Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 12. desember 2021 #1 Skrevet 12. desember 2021 Jeg vet jo den visuelle forskjellen, men jeg har egentlig bare laget kjøttkaker selv. Så hva er egentlig hovedforskjellen? Fettinnholdet?
Elina Skrevet 12. desember 2021 #2 Skrevet 12. desember 2021 Er det ikke noe med typen kjøtt som er brukt og krydder? Medisterkaker er laget av medisterdeig som er laget av svin, kjøttkaker er vanligvis vanlig kjøttdeig og karbonader er laget av karbonadedeig i all hovedsak (sikkert en miks her også)
Anonym bruker Skrevet 12. desember 2021 #3 Skrevet 12. desember 2021 Som Elina sier er medisterkaker laget av svin, så samme innhold som pølser liksom. Ister betyr jo fett, så medisterkaker/medisterdeig har ganske høyt fettinnhold. Forskjellen på kjøttkaker og karbonader er fettinnhold og krydder, man har litt andre krydder og mer fett i kjøttkaker enn i karbonader. Anonymkode: c1ae7...89a
Anonym bruker Skrevet 12. desember 2021 #4 Skrevet 12. desember 2021 Medisterkaker er svin, kjøttkaker kan være blanding og karbonader skal være lavt fettinnhold og rent storfekjøtt. Anonymkode: 53862...c34
Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 12. desember 2021 Forfatter #5 Skrevet 12. desember 2021 Takk! Alt man skal lure på🙈
sug lut Skrevet 12. desember 2021 #6 Skrevet 12. desember 2021 Medisterdeig+farse (altså kun svin) og melk, potetmel, allehånde, muskat og ingefær i medisterkaker (stekte nettopp). Ren karbonade (dvs lite fett) i karbonader. Oksekjøttdeig pluss litt medisterfarse i mine kjøttkaker.
sug lut Skrevet 12. desember 2021 #7 Skrevet 12. desember 2021 Forøvrig må de svineredde kyllingpusherne rulle inn. Forleden så jeg kvasimaten "kyllingmedisterkaker" på Kiwi. Altså medister er svin, ingenting annet. Medister kommer fra middelhøytysk Mett som betød hakket svinekjøtt (som i Mettwurst) og ister, som betyr mettet innvollsfett. (Hvilket også betyr at veggisvarianten "vegetabilsk ister" er en vederstyggelighet, selvsagt)
Anonym bruker Skrevet 12. desember 2021 #8 Skrevet 12. desember 2021 sug lut skrev (11 minutter siden): Forøvrig må de svineredde kyllingpusherne rulle inn. Forleden så jeg kvasimaten "kyllingmedisterkaker" på Kiwi. Altså medister er svin, ingenting annet. Medister kommer fra middelhøytysk Mett som betød hakket svinekjøtt (som i Mettwurst) og ister, som betyr mettet innvollsfett. (Hvilket også betyr at veggisvarianten "vegetabilsk ister" er en vederstyggelighet, selvsagt) Kyllingmedister 😂 løp og kjøp https://meny.no/varer/kjott/kjottkaker/medisterkaker-7039610004682 Anonymkode: 732d4...dc8
sug lut Skrevet 12. desember 2021 #9 Skrevet 12. desember 2021 Anonym bruker skrev (Akkurat nå): Kyllingmedister 😂 løp og kjøp https://meny.no/varer/kjott/kjottkaker/medisterkaker-7039610004682 Anonymkode: 732d4...dc8 Jeg og Språkrådet og alle andre døøøøøøøøør!
Anonym bruker Skrevet 12. desember 2021 #10 Skrevet 12. desember 2021 I tillegg til det andre har skrevet - hverken kjøttkaker eller karbonader skal egentlig inneholde melkeprodukt. I dag, derimot, propper produsenter av begge deler produktene med melkeproteiner (som er billigere enn kjøtt), og så setter de prisene opp... Kjøper du ferdige såkalte karbonader i dag så inneholder de som regel alltid også melkeprotein, selv om karbonade skal være laget av rent kjøtt. Ikke bare er dette dårligere produkt, altså ikke det de gir seg ut for. Og attpåtil så stjeler de de originale navnene og lager sine egne billigprodukter med ingredienser som ikke hører hjemme i kjøttkaker eller karbonader. Skal du i dag kjøpe ferdig det som egentlig er karbonade (f.eks. i varmmat-disk på butikk), da må du nå kjøpe det de har laget et nytt navn for, nemlig "biffkarbonade" eller "biffkake". De har altså valgt å omdøpe den vanlige karbonaden til noe "finere", som de så velger å ta en god del mer betalt for. En "biffkarbonade" er en karbonade, slik en karbonade skal være, rent, malt kjøtt uten melkeproteiner. Dagens kjøpekarbonader er egentlig en kjøttkake med melkeprotein istendenfor egg, som i kjøttkaken. Og kjøttkaker, som egentlig bestod av storfekjøttdeig, de har som regel i tillegg til melkeprotein også svinekjøttdeig i seg. Altså nok et nyprodukt som har lite med opprinnelige kjøttkaker å gjøre. Og slik vannes ut matkulturen fordi profitt betyr mer for produsentene. Jeg oppfordrer til å ta tilbake matkulturen og ikke la den vannes ut slik det snikgjøres! Lag ordentlig mat selv Anonymkode: 20aac...743
sug lut Skrevet 12. desember 2021 #11 Skrevet 12. desember 2021 Hvis du serverer meg kyllingmedister og veganske pøsler så skal jeg servere deg svineolivenolje.
the amazing spidermamma Skrevet 12. desember 2021 #12 Skrevet 12. desember 2021 sug lut skrev (1 time siden): Hvis du serverer meg kyllingmedister og veganske pøsler så skal jeg servere deg svineolivenolje. Pass deg nå, så du ikke får skjøttkaker!
Luksusdyret Skrevet 12. desember 2021 #13 Skrevet 12. desember 2021 sug lut skrev (2 timer siden): Jeg og Språkrådet og alle andre døøøøøøøøør! Og flere med dere. Det blir like ille som "kyllingbacon". Og konseptet vegisterkaker har jeg ikke en gang ord for å beskrive hva jeg synes om.
Anonym bruker Skrevet 12. desember 2021 #14 Skrevet 12. desember 2021 Vegetarpølser er jo noe helt annet enn kyllingmedister? Pølse er ikke begrenset til kun en type kjøtt/blanding. Anonymkode: 7c0b2...7ba
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå