Gå til innhold

Hva er galt med Toro lasagne?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Toro sin laget etter oppskriften synes jeg er vondt. Eller ikke vondt, men blass og smakløs. Det sagt så bruker jeg den alltid selv, men kjører på med løk, hvitløk, krydder, hakket tomater og tomatpuré, samt fløte. Har også ekstra ost mellom lagene. Det blir bedre enn hjemmelaget syns jeg. 

Anonymkode: 44b45...a4d

Anonym bruker skrev (44 minutter siden):

Den er vel helt ok. Tror ikke jeg har smakt den på over ti år da, for det er jo egentlig ikke en lasagne. Det er en helt annen rett. 

Anonymkode: d7973...239

Nettopp

Anonymkode: 85d3a...5be

Anonym bruker skrev (3 timer siden):

Ser flere nevner det som noe av det beste de fikk da de var barn, men med kommentaren «jeg visste ikke bedre.» 
For å være helt ærlig, vet jeg ikke om noen som lager bedre lasagne. Jeg har prøvd selv et par ganger fra scratch og da nekter ungene å spise. Jeg syntes selv den var god. Jeg har fått det hos ei venninne, og den var mer som bolognese med pastaplater. Jeg har bestilt på italiensk restaurant et par ganger, men selv der ble jeg heller ikke imponert. 
Så hvorfor dette hatet mot Toro lasagnen? Jeg syns den er av de bedre faktisk. 

Anonymkode: e4270...055

Enig med deg! Har spist flere typer lasagne. Toro er faktisk best. Samme med muffins! 

Anonymkode: 70dde...b81

Annonse

Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Denne lager vi. https://trinesmatblogg.no/recipe/lasagne-til-mafiaen/
Er noe helt annet enn Toro i alle fall.

Anonymkode: 6c834...4c0

Skulle akkurat linke til den! Den er nydelig. Vi lager imidlertid mye mer bechamelsaus enn det som står der, og har i tillegg litt muskatnøtt i bechamelsausen. 

Dette tør jeg nesten ikke innrømme her, men jeg tror ikke jeg har smakt toro-lasagne. Lasagne uten hvit saus ringer ingen bjeller.

Jeg har laget en juksevariant med cottage cheese i stedet for bechamel-saus, og noen ganger "ordentlig" lasagne. Noen ganger blir det bra, andre ganger alt for flytende, men det går for lenge mellom hver gang jeg lager det til at jeg har klart å perfeksjonere den. Kanskje noe å prøve igjen i helga?

Anonymkode: 352d7...e21

amandine skrev (3 timer siden):

Toro sin er sikkert helt ok, men jeg liker best hjemmelaget. For meg er det nesten som to forskjellige retter, som det gjerne er med pose vs hjemmelaget. Det samme med brownies, pose er  ok men ikke i nærheten av hjemmelaget. 

Det er jeg enig i. Jeg spiste lasagne på en italiensk restaurant  i ferien og den lignet absolutt ikke på Toro sin. Men jeg liker begge deler. 

Enig med de som sier at dette er to forskjellige ting. Toro lasagne er helt ok forsåvidt, men det er jo ikke «ekte» lasagne.

Forøvrig er den aller beste lasagnen jeg noen gang har smakt en jeg fikk servert på en fortausrestaurant i Roma. Herregud, jeg kunne drept for en bit til av den! 😅🤩

Det er ikke noe galt med den. Liker du den best, ja da gjør du det. Men den er basert på pulver, og det er ikke lasagne. En lasagne består av ragu/kjøttsaus, hvit saus og pasta. Personlig tenker jeg at en kjøttsaus som har småkokt i flere timer, som er krydret og kanskje tilsatt litt vin, er bedre enn pulver blandet med vann og melk.

Anonymkode: cbd3e...ba3

Hva er ikke galt med Toro lasagne? Den smaker lite, og i hvert fall ikke lasagne. Har fått det servert et par ganger på besøk, og har bare spist av ren høflighet. 

Men nå har jeg ikke vokst opp med halvfabrikata heller, så har ingen barndomsminner knyttet til Toro. Strengt tatt kan det vel ikle kalles lasagne heller, siden den ikke har de bestanddelene en lasagne består av?

Lasagne lager vi av en god bolognese, en god bechamel med ost og muskat, og lasagneplater. Lagvis. Toppet med bechamel og ost. 

Anonymkode: 84fd1...655

Anonym bruker skrev (26 minutter siden):

Hva er ikke galt med Toro lasagne? Den smaker lite, og i hvert fall ikke lasagne. Har fått det servert et par ganger på besøk, og har bare spist av ren høflighet. 

Men nå har jeg ikke vokst opp med halvfabrikata heller, så har ingen barndomsminner knyttet til Toro. Strengt tatt kan det vel ikle kalles lasagne heller, siden den ikke har de bestanddelene en lasagne består av?

Lasagne lager vi av en god bolognese, en god bechamel med ost og muskat, og lasagneplater. Lagvis. Toppet med bechamel og ost. 

Anonymkode: 84fd1...655

Du syns ikke du kommer litt sent til bordet? Vi HAR vært gjennom forskjellen på halvfabrikat og hjemmelaget. 

Anonymkode: b9325...56b

Annonse

Anonym bruker skrev (5 timer siden):

Enig med deg! Har spist flere typer lasagne. Toro er faktisk best. Samme med muffins! 

Anonymkode: 70dde...b81

Hvordan kan du like toro muffins? Er jo ikke noe smak på de

Anonymkode: 9d6ec...89e

Anonym bruker skrev (13 minutter siden):

Hvordan kan du like toro muffins? Er jo ikke noe smak på de

Anonymkode: 9d6ec...89e

Hvordan kan du ikke forstå at forskjellige mennesker liker forskjellige ting? 

Anonymkode: b9325...56b

Anonym bruker skrev (10 timer siden):

Hvordan kan du like toro muffins? Er jo ikke noe smak på de

Anonymkode: 9d6ec...89e

Min sønn kom hjem etter en barnebursdag så fornøyd fordi han hadde fått de beste muffinsene, så jeg måtte spørre om oppskrift. Spurte mor, og jammen var det Toro gitt 😅 Så etter det er det alltid Toro muffins til barnebursdager 🤣 Lager hjemmelaget innimellom, når vi har bakedag osv. Men barnebursdag, Toro 🙌

Anonymkode: ace2f...7f4

1 hour ago, Anonym bruker said:

Min sønn kom hjem etter en barnebursdag så fornøyd fordi han hadde fått de beste muffinsene, så jeg måtte spørre om oppskrift. Spurte mor, og jammen var det Toro gitt 😅 Så etter det er det alltid Toro muffins til barnebursdager 🤣 Lager hjemmelaget innimellom, når vi har bakedag osv. Men barnebursdag, Toro 🙌

Anonymkode: ace2f...7f4

Vi bruker også toro når det er tiltenkt barn. Ville aldri servert voksne det. 

Selv om denne tråden får meg til å innse at majoriteten kanskje ville likt det bedre enn hjemmebakt kake 😆

Å foretrekke toro lasagne.. Jeg hadde aldri trodd det var så vanlig! 

Anonymkode: e59fe...681

Anonym bruker skrev (16 minutter siden):

Vi bruker også toro når det er tiltenkt barn. Ville aldri servert voksne det. 

Selv om denne tråden får meg til å innse at majoriteten kanskje ville likt det bedre enn hjemmebakt kake 😆

Å foretrekke toro lasagne.. Jeg hadde aldri trodd det var så vanlig! 

Anonymkode: e59fe...681

Hvorfor serverer du barn noe du aldri hadde servert voksne? Det er da mye verre enn å lage Toro lasagne til alle. 

Anonymkode: b9325...56b

Anonym bruker skrev (1 time siden):

Min sønn kom hjem etter en barnebursdag så fornøyd fordi han hadde fått de beste muffinsene, så jeg måtte spørre om oppskrift. Spurte mor, og jammen var det Toro gitt 😅 Så etter det er det alltid Toro muffins til barnebursdager 🤣 Lager hjemmelaget innimellom, når vi har bakedag osv. Men barnebursdag, Toro 🙌

Anonymkode: ace2f...7f4

Jeg bruker de alltid selv i barnebursdag men det er heller fordi det er lettvint;syns ikke de er gode. Men med glasur og kakestrø på muffinsene så har de gått ned på høykant i barnebursdager.

Anonymkode: 9d6ec...89e

Anonym bruker skrev (29 minutter siden):

Hvorfor serverer du barn noe du aldri hadde servert voksne? Det er da mye verre enn å lage Toro lasagne til alle. 

Anonymkode: b9325...56b

Barn liker oftere enklere og mildere smaker enn voksne fordi de rett og slett har mange flere smaksløker enn voksne og i tillegg ikke har utviklet dem helt enda. Det kommer med årene. Og ja, det finnes selvsagt unntak. En av ungene mine foretrekker f.eks. mørk sjokolade framfor melkesjokolade, men på generell basis liker barn milde og enkle smaker. Både Toro lasagne og muffins har enkle og milde smaker, så det er ikke så rart at de fleste barn ville foretrukket dette. Voksne, i hvert fall mange, har gjerne vendt seg til mer komplekse smaker og liker mer "futt" i smakene på maten de spiser, og da serverer man dem gjerne noe annet som er tilpasset dette.

Anonymkode: b9d4e...759

Bergen_by skrev (6 timer siden):

Har du lyst å dele oppskrift? :)

Har ikke noen konkret oppskrift. Men hvit saus med ost er et must. Lager kjøttsaus av finhakkede gulrøtter, løk, stangselleri, hvitløk, litt sopp hvis jeg har, tomat på boks, krydder, kjøttbuljong, kanskje litt fløte for rundere smak, kjøttdeig. Tar hva jeg har, så blir litt ulikt for hver gang.  Ikke for mange lag med pastaplater, kanskje 3 lag i en vanlig ildfast form. Sånn er det vi liker den :)

Har nok en gang tatt utgangspunkt i noe lignende som denne oppskriften https://gladkokken.no/oppskrifter/lasagne-laget-med-kjaerlighet-pa-en-ordentlig-italiensk-oppskrift-1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...