Gå til innhold

Hvordan er den beste måten å tine reker på?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som skal brukes samme dag, f.eks kjøpes på formiddag og spises på ettermiddag?

Anonymkode: c254a...829

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Som skal brukes samme dag, f.eks kjøpes på formiddag og spises på ettermiddag?

Anonymkode: c254a...829

Og hvis de ikke spises opp, holder de til neste dag?

Anonymkode: c254a...829

Skrevet

Jeg koker opp vann med salt i stor kjele. Har de oppi kokende vann ca 30 sekunder, hiver over i dørslag og skyller med kaldt vann. Skal du ha de i kjøleskap må du skrelle de først 

Anonymkode: cf06d...ba8

Skrevet

På avis.

Null stress å legge i kjøleskapet til dagen etter. Trenger ikke rensket.

Anonymkode: d2a15...c22

Skrevet
Anonym bruker skrev (25 minutter siden):

Jeg koker opp vann med salt i stor kjele. Har de oppi kokende vann ca 30 sekunder, hiver over i dørslag og skyller med kaldt vann. Skal du ha de i kjøleskap må du skrelle de først 

Anonymkode: cf06d...ba8

Gjør også dette. Så fort gjort og rekene smaker nesten nykokte.

Anonymkode: 5e467...252

Skrevet
Anonym bruker skrev (49 minutter siden):

Jeg koker opp vann med salt i stor kjele. Har de oppi kokende vann ca 30 sekunder, hiver over i dørslag og skyller med kaldt vann. Skal du ha de i kjøleskap må du skrelle de først 

Anonymkode: cf06d...ba8

Hvorfor må de skrelles først? Og mener du da frosne eller tinte?

Anonymkode: 6c94a...b21

Skrevet

Å varme opp noe som har vært varmebehandlet er ikke noe godt råd, det bør unngås dersom det er mulig. Reker tiner raskt på kjøkkenbenken dersom de spres på et stort fat. Det beste er å tine de natten over i kjøleskapet. Dersom du har det travelt kan du legge rekebollen i et varmt vannbad eller koke de et par minutter.

Anonymkode: 08cc9...d61

Skrevet
Anonym bruker skrev (16 timer siden):

Hvorfor må de skrelles først? Og mener du da frosne eller tinte?

Anonymkode: 6c94a...b21

Når de er tint. La en gang tinte reker med skall i kjøleskap og de var vasne dagen etter. Men det er min erfaring da 

Anonymkode: cf06d...ba8

Skrevet

Tusen takk for alle svar. Er 1/2 kg pr person ok?

Anonymkode: c254a...829

Skrevet

Legder de i en bolle og setter den i varmt vann

Anonymkode: 2380c...579

Skrevet
Anonym bruker skrev (8 timer siden):

Å varme opp noe som har vært varmebehandlet er ikke noe godt råd, det bør unngås dersom det er mulig. Reker tiner raskt på kjøkkenbenken dersom de spres på et stort fat. Det beste er å tine de natten over i kjøleskapet. Dersom du har det travelt kan du legge rekebollen i et varmt vannbad eller koke de et par minutter.

Anonymkode: 08cc9...d61

De skal ikke varmes, da er de for lenge i det varme vannet. De skal være akkurat så kort at de tiner hurtig, og så raskt iver i kaldt vann at prosessen stopper umuddelbart.

Anonymkode: 5e467...252

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...