Gå til innhold

dere som har både ribbe og pinnekjøtt på julaften


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ribba står i ovnen og pinnekjøttet på komfyren. Kjøkkenbenken er langt som et vondt år så akkurat det går bra :) Mannen steker ribbe og lager pinnekjøttet mens jeg lager kålrabistuing og koker grønnsaker og poteter. Trenger bare 4 plater til maten. Sausen lager jeg på forhånd og varmer opp. Deler ikke opp noen, stort sett alle spiser alt :)

Anonymkode: a6518...175

Det går helt fint, og jeg kan høyne med trukket mør, tørka mør, rullepølse og medisterkaker/medisterpølser.
 

Medister kom inn når Østland og Vestland fusjonerte. Alt det andre har vi hatt tradisjon for å ha på middagsbordet hele mitt liv.

Tror muligens noen av forfedrene mine misforsto konseptet  «7 slag»

Anonymkode: 128a3...e13

Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Det går helt fint, og jeg kan høyne med trukket mør, tørka mør, rullepølse og medisterkaker/medisterpølser.
 

Medister kom inn når Østland og Vestland fusjonerte. Alt det andre har vi hatt tradisjon for å ha på middagsbordet hele mitt liv.

Tror muligens noen av forfedrene mine misforsto konseptet  «7 slag»

Anonymkode: 128a3...e13

Vi har og medisterpølser, medisterkaker og julepølse. 

Bestemor var fra NordNorge :) Her har også østland og vestland fusjonert så da måtte det bli sånn, da :)

Anonymkode: a6518...175

Ribbe er som ei skriver over i ovnen, mens pinnekjøttet skal dampe i en gryte. Akkurat det er ikke noe problem. Ribba må også hvile litt før den skal kuttes, da pleier jeg å varme pølser, medisterkaker og steke pinnekjøttet litt i ovnen. Går sånn akkurat på tiden 😅

Anonymkode: 0924c...9a3

Annonse

Anonym bruker skrev (33 minutter siden):

Hvordan gjennomfører dere det? Jeg tenker på plass på komfyr, kjøkkenbenk, stekeovn, gryter, søl og kokker osv.

Er det er styr?

Deler det middagsgjestene inn i to "klikker"?

Anonymkode: ec015...fb9

Det er litt styr, men det er verdt det. Ribba er jo inni ovnen og pinnekjøttet i kjele, så har vi pinnekjøttet i ovnen en liten stund til slutt når ribba hviler, så det går jo i grunn greit. 

Anonymkode: 95c80...85d

Anonym bruker skrev (3 timer siden):

Jeg koker pinnekjøtt dagen før og bare varmer i stekeovnen før servering. Setter gryta ute med lokk over natten

Anonymkode: bcbe1...1ec

Varmer du i ovnen med kraft og kjøtt?

Anonymkode: 88494...2ec

https://www.biltema.no/fritid/campingvogn-og-bobil/husholdning/dobbel-kokeplate-2500-w-2000047972

Vi har en sånn, som brukes i desember hvert år.

Den brukes til å steke krumkaker med bestemor sitt gamle krumkakejern som ikke virker på induksjonstoppen, og vi har en stor gryte med pinnekjøtt på den julaften. Når ribben tas ut skal den hvile litt før den skjæres opp, og da "griller" vi pinnekjøttet litt i ovnen.

Kårlotstappen lages dagen før så den trenger bare varmes opp.

Anonymkode: d1993...613

Ribbe og pinnekjøtt er noe av det enkleste og minst arbeidskrevende, så det er overhodet ikke stress. Vi har begge deler, og det ordner jo seg selv. Kun koke tilbehøret.

Anonymkode: b4b46...a65

Vi liker best ribba «kald», så den stekes gjerne dagen før. Kålrotstappe lages også dagen før. 
 

poteter skal alle ha, pinnekjøttet putrer i en kjele mens medisterkaker LG pølser varmes i ovnen. 

Anonymkode: 3ae25...0c9

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...