Gå til innhold

Hva i helvete gjør jeg feil? Sjokoladekake.


Anbefalte innlegg

Uansett oppskrift, langpanne eller form. Kaka blir tørr og brent i kanten og gjerne en diger boble i midten og under der er kaka rå. Selv på de grader og minutter oppskriften sier. Nå har jeg dog funnet ut at jeg tar ut kaka halvveis, skjærer av bobla med rå kake under og steker ferdig. Oppskriften sier jo ikke noe om at jeg må gjøre dét da. Så hva gjør jeg feil? Jeg er nøye på å dele den jevnt ut. Og en annen ting. Det står stikk en pinne inn i kaka, henger ikke noe igjen så er den klar. Vel, en rå deig henger ikke mye igjen i pinnen skal jeg si deg. Ikke på mine jævla kaker. 
Nå er uansett helvete ferdig. Tror jeg da. Hvem vet liksom?

Anonymkode: 55200...f28

Fortsetter under...

Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Uansett oppskrift, langpanne eller form. Kaka blir tørr og brent i kanten og gjerne en diger boble i midten og under der er kaka rå. Selv på de grader og minutter oppskriften sier. Nå har jeg dog funnet ut at jeg tar ut kaka halvveis, skjærer av bobla med rå kake under og steker ferdig. Oppskriften sier jo ikke noe om at jeg må gjøre dét da. Så hva gjør jeg feil? Jeg er nøye på å dele den jevnt ut. Og en annen ting. Det står stikk en pinne inn i kaka, henger ikke noe igjen så er den klar. Vel, en rå deig henger ikke mye igjen i pinnen skal jeg si deg. Ikke på mine jævla kaker. 
Nå er uansett helvete ferdig. Tror jeg da. Hvem vet liksom?

Anonymkode: 55200...f28

Aner ikke hva du gjør feil, aldri opplevd noe sånt.

Anonymkode: b65d8...c18

Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Du må bli kjent med ovnen dib. Jeg må alltid ha på litt svakere varme enn det som står i oppskriften for at kaker skal steke riktig og det høres det ut som du må også. 

Anonymkode: 14dae...494

Har forsøkt å skru opp og ned, steketiden er alltid lengre. Men er blitt rutinert på å skjære av toppen nå. 😂😂 nå tror jeg den er ferdig. Kjedelig å komme å selskap med rå kake. Ser vel ferdig ut denne?
 

3FF8FA02-3C7A-48AE-8C3D-FC86C524D339.jpeg

Anonymkode: 55200...f28

Annonse

Anonym bruker skrev (4 minutter siden):

Ganske ny ovn. Og den steker alt annet som den skal etter oppskrift. Pizza, boller osv. 

Anonymkode: 55200...f28

Da har jeg ingen forslag. Veldig rart

 

Romtempererte ingredienser.

Sett kaka lengre ned i ovnen.

Bruk springform, helst uten bakepapir, ikke tykkere former.

Passe stor røre til formen.

Litt lavere steketemperatur.

Stikk i kaka med strikkepinne i metall. Hvis det sitter noe fart er den ikke ferdig. Legg aluminiumsfolie eller et metalllokk over på slutten av steketiden for å unnhå at den bluf brent oppå.

Anonymkode: c0ece...4a7

Så rart. Jeg tenkte først ovnen, men du sier jo at den virker som den skal ellers. Jeg kan bare anbefale deg å prøve MatPrat sin sjokoladekake i langpanne. Den er litt annerledes enn andre jeg har laget, røren er omtrent flytende når den helles i formen, men den er helt absurd saftig. Putter du en pakke kremost i smørkremen på toppen, har du en utrolig god kake. Det var datteren min på 12 år som fant og prøvde oppskriften først. Så bakte jeg dobbel porsjon (stor langpanne) til klassen min (VG3) til sommeravslutning og har faktisk for første gang i min yrkeskarriere opplevd å få forespørsler utover sommeren fra hele fire(!) elever som ville ha oppskriften! Da ble den godt likt 😅

Anonymkode: 26d2e...c34

Slik ser ofte mine sjokoladekaker ut om jeg baker de fra bunn også, så det har jeg slutta med. Toro pose, liten landpanneform som jeg kler med bakepair, midt i ovnen er det eneste som blir vellykket hver gang. Det er glasurern som gjør sjokoladekaka, så den lager jeg fra bunnen av. Like morro når folk spør om oppskriften og jeg kan svare Toro når de like før har diskutert sjokoladekaker og hvor dårlig Toro poser er. Normalt baker jeg det mesge fra bunn, men sjokoladekake har jeg aldri fått til uansett hva jeg har prøvd. 
 

I den ovnen jeg har nå kan jeg ikke bake kaker uten å ha bakepair i formen, da blir de brent ytterst. Hva eller hvorfor aner jeg ikke, men dekker jeg formen med smør så blir de alltid brent. Min datter trodde ikke på meg så hun dekte en form med smør og en med bakepapir og stekte de sammen. Den med smør ble brent og den sndre perfekt. Så vet ikke om det blir varmere med smøreg på forma eller ei jeg. Ovnen vi har nå tror jeg  er noen grader kaldere enn andre ovner. For ovnen på hytta, mammas og ovnen er jeg bodde før kunne jeg følge gradene på oppskrifter mer. Nå må jeg skru litt opp iforhold til hva jeg skal lage. (Også glemmer jeg det når jeg er på hytta, så der har pizza og andre ting nesten blitt brent. Godt vi ikke har vifte er, så vi lukter det før det blir kull i ovnen) 

Anonymkode: a5c2b...55b

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...