Gå til innhold

Kjøpe "brødsmuler" til kjøttkaker


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (3 minutter siden):

Jeg bruker griljermel fra butikken. 

Anonymkode: 43424...a70

Det var det det het ja! Funker det inni også - det er ikke helst bare sånn til panering?

Anonymkode: 69b16...47b

Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Det var det det het ja! Funker det inni også - det er ikke helst bare sånn til panering?

Anonymkode: 69b16...47b

Funker fint inni😊 Pleier å la det svelle i litt væske først. 

Anonymkode: 43424...a70

Annonse

Griljermel går bra; du trenger ikke bløte det først. Bare ha det i mens du sper deigen. 
I noen oppskrifter erstattes smulene av mel eller potetmel. Jeg har prøvd alle 3; syns ikke det smaker noe forskjellig. Eneste er at man må måle opp litt mindre volum av mel/potetmel sammenlignet med griljermel/kavringstrø. 

Anonymkode: ce2ef...95b

Anonym bruker skrev (22 minutter siden):

Hvorfor bruker dere brød i, er det for å drøye det?

Anonymkode: 5828a...09e

Det gir luftigere og bedre kjøttkaker, men det er sikkert en smakssak. 

Anonymkode: 43424...a70

Anonym bruker skrev (21 minutter siden):

Hvorfor bruker dere brød i, er det for å drøye det?

Anonymkode: 5828a...09e

Det er sånn man lager kjøttkakedeig. Man sper kjøttdeigen med salt, krydder, hakket løk, egg og melk; og så litt karbohydrater. Altså mel, brødrasp eller lign. Noen bruker reven rå potet. 
 

Vil man lage karbonader skal deigen  ikke spes ut. Men det er jo en annen rett.

Anonymkode: ce2ef...95b

Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Det er sånn man lager kjøttkakedeig. Man sper kjøttdeigen med salt, krydder, hakket løk, egg og melk; og så litt karbohydrater. Altså mel, brødrasp eller lign. Noen bruker reven rå potet. 
 

Vil man lage karbonader skal deigen  ikke spes ut. Men det er jo en annen rett.

Anonymkode: ce2ef...95b

Kanskje det, ikke noe jeg er vant til, bruker ikke melk eller rå potet heller.

Anonymkode: 5828a...09e

Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Det gir luftigere og bedre kjøttkaker, men det er sikkert en smakssak. 

Anonymkode: 43424...a70

Hmm, kanskje jeg må teste det 😊 Hvor mye bruker dere til en pakke med kjøttdeig?

Anonymkode: 5828a...09e

Anonym bruker skrev (16 minutter siden):

Hmm, kanskje jeg må teste det 😊 Hvor mye bruker dere til en pakke med kjøttdeig?

Anonymkode: 5828a...09e

400 g kjøttdeig.

1 1/2 ts salt

1 egg

1⁄4 ts pepper

1⁄4 ts muskat

2 1/2 ss potetmel

1 hakket løk

2 dl melk

Anonymkode: ce2ef...95b

Annonse

Anonym bruker skrev (3 timer siden):

Hvorfor bruker dere brød i, er det for å drøye det?

Anonymkode: 5828a...09e

Som en skriver så blir de luftigere og ikke minst saftigere. Vet ikke noe verre enn tørre kompakte kjøttkaker. 

Anonymkode: 4c84e...4a2

Anonym bruker skrev (4 timer siden):

400 g kjøttdeig.

1 1/2 ts salt

1 egg

1⁄4 ts pepper

1⁄4 ts muskat

2 1/2 ss potetmel

1 hakket løk

2 dl melk

Anonymkode: ce2ef...95b

2 dl melk til 400 gr kjøttdeig? 
Det hørtes helt vanvittig mye ut. Jeg mener at jeg har så vidt en liten halv kopp. Altså kanskje en dl eller ble sånt. Slumper bare. 
Bruker jeg mer, blir det så bløtt. 

Anonymkode: bbc74...f1a

Anonym bruker skrev (5 timer siden):

Hvorfor bruker dere brød i, er det for å drøye det?

Anonymkode: 5828a...09e

Fordi de hever seg litt og blir luftige. Kjøttkaker uten blir tunge kompakte klumper synes jeg. 

Anonymkode: 33b32...e64

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...