Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #1 Skrevet 4. januar 2021 Hva slags krydder bruker du i din grønnsakssuppe? Jeg bruker grønnsaksfond, pepper, paprika og litt chili. Av grønnsaker er det persillerot, potet, gulrot, kålrot, selerirot løk og hvitløk. Smaksmessig mangler den litt fylde, men tør ikke tilsette mer buljong/fond, da jeg ikke liker for salt mat. Så hva bruker du for å få kjempegod suppe. Anonymkode: 1dfd7...48b
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #2 Skrevet 4. januar 2021 Om du bruker litt sopp i får du litt mer umami-smak, det kan gjøre at den føles fyldigere. Jeg bruker gjerne timian, oregano, basilikum også. Noen ganger bare en av dem, andre ganger alle. Bruker du tomater i suppen kan du runde den med bittelitt sukker, og bruke typiske italienske krydder. Soppen er grei å steke litt i kasserollen før resten, da får du litt ekstra smak. Har du tørket sopp kan du gjøre den til pulver i en morter, da vil soppen også jevne suppen litt (husk å la den koke med en stund, sopp må varmebehandles en stund for å fordøyes lettere). Av grønnsaker bruker jeg det jeg måtte ha i kjøleskapet og/eller fryseren. Bruker du litt sitron i så vil suppen virke saltere enn den er. Og ha alltid noe olje/fett i suppen, det gjør også mye for smaken. Du kan jo lage supper som du bruker stavmikseren på også, og da kan du f.eks. bruke kokosmelk i suppen, ev. med karri, som vil runde smaken. Anonymkode: f00e7...461
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #3 Skrevet 4. januar 2021 Jeg ovnsbaker gjerne flere av grønnsakene først, det gir bedre smak. Hvis jeg ikke gidder det, så surrer jeg i det minste løk og hvitløk i stekepanna først. Bruker alltid en eller annen buljong, evt food cups hvis jeg har det. Bruker litt salt og pepper, bruker egentlig lite krydder utenom det. Anonymkode: 0c156...5db
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #5 Skrevet 4. januar 2021 Min mormor lærte meg å ha i littegranne malt muskatnøtt - gir veldig god smak! Anonymkode: a48c3...47a
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #7 Skrevet 4. januar 2021 Anonym bruker skrev (4 timer siden): Om du bruker litt sopp i får du litt mer umami-smak, det kan gjøre at den føles fyldigere. Jeg bruker gjerne timian, oregano, basilikum også. Noen ganger bare en av dem, andre ganger alle. Bruker du tomater i suppen kan du runde den med bittelitt sukker, og bruke typiske italienske krydder. Soppen er grei å steke litt i kasserollen før resten, da får du litt ekstra smak. Har du tørket sopp kan du gjøre den til pulver i en morter, da vil soppen også jevne suppen litt (husk å la den koke med en stund, sopp må varmebehandles en stund for å fordøyes lettere). Av grønnsaker bruker jeg det jeg måtte ha i kjøleskapet og/eller fryseren. Bruker du litt sitron i så vil suppen virke saltere enn den er. Og ha alltid noe olje/fett i suppen, det gjør også mye for smaken. Du kan jo lage supper som du bruker stavmikseren på også, og da kan du f.eks. bruke kokosmelk i suppen, ev. med karri, som vil runde smaken. Anonymkode: f00e7...461 Takk for tips. Brukte olje i til å begynne med, for jeg stekte ut råsmaken fra løken og hvitløken først for å få fram litt sødme. Sopp skal jeg prøve neste gang. Anonymkode: 1dfd7...48b
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #8 Skrevet 4. januar 2021 Anonym bruker skrev (3 timer siden): Min mormor lærte meg å ha i littegranne malt muskatnøtt - gir veldig god smak! Anonymkode: a48c3...47a Anonym bruker skrev (3 timer siden): Min mormor lærte meg å ha i littegranne malt muskatnøtt - gir veldig god smak! Anonymkode: a48c3...47a Anonym bruker skrev (3 timer siden): Min mormor lærte meg å ha i littegranne malt muskatnøtt - gir veldig god smak! Anonymkode: a48c3...47a Takk for råd, er dessverre ikke glad i muskatnøtt. Anonym bruker skrev (4 timer siden): Jeg ovnsbaker gjerne flere av grønnsakene først, det gir bedre smak. Hvis jeg ikke gidder det, så surrer jeg i det minste løk og hvitløk i stekepanna først. Bruker alltid en eller annen buljong, evt food cups hvis jeg har det. Bruker litt salt og pepper, bruker egentlig lite krydder utenom det. Anonymkode: 0c156...5db Jeg surret løken og hvitløken i kasserollen før jeg tilsatte vann og fond/buljong. Skal teste ut ovnsbaking også. Har ei i huset som har blitt vegetsrianer, og da må jeg lære meg litt nye triks 😉 Anonymkode: 1dfd7...48b
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #9 Skrevet 4. januar 2021 Da var ikke meningen å ta av på siteringen 😯 Hi Anonymkode: 1dfd7...48b
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #10 Skrevet 4. januar 2021 Anonym bruker skrev (17 minutter siden): Har ei i huset som har blitt vegetsrianer, og da må jeg lære meg litt nye triks 😉 Anonymkode: 1dfd7...48b Husk at dere setter dere veldig godt inn i hva hun da må passe på å få i seg nok av hver eneste dag, for å ikke få mangel på næringsstoffer. Anonymkode: f00e7...461
Anonym bruker Skrevet 4. januar 2021 #11 Skrevet 4. januar 2021 Syns selv at timian og persille er godt 😋 Anonymkode: db57f...b2d
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå