Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #1 Skrevet 23. juli 2021 Jeg fikk ikke veid da jeg tok i poser, men der ble rundt 2,2 kg. De ligger i fryseren nå, og jeg må ta opp passe mange til tining i morgen. Det er bare mannen og jeg som skal spise, men mannen min spiser gjerne 4 skiver med et godt berg med reker på hver skive. Jeg spiser 2 skiver med mer moderat mengde på. Hvor mye blir det sånn ca i frosne reker? Jeg spiser så sjeldent reker at jeg aner faktisk ikke. Anonymkode: 9054c...472
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #2 Skrevet 23. juli 2021 Gammel regel sa at man skulle regne en liter reker pr. person, de ble som regel solgt i litermål fra båtene før i tiden. Mener det utgjør 400-500 gram. Anonymkode: d57f6...e92
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #3 Skrevet 23. juli 2021 Anonym bruker skrev (1 minutt siden): Gammel regel sa at man skulle regne en liter reker pr. person, de ble som regel solgt i litermål fra båtene før i tiden. Mener det utgjør 400-500 gram. Anonymkode: d57f6...e92 Ja, det har jeg også hørt, men jeg mener bestemt at vi gjorde det sist og at det da ble altfor lite reker. Problemet er bare at jeg ikke helt huser dette 😅 Var derfor jeg skrev mengden som faktisk blir spist, for i hvert fall mannen min spiser nok mer enn gammel beregning 😊 HI Anonymkode: 9054c...472
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #4 Skrevet 23. juli 2021 Anonym bruker skrev (23 minutter siden): Ja, det har jeg også hørt, men jeg mener bestemt at vi gjorde det sist og at det da ble altfor lite reker. Problemet er bare at jeg ikke helt huser dette 😅 Var derfor jeg skrev mengden som faktisk blir spist, for i hvert fall mannen min spiser nok mer enn gammel beregning 😊 HI Anonymkode: 9054c...472 Ta opp halvannen kilo, da, så bør dere ha rikelig. Og hvis ikke kan du sjokktine rekene ved å helle kokende vann over noen frosne reker og så ha dem rett i kaldt vann umiddelbart. Blir det reker tilovers så kan dere kjapt rense disse og ha dem i majones sammen med litt sjalottløk, finhakket paprika, ferskpresset sitron (rør majones og sitron sammen først og ha resten i etterpå, så slipper du at majonesen skiller seg). Så har dere godt pålegg til søndagsfrokosten, eller til en søndagslunsj Anonymkode: d57f6...e92
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #5 Skrevet 23. juli 2021 Der jeg kommer fra regnt man altså 500 g pr pers Anonymkode: e7e84...1a7
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #6 Skrevet 23. juli 2021 Anonym bruker skrev (12 minutter siden): Ta opp halvannen kilo, da, så bør dere ha rikelig. Og hvis ikke kan du sjokktine rekene ved å helle kokende vann over noen frosne reker og så ha dem rett i kaldt vann umiddelbart. Blir det reker tilovers så kan dere kjapt rense disse og ha dem i majones sammen med litt sjalottløk, finhakket paprika, ferskpresset sitron (rør majones og sitron sammen først og ha resten i etterpå, så slipper du at majonesen skiller seg). Så har dere godt pålegg til søndagsfrokosten, eller til en søndagslunsj Anonymkode: d57f6...e92 Takk for gode tips! 😊 HI Anonymkode: 9054c...472
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #7 Skrevet 23. juli 2021 Anonym bruker skrev (5 minutter siden): Takk for gode tips! 😊 HI Anonymkode: 9054c...472 750 gram til 1000 pr pers.. 500 gram reker er to snaue skiver.. Anonymkode: 353ab...5c4
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #8 Skrevet 23. juli 2021 Anonym bruker skrev (3 minutter siden): 750 gram til 1000 pr pers.. 500 gram reker er to snaue skiver.. Anonymkode: 353ab...5c4 Det høres mer riktig ut, ja. Jeg spiser nok rundt 500 g, kanskje litt under (hvis det er to snaue skiver), men mannen min spiser jo minst dobbelt så mange som meg. Han virkelig elsker reker, jeg synes det er godt, men ikke mer enn der. Tar opp 1,5 kg jeg da, så har vi litt liggende til senere en gang også 😊 HI Anonymkode: 9054c...472
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #9 Skrevet 23. juli 2021 Anonym bruker skrev (50 minutter siden): Jeg fikk ikke veid da jeg tok i poser, men der ble rundt 2,2 kg. De ligger i fryseren nå, og jeg må ta opp passe mange til tining i morgen. Det er bare mannen og jeg som skal spise, men mannen min spiser gjerne 4 skiver med et godt berg med reker på hver skive. Jeg spiser 2 skiver med mer moderat mengde på. Hvor mye blir det sånn ca i frosne reker? Jeg spiser så sjeldent reker at jeg aner faktisk ikke. Anonymkode: 9054c...472 350 g per person Anonymkode: 3e874...5ac
Anonym bruker Skrevet 23. juli 2021 #10 Skrevet 23. juli 2021 Anonym bruker skrev (6 minutter siden): 350 g per person Anonymkode: 3e874...5ac Det er i såfall ferdig rensket. Anonymkode: 353ab...5c4
Anonym bruker Skrevet 24. juli 2021 #11 Skrevet 24. juli 2021 Anonym bruker skrev (1 time siden): Det er i såfall ferdig rensket. Anonymkode: 353ab...5c4 Nei Anonymkode: 3e874...5ac
Anonym bruker Skrevet 24. juli 2021 #12 Skrevet 24. juli 2021 Anonym bruker skrev (27 minutter siden): Nei Anonymkode: 3e874...5ac 350 g er latterlig lite. Anonymkode: 24c54...e42
Anonym bruker Skrevet 24. juli 2021 #13 Skrevet 24. juli 2021 Jeg pleier kjøpe 8-900 gram til mannen, og han spiser da opp alle. Anonymkode: 101ca...317
prekæs Skrevet 24. juli 2021 #14 Skrevet 24. juli 2021 I går kjøpte vi 1,1 kg frosne noe som var akkurat passe for to voksne.
Anonym bruker Skrevet 24. juli 2021 #15 Skrevet 24. juli 2021 Det er jo helt individuelt hva som er nok reker. En halvkilo pr pers er altfor mye hos oss, vi liker ikke haug på skiven. Men slik som du beskriver det, hi, hadde jeg nok tatt opp en god kilo. Anonymkode: da709...6e1
Den perfekte mor, påan igjen Skrevet 24. juli 2021 #16 Skrevet 24. juli 2021 Det pleier å beregnes en halv kg pr person, men det er for lite for oss. Ville tatt opp 1,5 kg.
Anonym bruker Skrevet 24. juli 2021 #17 Skrevet 24. juli 2021 Vi spiser ofte reker om sommeren og har ofte venner her «på reker». Aldri har jeg skjønt denne 500g per pers for det går laaangt mer. Man lager alt fra 2-4 skiver med reker, gjerne litt høye tårn på skiva.. Anonymkode: 2a932...bd3
Anonym bruker Skrevet 24. juli 2021 #18 Skrevet 24. juli 2021 Anonym bruker skrev (38 minutter siden): Vi spiser ofte reker om sommeren og har ofte venner her «på reker». Aldri har jeg skjønt denne 500g per pers for det går laaangt mer. Man lager alt fra 2-4 skiver med reker, gjerne litt høye tårn på skiva.. Anonymkode: 2a932...bd3 Ja, det er det mannen min gjør i hvert fall. Jeg er nok mer moderat. Nå har jeg i hvert fall tatt opp 1,5 kg, så får jeg se om det er passe 😊 HI Anonymkode: 9054c...472
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå