Gå til innhold

Hvilket pålegg med lang holdbarhet, som kan stå i romtemperatur finnes det?


Anbefalte innlegg

Skal ha pålegg til beredskapslageret, men kommer ikke på så mye akkurat nå, så trenger litt tips. Gjerne pålegg som kan stå i romtemperatur etter åpning og, da kommer jeg bare på diverse sjokoladepålegg.

Anonymkode: 97514...b85

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (4 minutter siden):

Leverpostei og makrell i tomat, syltetøy og nugati, smøreost og kaviar på tube.

Anonymkode: 3fd80...be6

Ikke makrell i tomat. Det stinker død og fordervelse fra før, men blir ikke noe bedre om den står i romtemperatur. 

Anonymkode: 62094...dc9

Annonse

Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Ikke makrell i tomat. Det stinker død og fordervelse fra før, men blir ikke noe bedre om den står i romtemperatur. 

Anonymkode: 62094...dc9

Så lenge den er uåpnet skjer det ikke noe.

Anonymkode: 3fd80...be6

Anonym bruker skrev (11 minutter siden):

Spekemat.

Anonymkode: 2c977...5de

Kan det langtidsoppbevares i romtemperatur altså, er det noe særlig bra?

Hi

Anonymkode: 97514...b85

Anonym bruker skrev (16 minutter siden):

Kan det langtidsoppbevares i romtemperatur altså, er det noe særlig bra?

Hi

Anonymkode: 97514...b85

Nei kjøtt råtner om det er i romstemperatur. Det er derfor makrell stinker i romstemperatur. Det råtner.

Anonymkode: 74d3b...bc7

Anonym bruker skrev (19 minutter siden):

Kan det langtidsoppbevares i romtemperatur altså, er det noe særlig bra?

Hi

Anonymkode: 97514...b85

Før alle fikk kjøleskap speket de maten for at den skulle få lenge holdbarhet, så poenget med spekemat er at holdbarheten et lang. Men jeg ville vært skeptisk til å oppbevare en pakke oppskåret salami i lengre tid utenfor kjøleskap...

Anonymkode: 7dc48...559

Annonse

Anonym bruker skrev (20 minutter siden):

Kan det langtidsoppbevares i romtemperatur altså, er det noe særlig bra?

Hi

Anonymkode: 97514...b85

Det går fint. Spekemat er tørket og saltet. 

Anonymkode: 2c977...5de

Det er jo mange ting du kan kjøpe som er hermetisk som holder seg lenge om det er uåpna. Skinke av ulike typer på boks, sardiner, tunfisk, svolværpostei, ajvar, kikerter til å lage hummus av. 

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Nei kjøtt råtner om det er i romstemperatur. Det er derfor makrell stinker i romstemperatur. Det råtner.

Anonymkode: 74d3b...bc7

Vet du hva spekemat er?

Anonymkode: f0916...5c6

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Nei kjøtt råtner om det er i romstemperatur. Det er derfor makrell stinker i romstemperatur. Det råtner.

Anonymkode: 74d3b...bc7

Makrell i tomat råtner ikke om boksene står i romtemperatur. At det lukter mer av makrell i tomat som oppbevares i romtemperatur er omtrent som det samme som når vi velger å temperere vin - smakene kommer mer tydelig frem ved visse temperaturer. Er jo bare å legge boksene på det kaldeste rommet man har, så er problemet løst mtp. smak.

Det er dessuten forskjell på de ulike merkene med makrell i tomat, hvor mye de lukter om man spiser dem romtemperert. Stabburet og King Oskar lukter betydelig mindre enn Lofoten sine. Men har man dem i kjøleskap eller avkjøler dem på en eller annen måte før man spiser dem, så smaker de jo helt normalt.

Det er jo liksom noe av greia med hermetikk - det holder seg i årevis uten å ha spesielle behov til oppbevaringstemperatur...

Anonymkode: 07e27...ace

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...