Gå til innhold

Noen som er flinke på lavkarbo her?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lavkarbo i form av ketose, eller vanlig lavkarbo med rundt 50-100 GR karbo pr dag? 
 

alt av rent kjøtt og fisk er lavkarbo. Grønnsaker som vokser over bakken. Meierismør.  Egg. Gulost. Rømme og fløte (i små doser) 

Jeg har gått ned masse på lavkarbo tidligere, så anbefaler det virkelig. Gjør underverker for helsa forøvrig og for min del 

Anonymkode: bb5e4...fcf

Takk😊 Er pga overvekt og andre helseplager, så jeg har fått beskjed om å holde meg under 50 gram per dag, men ikke hørt noe om ketose. Jeg får mer info om 2 uker hos ernæringsfysiolog, men skal begynne allerede nå, og synes det var vanskelig å hoppe i det på egenhånd.

Er ketose under 20? Og spiller det noen rolle om jeg havner på 30 eller 50 en dag, hvis det ikke er snakk om å holde seg i ketose? Altså, er alt under 100 å regne som lavkarbo?

 

Anonymkode: c8a45...9a1

Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Takk😊 Er pga overvekt og andre helseplager, så jeg har fått beskjed om å holde meg under 50 gram per dag, men ikke hørt noe om ketose. Jeg får mer info om 2 uker hos ernæringsfysiolog, men skal begynne allerede nå, og synes det var vanskelig å hoppe i det på egenhånd.

Er ketose under 20? Og spiller det noen rolle om jeg havner på 30 eller 50 en dag, hvis det ikke er snakk om å holde seg i ketose? Altså, er alt under 100 å regne som lavkarbo?

 

Anonymkode: c8a45...9a1

Det er jo ulike «grader» av lavkarbo. HFLC er den ekstreme varianten og da havner du i ketose, ved inntak av 15 GR pr dag. 
Det er ingen krise å havne på mer enn det (mener å ha lest at alt opp til 150 er greit) men da må man moderere ett annet sted. 
 

det er forholdet mellom fett, proteiner og lavkarbo som er cluet. Om du bruker feks Lifesum så kan du legge inn kakediagram der, så ser du hvor mye du kan spise av hva. Totalen skal være 100% for at det skal være i balanse. Jeg pleide å følge 20% karbo, 40% protein og 40% fett. 
 

På rema 1000 selger de brix, glutenfritt knekkebrød. De er lave på karbohydrater og fine å «starte» med. Jeg starta med 2 knekkebrød til frokost med smør og ost, så kotelett med smørdampet brokkoli til lunsj. Stekt kylling med brokkoli til middag og 2 knekkebrød til kvelds. Utroooolig kjedelig, men var for å få starta bare. Gikk ned 4.7 kilo første uka. Husk å drikke væske!!

Anonymkode: bb5e4...fcf

Anonym bruker skrev (22 minutter siden):

Det er jo ulike «grader» av lavkarbo. HFLC er den ekstreme varianten og da havner du i ketose, ved inntak av 15 GR pr dag. 
Det er ingen krise å havne på mer enn det (mener å ha lest at alt opp til 150 er greit) men da må man moderere ett annet sted. 
 

det er forholdet mellom fett, proteiner og lavkarbo som er cluet. Om du bruker feks Lifesum så kan du legge inn kakediagram der, så ser du hvor mye du kan spise av hva. Totalen skal være 100% for at det skal være i balanse. Jeg pleide å følge 20% karbo, 40% protein og 40% fett. 
 

På rema 1000 selger de brix, glutenfritt knekkebrød. De er lave på karbohydrater og fine å «starte» med. Jeg starta med 2 knekkebrød til frokost med smør og ost, så kotelett med smørdampet brokkoli til lunsj. Stekt kylling med brokkoli til middag og 2 knekkebrød til kvelds. Utroooolig kjedelig, men var for å få starta bare. Gikk ned 4.7 kilo første uka. Husk å drikke væske!!

Anonymkode: bb5e4...fcf

Takk for tips. Ja tror at det blir enklere om jeg kan starte med noe som er kjedelig men sikkert, og heller lese meg opp og utvide. Blir demotiverende om jeg starter og gaper over for mye eller gjør feil.

Takk 😊😊

Anonymkode: c8a45...9a1

Anonym bruker skrev (16 minutter siden):

Takk for tips. Ja tror at det blir enklere om jeg kan starte med noe som er kjedelig men sikkert, og heller lese meg opp og utvide. Blir demotiverende om jeg starter og gaper over for mye eller gjør feil.

Takk 😊😊

Anonymkode: c8a45...9a1

Absolutt! Og hold deg unna alt som er «lovlig» godteri så langt du bare kan! 
 

Lykke til!

Anonymkode: bb5e4...fcf

Annonse

Anonym bruker skrev (33 minutter siden):

Absolutt! Og hold deg unna alt som er «lovlig» godteri så langt du bare kan! 
 

Lykke til!

Anonymkode: bb5e4...fcf

Kan du utdype? Mener du alle disse sukkerfrie godteriene, lavkarbo sjokolade, baconsvor osv? 

Tusen takk! 😊😊

Anonymkode: c8a45...9a1

Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Kan du utdype? Mener du alle disse sukkerfrie godteriene, lavkarbo sjokolade, baconsvor osv? 

Tusen takk! 😊😊

Anonymkode: c8a45...9a1

Ja, det finnes en del lavkarbogodis, men ikke alt er lavkarbo. Og det trigger søtsuget. Baconsvor kan du spise, det trigger ikke blodsukkeret på samme måte. Men, ved å spise det mett på mat så slipper du å bruke opp kvota på andre ting  :) 

Og ps; sukkerfritt er definitivt ikke lavkarbo! Bare så du er obs på det. Sjekk alltid innholdsfortegnelse 

Anonymkode: bb5e4...fcf

Anonym bruker skrev (3 timer siden):

Ja, det finnes en del lavkarbogodis, men ikke alt er lavkarbo. Og det trigger søtsuget. Baconsvor kan du spise, det trigger ikke blodsukkeret på samme måte. Men, ved å spise det mett på mat så slipper du å bruke opp kvota på andre ting  :) 

Og ps; sukkerfritt er definitivt ikke lavkarbo! Bare så du er obs på det. Sjekk alltid innholdsfortegnelse 

Anonymkode: bb5e4...fcf

Tusen takk! Skal lese innholdsfortegnelser nøye😊

Kjekt å vite 👍

Leser at enkelte kunstige søtninger er ok, mens andre skal man holde seg unna. Men har ikke funnet ut hvilke det gjelder, må sjekke det ut litt mer.

Men fin regel å spise seg mett på vanlig mat og unngå godis. Det samme gjelder jo ved vanlig kosthold, man bør jo spise sunn mat og ikke fylle på med godis. Og selv om ting er lavkarbo så er det jo en dum uvane å skulle unne seg kaker, desserter og godteri hver dag fordi "man kan spise akkurat det man vil så lenge det er lavkarbo".

Anonymkode: c8a45...9a1

Anonym bruker skrev (8 timer siden):

Tusen takk! Skal lese innholdsfortegnelser nøye😊

Kjekt å vite 👍

Leser at enkelte kunstige søtninger er ok, mens andre skal man holde seg unna. Men har ikke funnet ut hvilke det gjelder, må sjekke det ut litt mer.

Men fin regel å spise seg mett på vanlig mat og unngå godis. Det samme gjelder jo ved vanlig kosthold, man bør jo spise sunn mat og ikke fylle på med godis. Og selv om ting er lavkarbo så er det jo en dum uvane å skulle unne seg kaker, desserter og godteri hver dag fordi "man kan spise akkurat det man vil så lenge det er lavkarbo".

Anonymkode: c8a45...9a1

Just presis! Det er så fort gjort å gå på en smell, tenke at "åh, denne er lavkarbo" og tylle i seg. Så får du sukkersug, blir oppblåst, løper på do fordi godisen har lakserende effekt osv osv. 
Hold deg til mat, så er mye gjort :)

 

Anonymkode: bb5e4...fcf

Anonym bruker skrev (8 timer siden):

Just presis! Det er så fort gjort å gå på en smell, tenke at "åh, denne er lavkarbo" og tylle i seg. Så får du sukkersug, blir oppblåst, løper på do fordi godisen har lakserende effekt osv osv. 
Hold deg til mat, så er mye gjort :)

 

Anonymkode: bb5e4...fcf

Supert! Det skal jeg klare 😁

Anonymkode: c8a45...9a1

Annonse

Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Enkel og god lavkarbofrokost:

lavkarboknekkebrødene til Coop (i blå papir-pakke, de er laget av frø og er kjempegode) med magerost fra tube og skinke på. Nam nam nam. 
 

 

Anonymkode: bc186...7ad

Takk for tips 😊👍

Anonymkode: c8a45...9a1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...