Gå til innhold

Hva synes dere om denne ukemenyen?


Anbefalte innlegg

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Så onsdag til lørdag: bare tullemat? Er det rart befolkningen blir tjukkere og tjukkere og skolene har klasser der størstedelen av elevene har ADHD??

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Tullemat? Hva er i følge deg ordentlig mat? Vi spiste wok i går og i den hadde vi masse grønnsaker, kylling og spiste den med villris til . Sunt og godt . Tull? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

Mandag: Pitabrød med ris og salat

Tirsdag: Baguetter

Onsdag: Hjemmelaget pyttipanne

Torsdag: Bolognegryte

Fredag: Moussaka med salat

Lørdag: Bakt potet med tilbehør

Søndag: Pølse, potetstappe og grønnsaker

Anonymkode: 983c1...5c0

Pitabrød, bakt potet, gryteretter og pølser??? Virkelig? Staten bør snarest innføre tvungen husmorskole!

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Pitabrød, bakt potet, gryteretter og pølser??? Virkelig? Staten bør snarest innføre tvungen husmorskole!

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Ja!! Du er sånn ja😅

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Pitabrød, bakt potet, gryteretter og pølser??? Virkelig? Staten bør snarest innføre tvungen husmorskole!

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Du matpolitiet, kom med din ukesmeny da.

Anonymkode: 96c57...d66

Skrevet
MammantilNurket skrev (På 16.8.2021 den 21.35):

Litt trist og kanskje en anelse smakløs? 
Her er vår fra en uke i sommer. Pleier som regel å etterstrebe tre fiskemiddager i uken og to vegetar, men det ble ikke helt slik denne uken.

Mandag: Salat med appelsin og grapefrukt, rødløk, chilli etc. + grillet kyllingfilet + hummus

Tirsdag: Caprese med spekeskinke + grissini

Onsdag: Thaisuppe med scampi og kokosmelk 

Torsdag: Daal med blomkålris, chutney og raita

Fredag: Dampede blåskjell m/hvitløk/sjalottløk/chilli  + hjemmebakt  focaccia og aioli (også hjemmelaget)

Lørdag: Fylte auberginer m/salat 

Søndag:  Flesk og duppe m/poteter og kålrabistappe (morsomt å lage skikkelig husmannskost av og til)

Hvordan lager du fylte aubergin og thaisuppa?

Anonymkode: 96c57...d66

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Du matpolitiet, kom med din ukesmeny da.

Anonymkode: 96c57...d66

Poenget er at yngre familier av i dag lager mat som smaker godt, men ikke er så sunt som de går rundt å tror. Dessuten, pizza, pasta, taco etc er mat man spiser mer enn man trenger av. Det er en grunn til at befolkningen blir tjukkere og tjukkere, og at andelen barn med ulike utfordringer eksploderer.

Vanlig gammeldags middag 5 dager i uka, søndagsmiddag litt mer staselig, og lørdag f eks kan være type kosemat. Menyene som her ramses opp består jo nærmest utelukkende av "lørdagsmat". Hele uka er snudd om, med 6 dager kosemat og en dag vanlig mat.

I gamle dager innførte staten husmorskole og husstell i skolen, fordi befolkningen hadde for liten kunnskap om kosthold og hygiene. Nå ser det ut til at det trengs en ny opplæring av befolkningen. 

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Poenget er at yngre familier av i dag lager mat som smaker godt, men ikke er så sunt som de går rundt å tror. Dessuten, pizza, pasta, taco etc er mat man spiser mer enn man trenger av. Det er en grunn til at befolkningen blir tjukkere og tjukkere, og at andelen barn med ulike utfordringer eksploderer.

Vanlig gammeldags middag 5 dager i uka, søndagsmiddag litt mer staselig, og lørdag f eks kan være type kosemat. Menyene som her ramses opp består jo nærmest utelukkende av "lørdagsmat". Hele uka er snudd om, med 6 dager kosemat og en dag vanlig mat.

I gamle dager innførte staten husmorskole og husstell i skolen, fordi befolkningen hadde for liten kunnskap om kosthold og hygiene. Nå ser det ut til at det trengs en ny opplæring av befolkningen. 

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Kom med meny da, i stedet for å kritisere andre.

Anonymkode: 96c57...d66

Skrevet

Vår meny for denne uken har vært slik:

Mandag: rømmegrøt og spekemat 

Tirsdag: hjemmelaget lapskaus med rotgrønnsaker og poteter

Onsdag: sånn inneklemt middag med rester fra tirsdag 

Torsdag: svinefilet og ovnsbakte beter og poteter

Fredag: kjøttboller og spaghetti med salat

Lørdag: hjemmelaget pizza i langpanne 

Søndag: terteskjell med fiskepudding og amerikanske grønnsaker 

 

Jeg ser at vår meny lett kan se bedre eller mer usunn ut fordi jeg ikke spesifiserer tilbehøret alltid. Vi har alltid mer enn en grønnsak og jeg som voksen har halve tallerkenen med grønt. Barna har 1/3 grønt ca. 

Skrevet
Anonym bruker skrev (21 minutter siden):

Poenget er at yngre familier av i dag lager mat som smaker godt, men ikke er så sunt som de går rundt å tror. Dessuten, pizza, pasta, taco etc er mat man spiser mer enn man trenger av. Det er en grunn til at befolkningen blir tjukkere og tjukkere, og at andelen barn med ulike utfordringer eksploderer.

Vanlig gammeldags middag 5 dager i uka, søndagsmiddag litt mer staselig, og lørdag f eks kan være type kosemat. Menyene som her ramses opp består jo nærmest utelukkende av "lørdagsmat". Hele uka er snudd om, med 6 dager kosemat og en dag vanlig mat.

I gamle dager innførte staten husmorskole og husstell i skolen, fordi befolkningen hadde for liten kunnskap om kosthold og hygiene. Nå ser det ut til at det trengs en ny opplæring av befolkningen. 

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Her spiser vi god mat hver dag. Vi spiser ofte det du vil kalle kosemat , men regelen her er noe grønt på alle tallerkener . Pizza med salat til, taco ; litt kjøtt og mye grønt , wok; mest grønnsaker . Man kan fint spise kosemat så lenge man passer på hva man får i seg. Feks lasagne kan jeg finne på å servere en mandag . Dropper ost på toppen og lager saus med massevis av grønt. Serveres med litt brød og godt med blandet salat . Heller det enn typisk norske kjøttkaker i brun saus 

Skrevet

Denne uken ser slik ut:

mandag: ørret med pesto, pasta og rotgrønnsaker.

tirsdag: kyllingwok

onsdag: grøt med spekemat

torsdag: alt-i-en-panne med poteter, grønnsaker, torsk og matfløte. Fennikel og rosèpepper setter smaken!

fredag: gyros med svinekjøtt

lørdag: pizza 

søndag: grille pølser i skogen

 

 

 

Skrevet

Helt ok, kunne sikkert hatt akkurat samme ukesmeny selv, men jeg kunne ønske jeg var litt mer kreativ, de blir mye det samme som uken før. Sånn var vår uke og jeg er ikke stolt over den. Heldigvis er det ikke sånn alltid, jeg elsker salat og grønnsaker, vi har alltid det til middagene, bortsett fra pannekaker . 

Mandag: Hamburger og pølser på grillen.

Tirsdag: Spagetti bolognese. 

Onsdag : Jeg var alene, jeg hadde pizza med jobben. 

Torsdag : Pannekaker med bacon. 

Fredag : Grillet entrecôte og grønnsaker 

Lørdag : Grillet Koteletter og salat 

Søndag : Usikkert. 

Off for en uke, det ser jeg nå🙈

Anonymkode: 7f8e8...810

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 timer siden):

Så onsdag til lørdag: bare tullemat? Er det rart befolkningen blir tjukkere og tjukkere og skolene har klasser der størstedelen av elevene har ADHD??

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Haha, tullemat? Nå vet jeg ikke hvordan du lager qusedillas, wok og fajitas, men vi bruker masse grønnsaker i de to første og mye salat til den siste. Kyllingfilet i to av dem og laks i woken  (altså laks, gulrøtter, blomkål, brokkoli og asparges). 

Anonymkode: f0fc3...159

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

Poenget er at yngre familier av i dag lager mat som smaker godt, men ikke er så sunt som de går rundt å tror. Dessuten, pizza, pasta, taco etc er mat man spiser mer enn man trenger av. Det er en grunn til at befolkningen blir tjukkere og tjukkere, og at andelen barn med ulike utfordringer eksploderer.

Vanlig gammeldags middag 5 dager i uka, søndagsmiddag litt mer staselig, og lørdag f eks kan være type kosemat. Menyene som her ramses opp består jo nærmest utelukkende av "lørdagsmat". Hele uka er snudd om, med 6 dager kosemat og en dag vanlig mat.

I gamle dager innførte staten husmorskole og husstell i skolen, fordi befolkningen hadde for liten kunnskap om kosthold og hygiene. Nå ser det ut til at det trengs en ny opplæring av befolkningen. 

Anonymkode: 0e6ca...7bf

Pitabrødene ble neppe maulet? Og all slags mat kan spises mer av enn nødvendig. Pizza, pasta og taco trenger heller ikke være usunt, dette er retter som er enkle å lage ernæringsmessig gode.

 

Når det er sagt, heimkunnskap kunne det med fordel mer av inn i skolen ja, og gjerne med midler til ordentlig mat!

Skrevet
mamma til adhd gutt<3 skrev (1 time siden):

Her spiser vi god mat hver dag. Vi spiser ofte det du vil kalle kosemat , men regelen her er noe grønt på alle tallerkener . Pizza med salat til, taco ; litt kjøtt og mye grønt , wok; mest grønnsaker . Man kan fint spise kosemat så lenge man passer på hva man får i seg. Feks lasagne kan jeg finne på å servere en mandag . Dropper ost på toppen og lager saus med massevis av grønt. Serveres med litt brød og godt med blandet salat . Heller det enn typisk norske kjøttkaker i brun saus 

Kjøttkaker med brun saus, poteter og kål er en høydare her i huset. Kjøttkaker er jo bare… kjøtt liksom.

Anonymkode: e967e...7b7

Skrevet
Anonym bruker skrev (20 minutter siden):

Kjøttkaker med brun saus, poteter og kål er en høydare her i huset. Kjøttkaker er jo bare… kjøtt liksom.

Anonymkode: e967e...7b7

Kjøttkaker har vi kanskje en gang i året. Vi liker mer smak og krydder her i huset. Vi bruker også veldig lite potet.

Skrevet
mamma til adhd gutt<3 skrev (Akkurat nå):

Kjøttkaker har vi kanskje en gang i året. Vi liker mer smak og krydder her i huset. Vi bruker også veldig lite potet.

Kjøttkaker kan lages med så mye smak man vil, man trenger heller ikke ha potet til.

Anonymkode: 96c57...d66

Skrevet
Anonym bruker skrev (4 minutter siden):

Kjøttkaker kan lages med så mye smak man vil, man trenger heller ikke ha potet til.

Anonymkode: 96c57...d66

Altså… jeg setter pris på godt krydrete kjøttboller til pasta feks , men akkurat kjøttkaker i brun saus er for meg så kjedelig man kan få det. 

Skrevet
mamma til adhd gutt<3 skrev (Akkurat nå):

Altså… jeg setter pris på godt krydrete kjøttboller til pasta feks , men akkurat kjøttkaker i brun saus er for meg så kjedelig man kan få det. 

Poenget mitt var at man trenger ikke spise kjøttkaker i brun saus, man trenger ikke spise kjøttkaker på den måten du tydeligvis ser for deg. Jeg har hverken potet eller brun saus til.

Anonymkode: 96c57...d66

Skrevet
MammantilNurket skrev (På 16.8.2021 den 21.35):

Litt trist og kanskje en anelse smakløs? 
Her er vår fra en uke i sommer. Pleier som regel å etterstrebe tre fiskemiddager i uken og to vegetar, men det ble ikke helt slik denne uken.

Mandag: Salat med appelsin og grapefrukt, rødløk, chilli etc. + grillet kyllingfilet + hummus

Tirsdag: Caprese med spekeskinke + grissini

Onsdag: Thaisuppe med scampi og kokosmelk 

Torsdag: Daal med blomkålris, chutney og raita

Fredag: Dampede blåskjell m/hvitløk/sjalottløk/chilli  + hjemmebakt  focaccia og aioli (også hjemmelaget)

Lørdag: Fylte auberginer m/salat 

Søndag:  Flesk og duppe m/poteter og kålrabistappe (morsomt å lage skikkelig husmannskost av og til)

Tommel opp for denne. Her var det mye godt. 

Anonymkode: be64b...d74

Skrevet

Her så forrige uke slik ut: 

Mandag:  Winerpølser 

Tirsdag: Hjemmelaget fiskegrateng med kokte grønnsaker 

Onsdag: Pitabrød med karbonadedeig, aioli og salat

Torsdag: stekt laks med ris og grønnsaker

Fredag: Hjemmelaget pizza

Lørdag: Ostesuffle med salat ved siden av (10 åringen fikk velge)

Søndag: Grilling hos familie 

Anonymkode: 435bc...ae5

Skrevet
mamma til adhd gutt<3 skrev (4 timer siden):

Altså… jeg setter pris på godt krydrete kjøttboller til pasta feks , men akkurat kjøttkaker i brun saus er for meg så kjedelig man kan få det. 

Hvis du putter oppi et eksotisk krydder og kaller det noe spansk så synes du sikkert det er helt fortreffelig 😀

Anonymkode: e967e...7b7

Skrevet
Anonym bruker skrev (12 timer siden):

Kan flere legge ut sine menyer? Trenger tips. Det er like vanskelig hver uke å finne på middag.

Her er vår:

mandag: sprøstekt laks med fløtesaus, med stappe av poteter og rotgrønnsaker. 
 

Anonymkode: 03ad6...b25

Laks med fløtesaus??? Er det vanlig? Og kan det være godt sammen???

Anonymkode: 08d03...da4

Skrevet

FREDAG: (I går) - Scampi med salat (grønn salat, agurk, paprika, melon og mango),  ris. 

LØRDAG: Hamburger med brød, ost, crispy salat, tomat, agurk, løk. Dressing og ketchup etter smak.

SØNDAG: Grille pølser, brød, diverse tilbehør (salatrester, stekt løk, rå løk, og andre ting vi finner i kjøleskapet som trenger å bli spist opp.

MANDAG: Fisk med grønnsaker og poteter. Hva slags fisk kommer an på hva de har i fiskebutikken.  Passende saus.

TIRSDAG: Crispy kylling i hamburgerbrød (rester fra lørdag) med salat, tomat, agurk, fersken og paprika - alt etter hva som passer av det som er i kjøleskapet

ONSDAG: Fiskegrateng (rester av fisken fra mandag), kokte poteter, gulrøtter og sukkererter. 

TORSDAG: Sommerkoteletter, ovnstekte poteter og det vi har igjen av grønnsaker. 

FREDAG: Det er ikke bestemt ennå, men det har kommet ønske om Taco.

Vi lager matplan på onsdag og handler på torsdag kveld eller fredag formiddag, så vår ukemeny går fra fredag til torsdag. Denne torsdagen ble det travelt og handlet inn uten en spesiell plan. Får gjøre det bedre neste uke.

Anonymkode: 53a03...96c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...