Gå til innhold

Lussekatter - må jeg bruke safran?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Må jeg bruke safran i lussekatter? 

Anonymkode: eb299...57d

Fortsetter under...

Skrevet

Du må selvsagt ikke, men om det skal være "skikkelige" lussekatter som er gule, må det være safran i deigen. Gurkemeie både smaker annerledes og gir veldig lite farge, men fungerer som en form for erstatning. 

Anonymkode: 098a1...046

Skrevet

Nei. Du kan enten bake de samme formene med vanlig bolledeig, eller du kan bruke gurkemeie for å få den gule fargen.

Men for å få den riktige smaken må du bruke safran😊

Skrevet

Det er svært få ting du MÅ, bruk av safran er en av de!

Anonymkode: 47432...c78

Skrevet

For å bake lussekatter må du bruke safran, men du kan bake gule boller med lussekattfasong med gurkemeie.

Anonymkode: e5252...137

Skrevet

Du må jo ingenting. Både gurkemeie og gul konditorfarge har jeg hørt at brukes i stedet. Men safran gir jo ikke bare farge, det gir smak også. Og det er ikke noe annet som kan gi smaken. 
 

Tenker at det er helt greit å kjøpe safran til bolledeigen en gang i året. 

Anonymkode: 74dd0...d10

Annonse

Skrevet

Jeg bruker gul konditorfarge, liker ikke safran i boller 

Anonymkode: fd6d4...559

Skrevet

Jeg tror faktisk aldri jeg har smakt lussekatter med ordentlig safran. Hvordan smaker det, kan det sammenlignes med noe annet? (Vi brukte gurkemeie da jeg var liten, nå lager jeg alltid bare vanlig bolledeig.)

Skrevet

Har alltid brukt gurkemeie og de blir fine og gule og kjempegode! 👍😊

Anonymkode: 65368...929

Skrevet

Som en over her skriver. Du kan droppe safran, men da er det ikke lussekatter. Da er det gule boller. 

Skrevet

Nei, du må ikke bruke safran i lussekatter.

Anonymkode: 09d70...24b

Skrevet

De smaker MYE bedre med safran i. Safranen gir en rund, fin smak.  Lussekatter med gurkemeie er jo bare vanlige boller med annet utseende. 

Skrevet

Jeg synes ikke safran er noe godt i boller. Risotto og andre saltretter ja, men ikke i lussekatter. Ungene likte det heller ikke. 

Anonymkode: fd6d4...559

Annonse

Skrevet
Anonym bruker skrev (3 timer siden):

For å bake lussekatter må du bruke safran, men du kan bake gule boller med lussekattfasong med gurkemeie.

Anonymkode: e5252...137

Helt riktig. Bake gule boller som ikke smaker som lussekatter skal. Da er det mye bedre å bake vanlige boller. Synes dere gurkemeie er godt i bakst?

Blir som å bake kanelboller med et helt annet krydder som er brunt.

Anonymkode: 9d384...076

Skrevet

Må en bil ha fire hjul? Neida, den kan ha to hjul også, men da er det ikke lenger en bil men en motorsykkel.

Anonymkode: 51717...e98

Skrevet
Spurvugla skrev (2 timer siden):

Jeg tror faktisk aldri jeg har smakt lussekatter med ordentlig safran. Hvordan smaker det, kan det sammenlignes med noe annet? (Vi brukte gurkemeie da jeg var liten, nå lager jeg alltid bare vanlig bolledeig.)

Vanskelig å beskrive. Kan du ikke bare prøve i år da? Jeg kjøper safran på apoteket, men de selger andre steder også. Det er utrolig lite som skal til, egentlig, og deigen blir MYE gulere enn ved gurkemeie. 

Anonymkode: 098a1...046

Skrevet
Anonym bruker skrev (8 minutter siden):

Vanskelig å beskrive. Kan du ikke bare prøve i år da? Jeg kjøper safran på apoteket, men de selger andre steder også. Det er utrolig lite som skal til, egentlig, og deigen blir MYE gulere enn ved gurkemeie. 

Anonymkode: 098a1...046

Det koster en liten formue, gjør det ikke? Det ville jo være dumt å bruke masse penger på dette og så finne ut at ingen av oss likte det, derfor hadde jeg håpet at noen kunne beskrive smaken. (Jeg skjønner at det er vanskelig, altså.)

Skrevet
Spurvugla skrev (13 minutter siden):

Det koster en liten formue, gjør det ikke? Det ville jo være dumt å bruke masse penger på dette og så finne ut at ingen av oss likte det, derfor hadde jeg håpet at noen kunne beskrive smaken. (Jeg skjønner at det er vanskelig, altså.)

Formue og formue… Jeg kjøper på meny. Et glass koster under femti, jeg kjøper to til en deig. 

Anonymkode: 74dd0...d10

Skrevet
Spurvugla skrev (2 timer siden):

Det koster en liten formue, gjør det ikke? Det ville jo være dumt å bruke masse penger på dette og så finne ut at ingen av oss likte det, derfor hadde jeg håpet at noen kunne beskrive smaken. (Jeg skjønner at det er vanskelig, altså.)

Det er et veldig dyrt krydder, men du trenger veldig lite av det. 1g er nok til en ganske stor deig.

Smaken er litt vanskelig å forklare. Det smaker jo safran😅 Det nærmeste jeg kommer vil nok være å si at det er en varm og krydrete smak😄

Hvis du ikke har veldig dårlig råd, vil jeg anbefale deg å teste det☺️👍🏻

Skrevet
Anonym bruker skrev (11 timer siden):

Helt riktig. Bake gule boller som ikke smaker som lussekatter skal. Da er det mye bedre å bake vanlige boller. Synes dere gurkemeie er godt i bakst?

Blir som å bake kanelboller med et helt annet krydder som er brunt.

Anonymkode: 9d384...076

Ja, gurkemeie er kjempegodt! Gir en helt egen smak på lussekattene. Er den smaken jeg har vokst opp med i lussekatter, så for meg er det helt riktig. Tror de færreste barnehager, skoler og 80-tallsmødre brukte safran. Kan ikke huske å ha smakt lussekatter som ikke smaker gurkemeie, i hvert fall. 

Anonymkode: 65368...929

Skrevet
Spurvugla skrev (11 timer siden):

Det koster en liten formue, gjør det ikke? Det ville jo være dumt å bruke masse penger på dette og så finne ut at ingen av oss likte det, derfor hadde jeg håpet at noen kunne beskrive smaken. (Jeg skjønner at det er vanskelig, altså.)

Nei, 50 kr for et glass, noe som er nok til en god porsjon. Det avgir ikke så mye smak, altså, men litt. 

Anonymkode: 098a1...046

Skrevet

Bare om du vil ødelegge bollene med ekkel smak av safran. Safran er der for fargen ikke smaken. Og om du baker gule boller eller ekte lussekatter spiller i grunn ikke noen rolle så lenge de er gode. Det blir de ikke med safran. 

Skrevet

Jeg lager lussekatter av vanlig bolledeig. For oss er det formen som er viktig, og hva andre kaller det betyr lite. 

Anonymkode: cea86...c52

Skrevet
Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Jeg lager lussekatter av vanlig bolledeig. For oss er det formen som er viktig, og hva andre kaller det betyr lite. 

Anonymkode: cea86...c52

Samme her! Her lager vi lussekatter av kjøttdeig som vi krydrer og ruller til små boller og steker i stekepannen. Hva andre kaller det betyr lite.

Anonymkode: 51717...e98

Skrevet
Anonym bruker skrev (12 timer siden):

Formue og formue… Jeg kjøper på meny. Et glass koster under femti, jeg kjøper to til en deig. 

Anonymkode: 74dd0...d10

Jeg kjøper 1gram på eksotisk butikk (midtøsten ikke asiat) til 40kroner. Kostet 25kr for noen år siden. Har alltid safran i hus, bruker det ofte i matlagingen. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...