Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #1 Skrevet 4. oktober 2022 Hvordan gjennomfører dere det? Jeg tenker på plass på komfyr, kjøkkenbenk, stekeovn, gryter, søl og kokker osv. Er det er styr? Deler det middagsgjestene inn i to "klikker"? Anonymkode: ec015...fb9
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #2 Skrevet 4. oktober 2022 Ribba står i ovnen og pinnekjøttet på komfyren. Kjøkkenbenken er langt som et vondt år så akkurat det går bra Mannen steker ribbe og lager pinnekjøttet mens jeg lager kålrabistuing og koker grønnsaker og poteter. Trenger bare 4 plater til maten. Sausen lager jeg på forhånd og varmer opp. Deler ikke opp noen, stort sett alle spiser alt Anonymkode: a6518...175
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #3 Skrevet 4. oktober 2022 Det går helt fint, og jeg kan høyne med trukket mør, tørka mør, rullepølse og medisterkaker/medisterpølser. Medister kom inn når Østland og Vestland fusjonerte. Alt det andre har vi hatt tradisjon for å ha på middagsbordet hele mitt liv. Tror muligens noen av forfedrene mine misforsto konseptet «7 slag» Anonymkode: 128a3...e13
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #4 Skrevet 4. oktober 2022 Anonym bruker skrev (1 minutt siden): Det går helt fint, og jeg kan høyne med trukket mør, tørka mør, rullepølse og medisterkaker/medisterpølser. Medister kom inn når Østland og Vestland fusjonerte. Alt det andre har vi hatt tradisjon for å ha på middagsbordet hele mitt liv. Tror muligens noen av forfedrene mine misforsto konseptet «7 slag» Anonymkode: 128a3...e13 Vi har og medisterpølser, medisterkaker og julepølse. Bestemor var fra NordNorge Her har også østland og vestland fusjonert så da måtte det bli sånn, da Anonymkode: a6518...175
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #5 Skrevet 4. oktober 2022 Ribbe er som ei skriver over i ovnen, mens pinnekjøttet skal dampe i en gryte. Akkurat det er ikke noe problem. Ribba må også hvile litt før den skal kuttes, da pleier jeg å varme pølser, medisterkaker og steke pinnekjøttet litt i ovnen. Går sånn akkurat på tiden 😅 Anonymkode: 0924c...9a3
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #6 Skrevet 4. oktober 2022 Jeg koker pinnekjøtt dagen før og bare varmer i stekeovnen før servering. Setter gryta ute med lokk over natten Anonymkode: bcbe1...1ec
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #7 Skrevet 4. oktober 2022 Anonym bruker skrev (33 minutter siden): Hvordan gjennomfører dere det? Jeg tenker på plass på komfyr, kjøkkenbenk, stekeovn, gryter, søl og kokker osv. Er det er styr? Deler det middagsgjestene inn i to "klikker"? Anonymkode: ec015...fb9 Det er litt styr, men det er verdt det. Ribba er jo inni ovnen og pinnekjøttet i kjele, så har vi pinnekjøttet i ovnen en liten stund til slutt når ribba hviler, så det går jo i grunn greit. Anonymkode: 95c80...85d
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #8 Skrevet 4. oktober 2022 Anonym bruker skrev (3 timer siden): Jeg koker pinnekjøtt dagen før og bare varmer i stekeovnen før servering. Setter gryta ute med lokk over natten Anonymkode: bcbe1...1ec Varmer du i ovnen med kraft og kjøtt? Anonymkode: 88494...2ec
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #9 Skrevet 4. oktober 2022 https://www.biltema.no/fritid/campingvogn-og-bobil/husholdning/dobbel-kokeplate-2500-w-2000047972 Vi har en sånn, som brukes i desember hvert år. Den brukes til å steke krumkaker med bestemor sitt gamle krumkakejern som ikke virker på induksjonstoppen, og vi har en stor gryte med pinnekjøtt på den julaften. Når ribben tas ut skal den hvile litt før den skjæres opp, og da "griller" vi pinnekjøttet litt i ovnen. Kårlotstappen lages dagen før så den trenger bare varmes opp. Anonymkode: d1993...613
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #10 Skrevet 4. oktober 2022 Anonym bruker skrev (1 time siden): Varmer du i ovnen med kraft og kjøtt? Anonymkode: 88494...2ec Nei. Bare kjøttet. Fjerner det fra gryta. Lager saus på kraften Anonymkode: bcbe1...1ec
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #11 Skrevet 4. oktober 2022 Ribbe og pinnekjøtt er noe av det enkleste og minst arbeidskrevende, så det er overhodet ikke stress. Vi har begge deler, og det ordner jo seg selv. Kun koke tilbehøret. Anonymkode: b4b46...a65
Anonym bruker Skrevet 4. oktober 2022 #12 Skrevet 4. oktober 2022 Vi liker best ribba «kald», så den stekes gjerne dagen før. Kålrotstappe lages også dagen før. poteter skal alle ha, pinnekjøttet putrer i en kjele mens medisterkaker LG pølser varmes i ovnen. Anonymkode: 3ae25...0c9
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå