Gå til innhold

Er det vanlig å ha ost på fløtegratinerte poteter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har aldri hatt det selv, og ikke fått det andre steder, men fikk det servert i helgen. Det bar ikke sånn kjempegodt egentlig. Smakte ost av alt. 

Anonymkode: 5284d...225

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg trodde ost var endel av fløtegratinerte poteter! 🤨 Er det ikke vanlig da?

Anonymkode: 0a617...d66

Skrevet

Det er vel gratineringen? Eller kan man jo bare koke poteter i fløte?

Anonymkode: cf9c8...dd8

Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Jeg trodde ost var endel av fløtegratinerte poteter! 🤨 Er det ikke vanlig da?

Anonymkode: 0a617...d66

Aner ikke. Har aldri brukt det. De skal jo være gratinert i fløtesaus, men disse var inn i ovnen med ost på. 

Anonymkode: 5284d...225

Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Det er vel gratineringen? Eller kan man jo bare koke poteter i fløte?

Anonymkode: cf9c8...dd8

Gratineres de ikke i fløtesausen da?

Anonymkode: 5284d...225

Skrevet

Gratinering betyr vel egentlig ost på toppen.
Kan ikke huske jeg noen gang på fått gratinerte poteter uten ost på toppen.
Men på den andre siden, kan heller ikke huske jeg har fått fiskegrateng med ost oppå :P

Anonymkode: ce56f...14c

Annonse

Skrevet

Ja det er helt vanlig. Aldri fått det servert uten.

Anonymkode: 1da96...4ba

Skrevet

Skal være ost el brødsmuler på gratinerte poteter ja! (Brødsmuler er ikke så vanlig). At du aldri fått servert m ost på er jo veldig rart. Har aldri spist det uten. Hverken hjemme, på restaurant el på besøk hos andre.

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Grateng

Anonymkode: e0c02...1e7

Skrevet
Anonym bruker skrev (7 minutter siden):

Gratineres de ikke i fløtesausen da?

Anonymkode: 5284d...225

Nei. 

Anonymkode: e0c02...1e7

Skrevet

Har aldri fått det uten ost.

Anonymkode: 0626a...14e

Skrevet

Mange bruker ost i fløten. Da blir det mindre tydelig. Å gratinere betyr egentlig bare å lage en gylden skorpe på toppen av matretten.

Anonymkode: bfe0a...1aa

Skrevet

Ja, jeg har aldri spist det uten ost på toppen. Hverken hjemme eller ute på restaurant. 

Anonymkode: 8c410...b85

Annonse

Skrevet

Det er mest vanlig med ost på, det sier hvertfall min datter som ikke liker ost. Så her hjemme får litt over halvparten ost og resten ikke. Er vi ute og spiser så glemmer hun og vi å bestille uten ost, så da får jeg toppen (jeg elsker osten, så det passer meg bra) 

Anonymkode: dd6f6...8b8

Skrevet

Har bare fått det med ost på toppen.

Anonymkode: 34947...fb1

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Gratineres de ikke i fløtesausen da?

Anonymkode: 5284d...225

Gratinering betyr at det stekes på høy varme og får «sprø» overflate, det får man ikke med bare fløte og potet, så da må det drysses noe på.

Anonymkode: cf9c8...dd8

Skrevet

Bruker aldri ost på toppen, syns det blir altfor mektig og fremtredende smak. Bruker de frosne posene med fløtegratinerte poteter, syns toppen blir sprø uten ost altså.

Skrevet

Får servert med ost når man er på besøk, men foretrekker uten.

Skrevet
10 hours ago, Frida_22 said:

Bruker aldri ost på toppen, syns det blir altfor mektig og fremtredende smak. Bruker de frosne posene med fløtegratinerte poteter, syns toppen blir sprø uten ost altså.

De inneholder jo ost da, så ikke rart det blir sprø topp. Jeg har aldri blitt servert uten noen gang.

Anonymkode: 19471...ebe

Skrevet
Frida_22 skrev (10 timer siden):

Bruker aldri ost på toppen, syns det blir altfor mektig og fremtredende smak. Bruker de frosne posene med fløtegratinerte poteter, syns toppen blir sprø uten ost altså.

Jeg også mislikte smaken på de jeg fikk. Alt smakte jo ost. Sausen, potetene. Til og med krydderet mistet effekt av all osten. 
De blir ganske sprø på toppen mine også. Potetene blir litt sprøstekte på toppen. 

Anonymkode: 5284d...225

Skrevet
Frida_22 skrev (10 timer siden):

Bruker aldri ost på toppen, syns det blir altfor mektig og fremtredende smak. Bruker de frosne posene med fløtegratinerte poteter, syns toppen blir sprø uten ost altså.

Men da lager du jo ikke mat. 

Anonymkode: 00415...833

Skrevet

Jeg lager uten ost, men bruker kremfløte, det blir gyllent og karamelisert på toppen.

Anonymkode: 077e9...f29

Skrevet

De posene er jo med ost... så ikke rart det blir sprø skorpe på toppen

 

HI; aldri spist fløtegratinerte poteter uten ost

Anonymkode: 57636...83b

Skrevet
Anonym bruker skrev (39 minutter siden):

Jeg lager uten ost, men bruker kremfløte, det blir gyllent og karamelisert på toppen.

Anonymkode: 077e9...f29

Jeg bruker også kremfløte. Og potetene på toppen blir sprø

Anonymkode: 5284d...225

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...