Anonym bruker Skrevet 21. juli 2022 #1 Skrevet 21. juli 2022 Jeg har ikke form med lokk, heller ikke noen gryte med lokk som kan stå i ovnen. Kan jeg ha deigen i brødform og dekke med f.eks alumiumsfolie? Eller finnes det en annen løsning jeg kan bruke, har du et godt tips til meg? Anonymkode: b3d2d...93e
Anonym bruker Skrevet 21. juli 2022 #2 Skrevet 21. juli 2022 Du kan ikke lage grytenrød i brødform, den er altfor tynn. Noe av greia med grytebrød er den tykke jernkjelen som er forvarmet i ovnen. Bruker du brødform blir det et vanlig brød, ikke et grytebrød. Anbefaling, jeg meldte meg inn i bokklubben og fikk en jerngryte i en litt ukurant farge i innmeldingsgave. Har brukt den masse, bl.a til brødform 😉 Anonymkode: a6c69...d15
Anonym bruker Skrevet 21. juli 2022 #3 Skrevet 21. juli 2022 Anonym bruker skrev (1 minutt siden): Du kan ikke lage grytenrød i brødform, den er altfor tynn. Noe av greia med grytebrød er den tykke jernkjelen som er forvarmet i ovnen. Bruker du brødform blir det et vanlig brød, ikke et grytebrød. Anbefaling, jeg meldte meg inn i bokklubben og fikk en jerngryte i en litt ukurant farge i innmeldingsgave. Har brukt den masse, bl.a til brødform 😉 Anonymkode: a6c69...d15 Takk for forklaring, jeg er ikke så vant til å bake så da lærte jeg noe nytt 😊 Hi Anonymkode: b3d2d...93e
Anonym bruker Skrevet 21. juli 2022 #4 Skrevet 21. juli 2022 Litt av poenget med gryte med lokk, er at fuktigheten bevares og skaper en effekt tilsvarende damp inni gryten. Det er veldig bra for å få saftige brød. Lager man surdeigsbrød, er i tillegg damp viktig, enten det nå er i gryte med lokk eller damp i selve ovnen, for at brødet skal heve og "sprekke" bare der den er snittet. Anonymkode: a3279...a6c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå