Anonym bruker Skrevet 17. oktober 2022 #1 Del Skrevet 17. oktober 2022 Jeg prøvde først å lage en starter med vanlig hvetemel. Jan Deigen fikk aldri puls, og gikk i søpla. Så prøvde jeg på nytt med økologisk hvetemel. Surild er skikkelig livlig, og vokser omtrent fra time til time, enda hun bare er på dag 4. Kan starteren bli for potent? En annen forskjell er at Surild har tett lokk, mens Jan Deigen stod i krukke uten lokk, men i lukket brødpose. Er det tette lokket noe av årsaken til at Surild vokser så? I natt nådde hun lokket, men har da falt sammen litt igjen. Jeg matet henne i formiddag (og tok ut 100 g), men hun er snart i toppen igjen. Glasset er på ca en liter tipper jeg. Bør jeg ha større glass? Vil hun bli større? Anonymkode: ca638...530 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 17. oktober 2022 #2 Del Skrevet 17. oktober 2022 Jeg aner ikke men jeg ble i veldig godt humør av innlegget ditt.😁 Anonymkode: d79af...71f Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/#findComment-149856575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 17. oktober 2022 #3 Del Skrevet 17. oktober 2022 Når hun er så aktiv, kan hun mates litt annerledes. I stedet for å mate f.eks. 50g vann, 50g mel og 50g starter, kan du redusere starter til 10-20g og se hvordan det går. Jeg bruker et helt vanlig syltetøyglass med løst lokk på til Spretten, og det er stort nok når jeg mater ham opp for å bake med. Da tar jeg 70g mel, 70g vann og 10g starter om kvelden, så er han bakeklar morgenen etter. Da beholder jeg 5-10g av ham til å mate opp og bruker det meste av resten til å bake med. Når Surild har fått noen uker på seg, kan du mate henne, se at hun hever seg litt opp og så sette henne i kjøleskapet. Da kan hun stå i opp til 1-2 uker uten mat. Anonymkode: 55af3...50b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/#findComment-149856611 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 17. oktober 2022 #4 Del Skrevet 17. oktober 2022 Anonym bruker skrev (55 minutter siden): Jeg aner ikke men jeg ble i veldig godt humør av innlegget ditt.😁 Anonymkode: d79af...71f Surdeig er artig det 😄 Anonym bruker skrev (17 minutter siden): Når hun er så aktiv, kan hun mates litt annerledes. I stedet for å mate f.eks. 50g vann, 50g mel og 50g starter, kan du redusere starter til 10-20g og se hvordan det går. Jeg bruker et helt vanlig syltetøyglass med løst lokk på til Spretten, og det er stort nok når jeg mater ham opp for å bake med. Da tar jeg 70g mel, 70g vann og 10g starter om kvelden, så er han bakeklar morgenen etter. Da beholder jeg 5-10g av ham til å mate opp og bruker det meste av resten til å bake med. Når Surild har fått noen uker på seg, kan du mate henne, se at hun hever seg litt opp og så sette henne i kjøleskapet. Da kan hun stå i opp til 1-2 uker uten mat. Anonymkode: 55af3...50b Men hun er fortsatt i tidlig barndom, og må ha mat hver dag etter oppskriften. Mener du at jeg skal ta ut mer enn 100 gram? Jeg vet ikke hvor mye hun veier totalt 🤔 Forstår jeg deg riktig når du bruker aktiverer 10 g av starteren din, og bruker nesten hele resten av den også i baksten? Jeg er en ganske nybakt surdeigsmor, fullstendig uerfaren🤓 Anonymkode: ca638...530 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/#findComment-149856624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. oktober 2022 #5 Del Skrevet 18. oktober 2022 Sett i kjøleskap. Ta ut og mat en gang i uka, eller oftere om du skal bake. Behold 10 g av surild, tilsett 50 vann og 50 mel, hver mating. La boble opp før tilbake i kjøleskap. Resten, alt over 10g, kan du bruke til å bake med. Enten som den er, eller med egen mating før selve deigen. Anonymkode: 3806b...7ba Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/#findComment-149856681 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. oktober 2022 #6 Del Skrevet 18. oktober 2022 Anonym bruker skrev (31 minutter siden): Sett i kjøleskap. Ta ut og mat en gang i uka, eller oftere om du skal bake. Behold 10 g av surild, tilsett 50 vann og 50 mel, hver mating. La boble opp før tilbake i kjøleskap. Resten, alt over 10g, kan du bruke til å bake med. Enten som den er, eller med egen mating før selve deigen. Anonymkode: 3806b...7ba Men er hun klar til å settes i kjøleskap og bare mates en gang i uka da? Hun er fem dager i dag. I natt rant det over for henne, så jeg måtte bare dytte henne over i en større beholder. Da falt hun jo litt sammen. Jeg håper ikke hun er ødelagt😬 Anonymkode: ca638...530 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/#findComment-149856692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. oktober 2022 #7 Del Skrevet 18. oktober 2022 Anonym bruker skrev (9 timer siden): Surdeig er artig det 😄 Men hun er fortsatt i tidlig barndom, og må ha mat hver dag etter oppskriften. Mener du at jeg skal ta ut mer enn 100 gram? Jeg vet ikke hvor mye hun veier totalt 🤔 Forstår jeg deg riktig når du bruker aktiverer 10 g av starteren din, og bruker nesten hele resten av den også i baksten? Jeg er en ganske nybakt surdeigsmor, fullstendig uerfaren🤓 Anonymkode: ca638...530 Derfor skrev jeg at du kan sette henne i kjøleskapet om to ukers tid, da har hun uansett blitt en sur ungdom 😅 Jeg liker å vaske glasset til Spretten regelmessig, så vanlig rutine her er å ta ham ut av kjøleskapet om kvelden. Kaste mesteparten av ham (ca. 10 g igjen) og gi ham mat med 70 g vann og 70 g mel. Dagen etter bruker jeg rundt 100 g til brød. Så blander jeg 40g mel, 40 g vann og 5-8 g av Spretten i en skål, mens jeg vasker glasset hans godt. Når glasset er rent og tørt, får en nymatet Spretten komme tilbake oppi der. Med mindre jeg skal bake mer dagen etter, går han tilbake inn i kjøleskapet igjen når han har omtrent doblet seg selv. Anonymkode: 55af3...50b Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/#findComment-149856711 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 18. oktober 2022 #8 Del Skrevet 18. oktober 2022 Anonym bruker skrev (2 timer siden): Derfor skrev jeg at du kan sette henne i kjøleskapet om to ukers tid, da har hun uansett blitt en sur ungdom 😅 Jeg liker å vaske glasset til Spretten regelmessig, så vanlig rutine her er å ta ham ut av kjøleskapet om kvelden. Kaste mesteparten av ham (ca. 10 g igjen) og gi ham mat med 70 g vann og 70 g mel. Dagen etter bruker jeg rundt 100 g til brød. Så blander jeg 40g mel, 40 g vann og 5-8 g av Spretten i en skål, mens jeg vasker glasset hans godt. Når glasset er rent og tørt, får en nymatet Spretten komme tilbake oppi der. Med mindre jeg skal bake mer dagen etter, går han tilbake inn i kjøleskapet igjen når han har omtrent doblet seg selv. Anonymkode: 55af3...50b Takk for gode råd🥳 Anonymkode: ca638...530 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/144434904-surdeigsp%C3%B8rsm%C3%A5l%F0%9F%98%85/#findComment-149856802 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå