Gå til innhold

Lussekatter - må jeg bruke safran?


Anbefalte innlegg

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

Samme her! Her lager vi lussekatter av kjøttdeig som vi krydrer og ruller til små boller og steker i stekepannen. Hva andre kaller det betyr lite.

Anonymkode: 51717...e98

Jeg skjønner hva du prøver på, men bare.....nei....

Anonymkode: cea86...c52

Fortsetter under...

Skrevet
Lektor Doppler med tillegg skrev (1 time siden):

Bare om du vil ødelegge bollene med ekkel smak av safran. Safran er der for fargen ikke smaken. Og om du baker gule boller eller ekte lussekatter spiller i grunn ikke noen rolle så lenge de er gode. Det blir de ikke med safran. 

Haha, det er vel noe sånt jeg er redd for. Jeg har nok råd til safran, men hva om vi og særlig seksåringen som er lite åpen for nye smaker ikke liker det? Da er safran, bolledeig og hele bakejobben bortkastet. Tror det blir vanlig bolledeig i år også, jeg venter med eksperimentene til ungen er eldre og mindre sær i matveien. Vi kan kanskje strekke oss til gul konditorfarge 😆

Skrevet
Spurvugla skrev (2 timer siden):

Haha, det er vel noe sånt jeg er redd for. Jeg har nok råd til safran, men hva om vi og særlig seksåringen som er lite åpen for nye smaker ikke liker det? Da er safran, bolledeig og hele bakejobben bortkastet. Tror det blir vanlig bolledeig i år også, jeg venter med eksperimentene til ungen er eldre og mindre sær i matveien. Vi kan kanskje strekke oss til gul konditorfarge 😆

Altså, jeg merker omtrent ikke forskjell på smaken, men så bruker jeg halv mengde, da. Bruker det mest for å få den gule, for du får dem rett og slett ikke gule nok med gurkemeie. 

Anonymkode: 098a1...046

Skrevet (endret)
Spurvugla skrev (2 timer siden):

Haha, det er vel noe sånt jeg er redd for. Jeg har nok råd til safran, men hva om vi og særlig seksåringen som er lite åpen for nye smaker ikke liker det? Da er safran, bolledeig og hele bakejobben bortkastet. Tror det blir vanlig bolledeig i år også, jeg venter med eksperimentene til ungen er eldre og mindre sær i matveien. Vi kan kanskje strekke oss til gul konditorfarge 😆

Jeg er helt for gul konditorfarge! Jeg liker ikke smaken av safran rett og slett. Den er litt emmen og trist. Gurkemeie er bittert så da må man passe på at det ikke blir for mye av den, da får man også en lei bismak. 

Endret av Lektor Doppler med tillegg
Skrevet
23 hours ago, Anonym bruker said:

Må jeg bruke safran i lussekatter? 

Anonymkode: eb299...57d

må vel ikke,men de ser bedre ut med

Anonymkode: 71b24...f64

Skrevet
Anonym bruker skrev (8 timer siden):

Ja, gurkemeie er kjempegodt! Gir en helt egen smak på lussekattene. Er den smaken jeg har vokst opp med i lussekatter, så for meg er det helt riktig. Tror de færreste barnehager, skoler og 80-tallsmødre brukte safran. Kan ikke huske å ha smakt lussekatter som ikke smaker gurkemeie, i hvert fall. 

Anonymkode: 65368...929

Jada alle skoler, barnehager i Norge baker fattigmanns lussekatter med gurkemeie. Smaker dri_
Jeg er oppvokst i Sverige og vet hvordan ordentlige lussekatter smaker. 
Lussekatter skal ha safran i deigen, akkurat som kanelboller skal ha kanel deigen. 

Anonymkode: 9d384...076

Annonse

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Jada alle skoler, barnehager i Norge baker fattigmanns lussekatter med gurkemeie. Smaker dri_
Jeg er oppvokst i Sverige og vet hvordan ordentlige lussekatter smaker. 
Lussekatter skal ha safran i deigen, akkurat som kanelboller skal ha kanel deigen. 

Anonymkode: 9d384...076

Jeg har ikke kanel i deigen. Kardemomme i deigen må til for god smak. Kanel drysses på etterpå som fyll.

Anonymkode: 4681d...f73

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...