Gå til innhold

Billige forretter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Håper dere kloke damer har noen gode ideer😉

 

På ungdomsskolen har de en "masterchefoppgave" som går ut på å lage en treretters dvs forrett, hovedrett og en dessert. De har 3 timer på denne oppgaven å de er 4 på hver gruppe. 

Problemet er at de får kun 125 kr til rådighet for å handle inn ting de trenger. Noen basisvarer som melk, mel, sukker får de utenom.

 

Er det noen som har noen gode ideer? 

Anonymkode: 95ee8...70d

Fortsetter under...

Skrevet

Bruchetta? Bruk brødet du har, matolje har du sikkert (kanskje olivenolje også? Hvis ikke bruker du det du har). Så da trenger du egentlig bare tomater og hvitløk, ev. litt rødløk.

Anonymkode: c472b...ed5

Skrevet

God ide, men da må de kjøpe brød. Det er ikke noe de har..

Anonymkode: 95ee8...70d

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

God ide, men da må de kjøpe brød. Det er ikke noe de har..

Anonymkode: 95ee8...70d

Du får vel kneipp til 5-10 kr?

Anonymkode: c472b...ed5

Skrevet

De skal jo lage en meny som henger sammen. Da må de ta i betraktning h a de skal ha til hovedrett og desert slik at det til sammen blir et godt, sunt og variert måltid.

Anonymkode: 40658...5c5

Skrevet

Potet og purresuppe

Gratinert løksuppe

sellerirotsuppe

Anonymkode: fbfb3...a85

Annonse

Skrevet
Anonym bruker skrev (7 timer siden):

God ide, men da må de kjøpe brød. Det er ikke noe de har..

Anonymkode: 95ee8...70d

De kan jo bake, så har de brød til hovedretten og.

Men å finne ut av dette er vel en del av oppgaven det og ;)

Skrevet

Eggemuffins - om de har egg i basisvarene så trenger de bare litt paprika og purre, f.eks. 

 

Skrevet

Det som er smart er å tenke gjennom hva detrenger til de andre rettene. Hvis de har fløte i deserten kan de sikkert bruke litt av den. Å bruke de samme ingrediensene på helt forskjellig måte i de forskjellige rettene kan gjøre at de får mye for pengene.

De kan for eksempel lage salat med laks og bringebær, med hjemmelaget majones, til forrett. Pasta med kremet saus, kylling og nøttedryss til hovedrett og bringebærsorbe med karameliserte nøtter til desert.

 

 

Anonymkode: 40658...5c5

Skrevet
Anonym bruker skrev (30 minutter siden):

Det som er smart er å tenke gjennom hva detrenger til de andre rettene. Hvis de har fløte i deserten kan de sikkert bruke litt av den. Å bruke de samme ingrediensene på helt forskjellig måte i de forskjellige rettene kan gjøre at de får mye for pengene.

De kan for eksempel lage salat med laks og bringebær, med hjemmelaget majones, til forrett. Pasta med kremet saus, kylling og nøttedryss til hovedrett og bringebærsorbe med karameliserte nøtter til desert.

 

 

Anonymkode: 40658...5c5

Til 125 kr? Både nøtter, bringebær og kylling alene koster jo over 100 kr🙄

Anonymkode: 95ee8...70d

Skrevet

125 til treretter for fire personer? Det skal holde hardt. 
 

Hva med tagliatelle med spinat og feta, blomkålsuppe og så en panna cotta? Det kan gå.

Anonymkode: 89064...bc0

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

Til 125 kr? Både nøtter, bringebær og kylling alene koster jo over 100 kr🙄

Anonymkode: 95ee8...70d

Frossene brngebær koster 14 kr her. Nøtter kan kjøpes i løsvekt så man ikke trenger kjøpe så mye eller så kan man kjøpe en liten pose cashewnøtter til 13 kr. En kyllingfilet eller en laksebit er heller ikke så dyrt. Hvis de ikke får tak i små nok porsjoner er det smsrt å samarbeide med en annen grupe.

Anonymkode: 40658...5c5

Skrevet

Hva med å utnytte at basisvarer er gratis og lage minipannekaker med et eller annet oppå.

Anonymkode: 959f2...37a

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...