Gå til innhold

Vårruller. Olje eller ovn?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Synes de blir litt tørre i ovnen, men frityrkokeren gjør så hele huset stinker fastfood-sjappe i flere dager, og det er så kvalmende. Men så sa ei venninne at man kunne ta olje i pannen og så steke de et par minutter på hver side. har ikke air-fryer, så det er ikke alternativ.

Ovn eller olje? Og, blir de ikke fulle av fett i olje?

Anonymkode: 8b11a...636

Skrevet

Olje. Skal du først ha grisemat så er det ingen vits i å gjøre den vond. Frityr er frityr, det er det som funker.

Anonymkode: 60c50...cf8

Skrevet

Jeg pensler med olje og steker i ovnen på varmluft.

Anonymkode: e74f9...ff8

Skrevet

Det går fint med olje i panne. Det er mye bedre enn stekt i ovnen. Ja i ca tre cm olje. 

Anonymkode: 1614e...cc5

Skrevet

Jeg synes de blir gode i ovnen, så blir de mye sunnere.

Anonymkode: 76e6f...56d

Skrevet
Anonym bruker skrev (11 timer siden):

Olje. Skal du først ha grisemat så er det ingen vits i å gjøre den vond. Frityr er frityr, det er det som funker.

Anonymkode: 60c50...cf8

Det smaker ikke vondt å ta de i ovnen. Og grisemat? 

Anonymkode: 8b11a...636

Skrevet
Anonym bruker skrev (11 timer siden):

Jeg pensler med olje og steker i ovnen på varmluft.

Anonymkode: e74f9...ff8

Det gjorde jeg før også, men måtte tørke oljen av men papir etterpå for synes de ble så fettete.

Anonymkode: 8b11a...636

Skrevet
Anonym bruker skrev (11 timer siden):

Det går fint med olje i panne. Det er mye bedre enn stekt i ovnen. Ja i ca tre cm olje. 

Anonymkode: 1614e...cc5

Hvor lenge på hver side? Og hvor ekle blir de etterpå?

Anonymkode: 8b11a...636

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

Det gjorde jeg før også, men måtte tørke oljen av men papir etterpå for synes de ble så fettete.

Anonymkode: 8b11a...636

Spesielt hvis du synes de blir for fettete av at penselstrøk med olje, men ikke når de bader i olje? 

Jeg gir mine et spray med olje, og steker deretter i airfryer. Før jeg hadde airfryer brukte jeg stekeovn med varmluft. Viktig å steke dem på rist, og ikke liggende på bakepapir eller i en form. 

Jeg synes mat kokt i oljebad/frityr blir for fett og kvalmende. Lager derfor all «frityrmat» i AF eller varmluft i stekeovn, sprayet eller penslet med olje. Mye sunnere og mye bedre. 

Anonymkode: 55403...4ee

Skrevet

Pensler med olje og steker på varmluft. De blir like gode og knasende sprø som om de var friterte. Jeg blindtestet overfor mannen en gang, bare for moro skyld, han klarte ikke å avgjøre hvem som var stekt på hvilken måte fordi resultatet var så likt.

Anonymkode: b07a7...b37

Skrevet

Jeg har alltid frityrstekt, men hadde litt dårlig tid en dag så jeg bare penslet dem og satte dem i ovnen. Hele familien syntes det smakte bedre. I tillegg blir de sunnere, og huset lukter ikke gatekjøkken. 

Anonymkode: c31da...58c

Skrevet
Anonym bruker skrev (59 minutter siden):

Spesielt hvis du synes de blir for fettete av at penselstrøk med olje, men ikke når de bader i olje? 

Jeg gir mine et spray med olje, og steker deretter i airfryer. Før jeg hadde airfryer brukte jeg stekeovn med varmluft. Viktig å steke dem på rist, og ikke liggende på bakepapir eller i en form. 

Jeg synes mat kokt i oljebad/frityr blir for fett og kvalmende. Lager derfor all «frityrmat» i AF eller varmluft i stekeovn, sprayet eller penslet med olje. Mye sunnere og mye bedre. 

Anonymkode: 55403...4ee

Jeg synes de blir enda mer fettete i olje, og derfor har jeg ikke gjort det

Anonymkode: 8b11a...636

Skrevet

Jeg pensler de med olje og steker på varmluft i ovnen.

Aldri blitt soggy eller fettete, de blir sprø og kjempegode.

Nå fikk jeg lyst på vårruller....

Anonymkode: 01059...fa4

Skrevet

Hvorfor blir de hvis man steker de uten varmluft i ovn, noen som har prøvd det, blir de gode da og?

Anonymkode: 893ad...a44

Skrevet
Anonym bruker skrev (5 timer siden):

Hvor lenge på hver side? Og hvor ekle blir de etterpå?

Anonymkode: 8b11a...636

Til de blir gyldne. Det tar bare ca fem minutter på hver side. Legg dem på tørkepapir av typen som absorberer best. De blir ikke ekle :-) 

Anonymkode: 1614e...cc5

Skrevet

Grisemat er det I hvertfall ikke. Grønnsaker og ris pluss kjøttdeig for de som vil ha det. Greit nok at fritysteking ikke er best, men det er langt fra grisemat da! 

Anonymkode: 1614e...cc5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...