Gå til innhold

Hvorfor er egentlig pavlova så populært på 17. mai?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det er jo ikke noen gode bær nå, så jeg synes ikke pavlovaen blir noe god så tidlig på året. 

Anonymkode: f0898...d4f

Fortsetter under...

Skrevet

Det vet jeg ikke. Men var nylig i komfirmasjon å den kaken det gikk mest av var faktisk pavlova. 

Anonymkode: c9473...90e

Skrevet

Mange liker det? Det ser pent ut på 17. mai-bordet? Du finner sikkert noe annet du liker på kakebordet. Eller. Det er sikkert noe feil med det også. 

Anonymkode: 8efd5...ae0

Skrevet

Fordi det er godt? 

Anonymkode: 9f7ef...215

Skrevet

Den er frisk og god. Og man må da ikke ha bær på. Jeg har mango, kiwi, banan og mange andre ting. 

Anonymkode: c7960...0a4

Skrevet

Fordi ingen kan å lage god bløtkake lenger 🤷‍♀️😂

Annonse

Skrevet
Optatium skrev (6 minutter siden):

Fordi ingen kan å lage god bløtkake lenger 🤷‍♀️😂

Jeg kan! Bare å komme!

Anonymkode: bd797...081

Skrevet

Syns bæra er gode jeg, og Pavlova er topp 5 uansett når.

Anonymkode: 84a1c...977

Skrevet

Fordi den er god, uten å være altfor mektig. Man får gjerne i seg ett og annet både fettholdig og veldig søtt ila dagen, da er det godt med noe som er litt friskere. 
 

Veldig glad i pavlova selv, men Key Lime Pie, sitronsorbét osv er også forslag på gode desserter som er «lette» og har litt syrlighet.

Anonymkode: 7a728...3fb

Skrevet

Det er nok pga fargene.

Hvit bunn og hvit krem, røde og blå bær. Blir ikke mer 17.mai enn det.

Den er enkel og lage, også får den de riktige fargene.

Anonymkode: 0cf9c...a29

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Jeg kan! Bare å komme!

Anonymkode: bd797...081

I all ydmykhet, det kan jeg og 😅 men folk rundt meg blir alltid så imponert, virker ikke som det er noe så mange kan lenger. 

Skrevet

Jeg elsker bløtkake, men det tar jo lenger tid. Pavlova er utrolig lett og raskt å lage i forhold. 

Anonymkode: 4b57e...4c3

Skrevet

Den er lettvint, dekorativ og god. Hva er det å ikke like?

Anonymkode: 32ed9...ca0

Annonse

Skrevet

Det er nok som flere andre skriver på grunn av fargene og at det er enkelt å lage. Men godt er det ikke 🤪

17. mai er for vår familie er bløtkake og kransekake (grunnet cøliaki i familien). 

Skrevet
Anonym bruker skrev (39 minutter siden):

Det er nok pga fargene.

Hvit bunn og hvit krem, røde og blå bær. Blir ikke mer 17.mai enn det.

Den er enkel og lage, også får den de riktige fargene.

Anonymkode: 0cf9c...a29

Hehe da har du ikke sett katastrofekaken søsteren min laget ifjor! Hun fikk det mildt sagt ikke til 😂 Fikk melding om hun nå har kjøpt til toro pavlova som hun skal øve seg på 😂 

Anonymkode: c9473...90e

Skrevet
Anonym bruker skrev (45 minutter siden):

Jeg kan! Bare å komme!

Anonymkode: bd797...081

Jeg også👏

Anonymkode: fc298...5b6

Skrevet
Kira skrev (14 minutter siden):

Det er nok som flere andre skriver på grunn av fargene og at det er enkelt å lage. Men godt er det ikke 🤪

17. mai er for vår familie er bløtkake og kransekake (grunnet cøliaki i familien). 

Jeg er heller ikke fan av pavlova....

Anonymkode: fc298...5b6

Skrevet

Jeg elsker pavlova, mens bløtkake spiser jeg ikke. Jeg lager ofte pavlova med druer, både røde og grønne. Den kaken forsvinner alltid, aldri noe igjen. Jeg lager pavlova med vaniljekrem. Vanlig krem liker jeg ikke, derav spiser jeg aldri bløtkake eller marsipankake.

Anonymkode: 1b56a...627

Skrevet

Marengs er ikke godt

Anonymkode: df0e6...1aa

Skrevet
Anonym bruker skrev (20 minutter siden):

Jeg elsker pavlova, mens bløtkake spiser jeg ikke. Jeg lager ofte pavlova med druer, både røde og grønne. Den kaken forsvinner alltid, aldri noe igjen. Jeg lager pavlova med vaniljekrem. Vanlig krem liker jeg ikke, derav spiser jeg aldri bløtkake eller marsipankake.

Anonymkode: 1b56a...627

Det skal være vaniljekrem i skikkelig bløtkake også. Vaniljekrem og mengder av bær og frukt, og godt dynket bunn. 

Anonymkode: 4b57e...4c3

Skrevet
Anonym bruker skrev (7 timer siden):

Marengs er ikke godt

Anonymkode: df0e6...1aa

Helt enig med deg! Trodde det bare var meg jeg. Bløtekake derimot syns jeg er veldig godt! 

Anonymkode: c9473...90e

Skrevet

Den er veldig lett å lage, og bunnen stekes dagen før.

Bare å ha på krem og bær samme dag, og det har de fleste tid til selv på en travel 17.mai

Anonymkode: 0cf9c...a29

Skrevet
Anonym bruker skrev (8 timer siden):

Det skal være vaniljekrem i skikkelig bløtkake også. Vaniljekrem og mengder av bær og frukt, og godt dynket bunn. 

Anonymkode: 4b57e...4c3

Men også masse vanlig krem. 

Anonymkode: 1b56a...627

Skrevet

Blir vel mindre Pavlovakaker i år får jeg håpe mtp Russland.

(Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap og er en 17. mai-kake som er enkel å lage.)

Anonymkode: dc85f...f80

Skrevet
Anonym bruker skrev (30 minutter siden):

Men også masse vanlig krem. 

Anonymkode: 1b56a...627

Det kommer nok an på hvordan man lager den. Jeg har litt vanlig krem på toppen, og hjemelaget vaniljekrem (sammen med bær og frukt) mellom lagene. Men jeg er enig i at det finnes veldig mye dårlig og stusselig bløtkake, av typen med et tynt syltetøylag og pisket kremfløte. En god pavlova slår en dårlig bløtkake ned i støvlene, men lite er så godt som en skikkelig bløtkake.

Anonymkode: 4b57e...4c3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...