Gå til innhold

50-talls middag til selskap. Hva er best her?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har googlet opp og fant noen som hadde lagt ut selskapsmat fra 50-tallet. Det står mellom disse tre middagene:

1-Klar buljong med eggeboller.

Kylling med agurksalat.

Appelsinfromasj.

2-Kokt asparges med rørt smør.

Roastbiff, saus og grønnsaks.

Appemsinfromasj.

3-Spekemat med eggerøre, salat og flatbrød.

De andre rettene var sånn "fisk i gele", "kalde eller varme ryper" så det utgikk :)

Da står det mellom disse, akkurat som de står. Alt skal være så autentisk 50-tall som mulig. 

Anonymkode: 54cff...062

Fortsetter under...

Skrevet

Nr 2.. Maten må være god, ikke bare en gimmick.. Skal ikke påstå jeg hadde likt appelsinfromasj akkurat 

Anonymkode: f26d5...b70

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Nr 2.. Maten må være god, ikke bare en gimmick.. Skal ikke påstå jeg hadde likt appelsinfromasj akkurat 

Anonymkode: f26d5...b70

Jeg måtte Google opp det også, og det så ikke så verst ut. Jeg kan bytte det med iskrem og jordbær. 

Anonymkode: 54cff...062

Skrevet

Helt klart nr 2.

Enig med forrige taler i at du må velge noe som smaker godt.

Anonymkode: e9f9e...bf2

Skrevet

Husk at kokte poteter hadde sin absolutte topp på 50 tallet da, du må skrelle de før du koker dem og ha godt med grønt på fatet når du serverer (persille).

Anonymkode: e9f9e...bf2

Skrevet
Anonym bruker skrev (9 minutter siden):

Jeg måtte Google opp det også, og det så ikke så verst ut. Jeg kan bytte det med iskrem og jordbær. 

Anonymkode: 54cff...062

50 tallet var vel da hermetikken kom? Må jo være veldig femtitalls med hermetisk frukt? Med krem eller is til?

Anonymkode: e9f9e...bf2

Annonse

Skrevet

Jeg husker at jeg har smakt appelsinfromasj, var lita på 70-tallet. Laget med ferskpresset appelsinjuice var det godt og friskt.

Anonymkode: 99a86...e70

Skrevet
Anonym bruker skrev (16 minutter siden):

50 tallet var vel da hermetikken kom? Må jo være veldig femtitalls med hermetisk frukt? Med krem eller is til?

Anonymkode: e9f9e...bf2

Hermetiske pærer med vaniljeis er jo kjempegodt. Så kan man ev. lage litt hjemmelaget sjokoladesaus som man har over ved servering også.

Anonymkode: 99a86...e70

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

50 tallet var vel da hermetikken kom? Må jo være veldig femtitalls med hermetisk frukt? Med krem eller is til?

Anonymkode: e9f9e...bf2

Ja, for å presisere, jeg vet at hermetikken ikke ble oppfunnet på 50 tallet, men da kom det veldig mye av den inn på norske kjøkken ;)

 

Anonymkode: e9f9e...bf2

Skrevet

Egentlig står du ganske fritt på å lage tradisjonsrik norsk mat, HI. Matretter som lages fra bunn med ferske råvarer, langtidskokte ting osv.

Anonymkode: 99a86...e70

Skrevet

Nr 2 ville jeg satt pris på 🙌 Og appelsinfromasj er jo godt, det lager jeg i 2022 helt på ekte. 

Anonymkode: 514b7...22a

Skrevet

Appelsinfromasj er kjempegodt. 

Anonymkode: 6afc2...2c7

Skrevet

Nummer 2, uten tvil! Jeg liker alt på den listen 😊

Anonymkode: cd50b...cfa

Annonse

Skrevet

Nr 2 med sitronfromasj 

Anonymkode: 2b845...0d4

Skrevet

Nummer 3. hovedrett kokt torsk mes poteter, grønnsaker og smør, rabarbragrøt med fløte til dessert

Anonymkode: dc88f...075

Skrevet

Det blir nr 2  Måtte google opp eggeboller fordi jeg aldri har hørt om det. Vet ikke helt om det så godt ut heller, men alt dette var selskapsmat. Nr2 blir nok best, og takk for svar :)

Anonymkode: 54cff...062

Skrevet
On 5/14/2022 at 8:38 PM, Anonym bruker said:

Har googlet opp og fant noen som hadde lagt ut selskapsmat fra 50-tallet. Det står mellom disse tre middagene:

1-Klar buljong med eggeboller.

Kylling med agurksalat.

Appelsinfromasj.

2-Kokt asparges med rørt smør.

Roastbiff, saus og grønnsaks.

Appemsinfromasj.

3-Spekemat med eggerøre, salat og flatbrød.

De andre rettene var sånn "fisk i gele", "kalde eller varme ryper" så det utgikk :)

Da står det mellom disse, akkurat som de står. Alt skal være så autentisk 50-tall som mulig. 

Anonymkode: 54cff...062

nr 1

Anonymkode: 6dfc3...3ba

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...