofte også viktige næringsstoffer i skinnet/skallet, så jeg tar alltid med skall der det går. Anonymkode: 6d9a4...16f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/#findComment-149867727 Del på andre sider Flere delingsvalg…
amandine Skrevet 9. november 2022 #3 Del Skrevet 9. november 2022 Jeg skjærer bare vekk stilken, er det nødvendig tar jeg en sveip med stavmikseren til slutt.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/#findComment-149867728 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 9. november 2022 #4 Del Skrevet 9. november 2022 amandine skrev (34 minutter siden): Jeg skjærer bare vekk stilken, er det nødvendig tar jeg en sveip med stavmikseren til slutt.. Enig ang. stilken, den må bort - "fiskebein" i tomatsausen er aldri noen høydare Anonymkode: 6d9a4...16f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/#findComment-149867733 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 9. november 2022 Forfatter #5 Del Skrevet 9. november 2022 Men stilken, det er bare det på toppen? Eller tenker dere hele midten av tomaten liksom? Som det hvite på en appelsin? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/#findComment-149867736 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 9. november 2022 #6 Del Skrevet 9. november 2022 Den perfekte mor, påan igjen skrev (5 timer siden): Men stilken, det er bare det på toppen? Eller tenker dere hele midten av tomaten liksom? Som det hvite på en appelsin? Kanskje rettere å si "roten" til stilken? (Aner ikke hva den delen heter ) På toppen, der tomaten har vært koblet til stilken, der går det noen små "greiner" 0,5 - 1,5 cm inn i tomaten, som regel litt hvite i fargen, og noen ganger ganske stive/harde tråder/røtter. Noen bryr seg ikke om disse "stilkrøttene", mens andre - som Amandine og meg - liker ikke å beholde dem, minner meg om å få fiskebein i maten. Jeg skjærer den bort uansett hvordan jeg skal bruke tomaten. Hvis du scroller ned til tomatene som er kuttet i to i denne linken, så ser du den hvite, smale stripen med tråder som ligger rett under stilkfestet øverst på tomaten: https://idamariesmat.no/oppskrift/kyllingsalat-med-fetaostkrem-og-syltet-rodlok/ På tomatene på bildet ville jeg kuttet av kanskje 0,5 cm, bare et lite trekantet hakk inn, for å fjerne den øverste delen av det hvite. (omtrent som man kan gjøre på epler, egentlig) Lenger inn er de som regel ikke så harde, men det varierer fra type tomat og fra tomat til tomat. Midten ellers beholder man, for det er en del av tomatkjøttet. Anonymkode: 6d9a4...16f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/#findComment-149867855 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 9. november 2022 Forfatter #7 Del Skrevet 9. november 2022 Anonym bruker skrev (22 minutter siden): Kanskje rettere å si "roten" til stilken? (Aner ikke hva den delen heter ) På toppen, der tomaten har vært koblet til stilken, der går det noen små "greiner" 0,5 - 1,5 cm inn i tomaten, som regel litt hvite i fargen, og noen ganger ganske stive/harde tråder/røtter. Noen bryr seg ikke om disse "stilkrøttene", mens andre - som Amandine og meg - liker ikke å beholde dem, minner meg om å få fiskebein i maten. Jeg skjærer den bort uansett hvordan jeg skal bruke tomaten. Hvis du scroller ned til tomatene som er kuttet i to i denne linken, så ser du den hvite, smale stripen med tråder som ligger rett under stilkfestet øverst på tomaten: https://idamariesmat.no/oppskrift/kyllingsalat-med-fetaostkrem-og-syltet-rodlok/ På tomatene på bildet ville jeg kuttet av kanskje 0,5 cm, bare et lite trekantet hakk inn, for å fjerne den øverste delen av det hvite. (omtrent som man kan gjøre på epler, egentlig) Lenger inn er de som regel ikke så harde, men det varierer fra type tomat og fra tomat til tomat. Midten ellers beholder man, for det er en del av tomatkjøttet. Anonymkode: 6d9a4...16f Takk🙌🏻 Jeg tok en råsjanse på at det var akkurat slik du sa det var, og maten ble god👍🏻 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/#findComment-149867865 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 9. november 2022 #8 Del Skrevet 9. november 2022 Jeg dyrker mengder av tomater, og har funnet ut at det enkleste er å hive tomater i blenderen, kjør til jevn saus, og frys i en pose hvis det ikke skal brukes umiddelbart. Når det skal brukes, finhakk det man vil ha i sausen, som løk, hvitløk, gulrot, sellerirot mm. Stek i olje, tilsett tomatsausen, og kok, gjerne et par timer. Smak til med kraft, krydder og urter. Anonymkode: e152b...013 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144435528-tomatsaus-med-ferske-tomater/#findComment-149867870 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå