Gå til innhold

Tipser dere på restaurant i Norge?


Anbefalte innlegg

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Hvilke dårlige vilkår? 

Anonymkode: b0828...9be

Det er innført mistelønn i restaurant og serveringsbransjen.

en av grunnene er å få bukt med den utrolig dårlig lønna og tanken om at tips skal veie opp får dårlig betaling fra arbeidsgiver.

et annet - og viktig - argument er for å få slutt på hvitvasking. Utrolig mye penger filtreres og hvitvaskes i serveringsbransjen, blant annet tipsing og uregistrert betaling.

Derfor er det innført minstelønn (som forøvrig ikke er no å rope hurra for altså) og at all tips skal registreres og fordeles. 

Anonymkode: 2cf4c...1a3

Skrevet
Anonym bruker skrev (12 timer siden):

Fordi de som er kokker har høyere lønn. Da jeg var servitør, så var det vi som gjorde oppvasken også. Den gangen (1998/99) hadde jeg 70kr timen og fikk all tips de gangene jeg var alene og delte med kollega om vi har to på jobb. Tips alene var 1000kr i uken, og jeg jobbet bare 2-3 dager per uke

Anonymkode: 4385f...649

Hva statusen var i 1998 er vel ikke spesielt relevant for hvordan situasjonen er i dag.

Kokkene i dag har ikke mye høyere lønn.

i 2021 var begynnerlønna til en kokk med fagbrev nesten 188 kr timen - ved tarifffestet lønn. Lovfestet minstelønn for ufaglærte servitører var 175,47 kr 

Anonymkode: 2cf4c...1a3

Skrevet
On 2/20/2022 at 9:40 PM, Anonym bruker said:

Jeg gjør ikke det.

Anonymkode: 38071...67d

Kommer an på :) av og til gjør jeg det, og av og til ikke

Anonymkode: 1b585...16d

Skrevet
Anonym bruker skrev (På 21.2.2022 den 11.44):

Hva statusen var i 1998 er vel ikke spesielt relevant for hvordan situasjonen er i dag.

Kokkene i dag har ikke mye høyere lønn.

i 2021 var begynnerlønna til en kokk med fagbrev nesten 188 kr timen - ved tarifffestet lønn. Lovfestet minstelønn for ufaglærte servitører var 175,47 kr 

Anonymkode: 2cf4c...1a3

Hvis kokken jobber 37,5 timer per uke, ja, men den er 198 om man jobber 35,5 timer. Og så er det sånn at et kjøkken trenger en kokk. For å lage god mat, trenger man en god kokk. For å få en god kokk, må man betale for det. Servitører finner man over alt, og gjerne ungdommer under 18 år

Anonymkode: 4385f...649

Skrevet

Nei, de går under tariffavtalen å tjener godt nok. Tipser hellet i feieren eller postmannen. Tipset drosja før, men ikke nå lenger, da ikke sjåføren får pengene. 

Anonymkode: 83cda...180

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...