Gå til innhold

Hjemmelagd karamellpudding


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan lager dere den? Jeg får den ikke til å stivne🙈

Anonymkode: 7f17b...775

Skrevet

Bruker litt forskjellige oppskrifter, bla en fra Matprat og en fra Tine. Bruker også å lage en sukkerfri variant, Aldri hatt problemer med å få de til å stivne.

Anonymkode: 76b1c...b63

Skrevet

Hvor lenge før servering lager du den? Den bør stå kaldt flere timer før servering. Lag gjerne en dag eller to før selskapet. 

Anonymkode: 24286...31c

Skrevet

Hvilke type egg har du brukt? Jeg har hatt samme problemet hvis jeg har brukt ferske egg, altså ikke butikkjøpte. 

Ett annet problem kan være hvis den ikke har stekt lenge nokk, eller hvis du ikke har brukt nok egg. 

Anonymkode: 9fccb...671

Skrevet

Jeg brukte 8 egg til 1 liter melk/fløteblanding og det sto 3 t på 120 grader i ovnen. Så i kjøleskap over natten.... 

Anonymkode: 7f17b...775

Skrevet
Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Jeg brukte 8 egg til 1 liter melk/fløteblanding og det sto 3 t på 120 grader i ovnen. Så i kjøleskap over natten.... 

Anonymkode: 7f17b...775

Var den stiv når du tok den ut? Karamellpudding er ikke som gelé og skal stivne i kjøleskapet etter at den har stått i stekeovnen. 

Anonymkode: 9fccb...671

Skrevet
Anonym bruker skrev (37 minutter siden):

Var den stiv når du tok den ut? Karamellpudding er ikke som gelé og skal stivne i kjøleskapet etter at den har stått i stekeovnen. 

Anonymkode: 9fccb...671

Nei den disset litt da. Men den har jo stått i kjøleskap over natten?

Anonymkode: 7f17b...775

Skrevet
Anonym bruker skrev (37 minutter siden):

Nei den disset litt da. Men den har jo stått i kjøleskap over natten?

Anonymkode: 7f17b...775

Var ikke den ferdigstekt når du tok den ut så vil den aldri bli stiv. Det er egget som gjør den stiv. Og ett bløtkokt egg vil aldri bli hardt i kjøleskapet. Det må varmebehandles for at det skal bli hardt. 

Anonymkode: 9fccb...671

Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Var ikke den ferdigstekt når du tok den ut så vil den aldri bli stiv. Det er egget som gjør den stiv. Og ett bløtkokt egg vil aldri bli hardt i kjøleskapet. Det må varmebehandles for at det skal bli hardt. 

Anonymkode: 9fccb...671

Men, den smaker nok like godt uansett skal du se. Ett alternativ er at du kan porsjonere det i stettglass og pynte med ekstra karamellsaus og krem hvis du tenker at det ikke ser like estetisk pent ut å servere som den er.

Neste gang kan du eventuelt prøve å langtidssteke den på litt lavere temperatur (ca 90 grader) over natten. Legger du i tillegg til tørkepapir under formen i vannbadet du bruker så reduserer du risikoen for at den koker og får luftbobler i seg. 

Pass bare på at den er stiv når du tar den ut. 

Anonymkode: 9fccb...671

Skrevet
Anonym bruker skrev (47 minutter siden):

Nei den disset litt da. Men den har jo stått i kjøleskap over natten?

Anonymkode: 7f17b...775

Du må kjenne at den har stivnet før du tar den ut

Litt diss er greit, men den skal være stivnet. Du bruker en våt spiseskje og presser mot puddingen og kjenner at den har stivnet, så setter du den i kjøleskapet.

Det tar lenger tid om du f.eks har kaldt vann i formen enn om du har kokende vann i.

Anonymkode: 99401...a6c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...