Gå til innhold

Kan baguetter stekes på 150 gradee istedenfor 200?


Anbefalte innlegg

Skrevet

I helger pleier vi ha First price baguetter som det står skal steikes på 200 grader. Både jeg og sønnen min syns de blir så harde da, så jeg steiker heller baguettene på 150 grader i 10 minutter. Nå påpekte en venn at det kunne vi bli syk av,at de må stekes på 200 grader. Hva mener dere? Går det greit å steike de på 150 grader istedet?

Anonymkode: 6113e...1e1

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

I helger pleier vi ha First price baguetter som det står skal steikes på 200 grader. Både jeg og sønnen min syns de blir så harde da, så jeg steiker heller baguettene på 150 grader i 10 minutter. Nå påpekte en venn at det kunne vi bli syk av,at de må stekes på 200 grader. Hva mener dere? Går det greit å steike de på 150 grader istedet?

Anonymkode: 6113e...1e1

Du kan spise de rå om det så er. Hva skulle vært farlig med det? Ikke gjennomstekt smør? Hvis hvitløksbaguett da. Ellers, ikke varm nok gjærbakst? De er jo allerede stekt... Poenget er jo bare å varme opp.

Anonymkode: f1184...dc9

Skrevet
Anonym bruker skrev (Akkurat nå):

Du kan spise de rå om det så er. Hva skulle vært farlig med det? Ikke gjennomstekt smør? Hvis hvitløksbaguett da. Ellers, ikke varm nok gjærbakst? De er jo allerede stekt... Poenget er jo bare å varme opp.

Anonymkode: f1184...dc9

Det er ikke hvitløksbaguetter det er bare helt vanlige lyse baguetter. Flott da forsetter vi med det :)

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet
Anonym bruker skrev (33 minutter siden):

Det er ikke hvitløksbaguetter det er bare helt vanlige lyse baguetter. Flott da forsetter vi med det :)

Anonymkode: 6113e...1e1

Spør han om hva han mener skulle gjøre dere syke. Jeg ble litt nysgjerrig på det kjenner jeg.

Anonymkode: 3cfd5...8ad

Skrevet
Anonym bruker skrev (13 minutter siden):

Spør han om hva han mener skulle gjøre dere syke. Jeg ble litt nysgjerrig på det kjenner jeg.

Anonymkode: 3cfd5...8ad

Han er tidligere kokk så derfor jeg plutselig ble usikker. Skal spørre neste gang jeg møter han.

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet
Anonym bruker skrev (2 minutter siden):

Han er tidligere kokk så derfor jeg plutselig ble usikker. Skal spørre neste gang jeg møter han.

Anonymkode: 6113e...1e1

Hmm, snodig, da burde han jo vite hva han snakker om og.

Anonymkode: 3cfd5...8ad

Skrevet

Det er en liten risiko for å bli syk når man spiser rå deig, pga rå egg og salmonella. Det står vanligvis på pakningen at de ikke skal spises rå. 

Anonymkode: e0bed...8b2

Skrevet
Anonym bruker skrev (6 minutter siden):

Det er en liten risiko for å bli syk når man spiser rå deig, pga rå egg og salmonella. Det står vanligvis på pakningen at de ikke skal spises rå. 

Anonymkode: e0bed...8b2

Men den er jo uansett ikke rå. De er jo forhåndsstekt. Og salmonella fra baguetter som blir solgt i Norge er vel utrolig lite sannsynlig.

Anonymkode: f1184...dc9

Skrevet
Anonym bruker skrev (7 minutter siden):

Det er en liten risiko for å bli syk når man spiser rå deig, pga rå egg og salmonella. Det står vanligvis på pakningen at de ikke skal spises rå. 

Anonymkode: e0bed...8b2

Hadde ikke spist den om den så rå ut inni.

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 time siden):

I helger pleier vi ha First price baguetter som det står skal steikes på 200 grader. Både jeg og sønnen min syns de blir så harde da, så jeg steiker heller baguettene på 150 grader i 10 minutter. Nå påpekte en venn at det kunne vi bli syk av,at de må stekes på 200 grader. Hva mener dere? Går det greit å steike de på 150 grader istedet?

Anonymkode: 6113e...1e1

Er hun lege eller baker? Ikke bry deg, spis de slik dere vil. 

Anonymkode: af1ae...4e9

Skrevet
Anonym bruker skrev (1 minutt siden):

Er hun lege eller baker? Ikke bry deg, spis de slik dere vil. 

Anonymkode: af1ae...4e9

Tidligere Kokk.

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet

Det er vel noen baguetter som er halvstekte, kanskje hun tenkte på dem? Vet ikke om feks gjæren da trenger temperaturen?

Skrevet

Disse vi bruker.

20210128_214159.jpg

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet

Står ikke at de er halvsteikte

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet

Disse er jo stekt på forhånd. De er jo ikke rå. Man blir ikke syk av å spise disse uten å steke dem hjemme. 

Anonymkode: d4087...51b

Skrevet

De er halvstekte

Anonymkode: b11e0...6ed

Skrevet

Her var det forskjellige svar

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet

Det er vel E. coli i melet som er bekymringen ved deig som ikke er stekt nok. Uansett dør E. coli ved 70 grader, så for sikkerhets skyld (eller moro skyld!) kan du jo sjekke temperaturen inni baguetten med et steketermometer?

Anonymkode: 7051b...54a

Skrevet

Vi steker som vanlig, 200 g, hvis de blir harde, så legger jeg de i en pose litt. Da blir de myke.

Anonymkode: 72af6...18d

Skrevet
Anonym bruker skrev (23 timer siden):

Det er en liten risiko for å bli syk når man spiser rå deig, pga rå egg og salmonella. Det står vanligvis på pakningen at de ikke skal spises rå. 

Anonymkode: e0bed...8b2

Er da ikke egg i baguetter 

Anonymkode: af634...275

Skrevet
Anonym bruker skrev (På 28.1.2021 den 20.12):

I helger pleier vi ha First price baguetter som det står skal steikes på 200 grader. Både jeg og sønnen min syns de blir så harde da, så jeg steiker heller baguettene på 150 grader i 10 minutter. Nå påpekte en venn at det kunne vi bli syk av,at de må stekes på 200 grader. Hva mener dere? Går det greit å steike de på 150 grader istedet?

Anonymkode: 6113e...1e1

Har du på vann slik det står? Da blir de sprøe og harde, dropper alltid det jeg. 

Anonymkode: af634...275

Skrevet
Anonym bruker skrev (13 timer siden):

Har du på vann slik det står? Da blir de sprøe og harde, dropper alltid det jeg. 

Anonymkode: af634...275

Ja det gjør jeg. Takk for tipset da skal vi droppe det.

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet
Anonym bruker skrev (13 timer siden):

Vi steker som vanlig, 200 g, hvis de blir harde, så legger jeg de i en pose litt. Da blir de myke.

Anonymkode: 72af6...18d

Å kalde :P

Anonymkode: 6113e...1e1

Skrevet

Jeg må le altså. Samme hva som måtte være i disse baguetten så har det dødd etter en tur i ovnen på mer enn 100 grader. Spis de som du vil du ☺️

Anonymkode: a76fe...e68

Skrevet
Anonym bruker skrev (24 minutter siden):

Jeg må le altså. Samme hva som måtte være i disse baguetten så har det dødd etter en tur i ovnen på mer enn 100 grader. Spis de som du vil du ☺️

Anonymkode: a76fe...e68

Så bra :) Er jo blitt redd for å spise de etter bare 150 grader siden en tidligere kokk mente det kunne være farlig. Men da skal jeg spise de med med god samvitighet etter 150 grader :P

Anonymkode: 6113e...1e1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...