Anonym bruker Skrevet 13. mai 2022 #1 Skrevet 13. mai 2022 Vil kutte ned på kjøttmengden vi spiser men det tar tid å komme inn i nye vaner. Trenger tips til gode vegetar-retter for å få litt inspirasjon😊 Anonymkode: 8d3bc...abc
Optatium Skrevet 13. mai 2022 #2 Skrevet 13. mai 2022 Blomkåltaco er digg! Daal, falaffel, og halloumi. Mine favoritter ☺️
Anonym bruker Skrevet 13. mai 2022 #3 Skrevet 13. mai 2022 Tenker du at du vil ha kjøtterstatninger? Eller vil du ha retter uten slikt? Selv er jeg veldig glad i vegetarmat som ikke bruker erstatninger, men som heller fokuserer mer på grønnsaker/bønner osv, men ei venninne vil helst ha tofu osv. Forslag til retter blir med andre ord veldig forskjellig basert på hva du kunne tenke deg. Anonymkode: d3584...aaf
Anonym bruker Skrevet 13. mai 2022 #4 Skrevet 13. mai 2022 Jeg er glad i typiske linsensegryter. Gjerne med blomkål og kokosmelk. Ellers er jeg også veldig glad i blomkåltaco. Anonymkode: 4b223...bc4
Anonym bruker Skrevet 13. mai 2022 #5 Skrevet 13. mai 2022 blomkålgrateng shakshuka stekt ris Anonymkode: b253f...416
Mummy79 Skrevet 14. mai 2022 #6 Skrevet 14. mai 2022 Optatium skrev (10 timer siden): Blomkåltaco er digg! Daal, falaffel, og halloumi. Mine favoritter ☺️ Oppskrift på blomkåltaco?
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2022 #7 Skrevet 14. mai 2022 Mummy79 skrev (18 minutter siden): Oppskrift på blomkåltaco? Denne er kjempegod! https://www.godt.no/oppskrift/9297/proev-taco-med-ny-vri Anonymkode: 4b223...bc4
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2022 #8 Skrevet 14. mai 2022 Supper, grønnsaksuppe, tomatsuppe, blomkålsuppe osv. Ungene digger pannekaker Omelett og pai med salat til Kremede salater, pastasalat f.eks, med foccaccia til. Forrige dagen spiste vi en stor blandet grønn salat med hardkokt egg og grove baguetter til, veldig godt . Anonymkode: b1f82...571
Kira Skrevet 14. mai 2022 #9 Skrevet 14. mai 2022 Jeg synes bulgursalat er kjempe godt. Du kan putte oppi alt fra egg til kikerter og grønnsaker. Jeg har stort sett alltid fetaost, finhakket agurk, tomat, oliven og vårløk oppi min. I tillegg til godt brød.
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2022 #10 Skrevet 14. mai 2022 Her er en ca oppskrift, med dårlig forklaring, på min gode pastasaus: 1 middels løk, finhakkes 3 dl blomkålblanding, tines og finhakkes. Dette surres i olje til løken er blank Tilsett ett glass tomatpuré, og tre tomatpuréglass med vann 1 ss soyasaus Salt, pepper, hvitløkspulver 1 boks linser 1 ts timian og 1 ts basilikum Kok inn litt Rør inn 3 ss næringsgjær til slutt. En hurtigrett er linsesuppe av lapskausblanding: Kok opp vann, tilsett lapskausblanding (vannet skal akkurat dekke), la dette koke noen minutter. Ta av litt av grønnsakene, mos resten glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper evnt andre smaker du liker. Spe med litt vann hvis suppa er for tykk. Tilsett en boks avrente linser, grønnsakene du tok av, og varm opp. Serveres med flatbrød eller brød av noe slag. Det finnes div alternativ til kjøttdeig, som kan benyttes der du vanligvis ville brukt kjøttdeig. Anonymkode: 9b70b...31a
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2022 #11 Skrevet 14. mai 2022 Anonym bruker skrev (3 timer siden): Her er en ca oppskrift, med dårlig forklaring, på min gode pastasaus: 1 middels løk, finhakkes 3 dl blomkålblanding, tines og finhakkes. Dette surres i olje til løken er blank Tilsett ett glass tomatpuré, og tre tomatpuréglass med vann 1 ss soyasaus Salt, pepper, hvitløkspulver 1 boks linser 1 ts timian og 1 ts basilikum Kok inn litt Rør inn 3 ss næringsgjær til slutt. En hurtigrett er linsesuppe av lapskausblanding: Kok opp vann, tilsett lapskausblanding (vannet skal akkurat dekke), la dette koke noen minutter. Ta av litt av grønnsakene, mos resten glatt med stavmikser. Smak til med salt, pepper evnt andre smaker du liker. Spe med litt vann hvis suppa er for tykk. Tilsett en boks avrente linser, grønnsakene du tok av, og varm opp. Serveres med flatbrød eller brød av noe slag. Det finnes div alternativ til kjøttdeig, som kan benyttes der du vanligvis ville brukt kjøttdeig. Anonymkode: 9b70b...31a Hvorfor bruker du næringsgjær i, hvilken misjon har den? Jeg har aldri vært borti det. Anonymkode: b253f...416
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2022 #12 Skrevet 14. mai 2022 På mitt 14 år som vegetarianer, her i huset går det mest i "vanlige" middager, hvor man erstatter kjøttet med grønnsaker, linser, bønner o.l. Noen ganger bruker vi erstatningsprodukter, men det hører til sjeldenhetene. Noen av mine favoritt oppskrifter: https://oda.com/no/recipes/2038-spoon-kremet-pasta-med-sopp-og-brokkoli/ https://oda.com/no/recipes/1282-elin-larsen-elinlarsen-net-vegetarisk-bonnegryte/ Anonymkode: 32cc6...bcd
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2022 #13 Skrevet 14. mai 2022 Denne ser god ut synes jeg https://www.godt.no/oppskrift/9761/slik-lager-du-soetpotetpai-med-feta?utm_source=vgfront&utm_campaign=lørdag Anonymkode: b253f...416
Anonym bruker Skrevet 14. mai 2022 #14 Skrevet 14. mai 2022 Anonym bruker skrev (4 timer siden): Hvorfor bruker du næringsgjær i, hvilken misjon har den? Jeg har aldri vært borti det. Anonymkode: b253f...416 Den har en god, osteaktig smak. Gjør at smaken i denne sausen blir rundere. Bruker den som smakstilsetting både i og på ting. Godt som dryss på pasta, og ikke minst på popcorn. Anonymkode: 9b70b...31a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå