Gå til innhold

Brød som skal stekes i stekeovn i gryte- eller form med lokk


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har ikke form med lokk, heller ikke noen gryte med lokk som kan stå i ovnen. Kan jeg ha deigen i brødform og dekke med f.eks alumiumsfolie? Eller finnes det en annen løsning jeg kan bruke, har du et godt tips til meg?

Anonymkode: b3d2d...93e

Skrevet

Du kan ikke lage grytenrød i brødform, den er altfor tynn.

Noe av greia med grytebrød er den tykke jernkjelen som er forvarmet i ovnen. 

Bruker du brødform blir det et vanlig brød, ikke et grytebrød.

Anbefaling, jeg meldte meg inn i bokklubben og fikk en jerngryte i en litt ukurant farge i innmeldingsgave. Har brukt den masse, bl.a til brødform 😉

Anonymkode: a6c69...d15

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Du kan ikke lage grytenrød i brødform, den er altfor tynn.

Noe av greia med grytebrød er den tykke jernkjelen som er forvarmet i ovnen. 

Bruker du brødform blir det et vanlig brød, ikke et grytebrød.

Anbefaling, jeg meldte meg inn i bokklubben og fikk en jerngryte i en litt ukurant farge i innmeldingsgave. Har brukt den masse, bl.a til brødform 😉

Anonymkode: a6c69...d15

Takk for forklaring, jeg er ikke så vant til å bake så da lærte jeg noe nytt 😊

Hi

Anonymkode: b3d2d...93e

Skrevet

Litt av poenget med gryte med lokk, er at fuktigheten bevares og skaper en effekt tilsvarende damp inni gryten. Det er veldig bra for å få saftige brød. Lager man surdeigsbrød, er i tillegg damp viktig, enten det nå er i gryte med lokk eller damp i selve ovnen, for at brødet skal heve og "sprekke" bare der den er snittet.

Anonymkode: a3279...a6c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...