Gå til innhold

Hvor mye reker bør jeg beregne?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg fikk ikke veid da jeg tok i poser, men der ble rundt 2,2 kg. De ligger i fryseren nå, og jeg må ta opp passe mange til tining i morgen. Det er bare mannen og jeg som skal spise, men mannen min spiser gjerne 4 skiver med et godt berg med reker på hver skive. Jeg spiser 2 skiver med mer moderat mengde på. Hvor mye blir det sånn ca i frosne reker? Jeg spiser så sjeldent reker at jeg aner faktisk ikke. 

Anonymkode: 9054c...472

Fortsetter under...

Skrevet

Gammel regel sa at man skulle regne en liter reker pr. person, de ble som regel solgt i litermål fra båtene før i tiden. Mener det utgjør 400-500 gram.

 

Anonymkode: d57f6...e92

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Gammel regel sa at man skulle regne en liter reker pr. person, de ble som regel solgt i litermål fra båtene før i tiden. Mener det utgjør 400-500 gram.

 

Anonymkode: d57f6...e92

Ja, det har jeg også hørt, men jeg mener bestemt at vi gjorde det sist og at det da ble altfor lite reker. Problemet er bare at jeg ikke helt huser dette 😅 Var derfor jeg skrev mengden som faktisk blir spist, for i hvert fall mannen min spiser nok mer enn gammel beregning 😊

HI

Anonymkode: 9054c...472

Skrevet
Anonym bruker skrev (23 minutter siden):

Ja, det har jeg også hørt, men jeg mener bestemt at vi gjorde det sist og at det da ble altfor lite reker. Problemet er bare at jeg ikke helt huser dette 😅 Var derfor jeg skrev mengden som faktisk blir spist, for i hvert fall mannen min spiser nok mer enn gammel beregning 😊

HI

Anonymkode: 9054c...472

Ta opp halvannen kilo, da, så bør dere ha rikelig. Og hvis ikke kan du sjokktine rekene ved å helle kokende vann over noen frosne reker og så ha dem rett i kaldt vann umiddelbart.

Blir det reker tilovers så kan dere kjapt rense disse og ha dem i majones sammen med litt sjalottløk, finhakket paprika, ferskpresset sitron (rør majones og sitron sammen først og ha resten i etterpå, så slipper du at majonesen skiller seg). Så har dere godt pålegg til søndagsfrokosten, eller til en søndagslunsj :)

Anonymkode: d57f6...e92

Skrevet

Der jeg kommer fra regnt man altså 500 g pr pers

Anonymkode: e7e84...1a7

Skrevet
Anonym bruker skrev (12 minutter siden):

Ta opp halvannen kilo, da, så bør dere ha rikelig. Og hvis ikke kan du sjokktine rekene ved å helle kokende vann over noen frosne reker og så ha dem rett i kaldt vann umiddelbart.

Blir det reker tilovers så kan dere kjapt rense disse og ha dem i majones sammen med litt sjalottløk, finhakket paprika, ferskpresset sitron (rør majones og sitron sammen først og ha resten i etterpå, så slipper du at majonesen skiller seg). Så har dere godt pålegg til søndagsfrokosten, eller til en søndagslunsj :)

Anonymkode: d57f6...e92

Takk for gode tips! 😊

HI

Anonymkode: 9054c...472

Annonse

Skrevet
Anonym bruker skrev (5 minutter siden):

Takk for gode tips! 😊

HI

Anonymkode: 9054c...472

750 gram til 1000 pr pers.. 500 gram reker er to snaue skiver.. 

Anonymkode: 353ab...5c4

Skrevet
Anonym bruker skrev (3 minutter siden):

750 gram til 1000 pr pers.. 500 gram reker er to snaue skiver.. 

Anonymkode: 353ab...5c4

Det høres mer riktig ut, ja. Jeg spiser nok rundt 500 g, kanskje litt under (hvis det er to snaue skiver), men mannen min spiser jo minst dobbelt så mange som meg. Han virkelig elsker reker, jeg synes det er godt, men ikke mer enn der. Tar opp 1,5 kg jeg da, så har vi litt liggende til senere en gang også 😊

HI

Anonymkode: 9054c...472

Skrevet
Anonym bruker skrev (50 minutter siden):

Jeg fikk ikke veid da jeg tok i poser, men der ble rundt 2,2 kg. De ligger i fryseren nå, og jeg må ta opp passe mange til tining i morgen. Det er bare mannen og jeg som skal spise, men mannen min spiser gjerne 4 skiver med et godt berg med reker på hver skive. Jeg spiser 2 skiver med mer moderat mengde på. Hvor mye blir det sånn ca i frosne reker? Jeg spiser så sjeldent reker at jeg aner faktisk ikke. 

Anonymkode: 9054c...472

350 g per person

Anonymkode: 3e874...5ac

Skrevet
Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

350 g per person

Anonymkode: 3e874...5ac

Det er i såfall ferdig rensket. 

Anonymkode: 353ab...5c4

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

Det er i såfall ferdig rensket. 

Anonymkode: 353ab...5c4

Nei 

Anonymkode: 3e874...5ac

Skrevet
Anonym bruker skrev (27 minutter siden):

Nei 

Anonymkode: 3e874...5ac

350 g er latterlig lite.

Anonymkode: 24c54...e42

Skrevet

Jeg pleier kjøpe 8-900 gram til mannen, og han spiser da opp alle.

Anonymkode: 101ca...317

Annonse

Skrevet

I går kjøpte vi 1,1 kg frosne noe som var akkurat passe for to voksne.

Skrevet

Det er jo helt individuelt hva som er nok reker. En halvkilo pr pers er altfor mye hos oss, vi liker ikke haug på skiven. 
 

Men slik som du beskriver det, hi, hadde jeg nok tatt opp en god kilo. 

Anonymkode: da709...6e1

Skrevet

Det pleier å beregnes en halv kg pr person, men det er for lite for oss. Ville tatt opp 1,5 kg. 

Skrevet

Vi spiser ofte reker om sommeren og har ofte venner her «på reker». Aldri har jeg skjønt denne 500g per pers for det går laaangt mer. Man lager alt fra 2-4 skiver med reker, gjerne litt høye tårn på skiva.. 

Anonymkode: 2a932...bd3

Skrevet
Anonym bruker skrev (38 minutter siden):

Vi spiser ofte reker om sommeren og har ofte venner her «på reker». Aldri har jeg skjønt denne 500g per pers for det går laaangt mer. Man lager alt fra 2-4 skiver med reker, gjerne litt høye tårn på skiva.. 

Anonymkode: 2a932...bd3

Ja, det er det mannen min gjør i hvert fall. Jeg er nok mer moderat. Nå har jeg i hvert fall tatt opp 1,5 kg, så får jeg se om det er passe 😊

HI

Anonymkode: 9054c...472

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...